Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezt meg tudnád bocsájtani az...

Ezt meg tudnád bocsájtani az édesanyádnak?

Figyelt kérdés

Leírom röviden néhány év történését, hogy érthető legyen néhány dolog. Gyerekkorom óta a bátyám a valaki, én hiába voltam kitünő tanuló, diplomáztam több sulit csináltam egyszerre soha nem dícsért meg édesanyám, ugyanakkor a bátyámat mindenért ajnározta. Felnőttünk, ma már ezt jól látom, hogy mennyire részrehajló. Jól látszott abból is, hogy anyu örökölt egy nagyobb összeget amit egy az egyben odadott a bátyáméknak, mert az kitalálta , hogy vállalkozásba kezd.. nekem anyagilag nagyobb szükségem lett volna segítségre de még csak egy részét sem adta oda... _(a milliók vállalkozás nélkül eltüntek, elverték a bátyámék...s őt még ezek után nekem kelett egy tartozásukból kisegíteni őket) nem csináltam cirkuszt, mivel egy szülő nem KÖTELES TÁMOGATNI A GYEREKÉT.. elfogadtam , hogy őt szereti nagyon. kész. Párom azóta nem is hajlandó átjönni, mivel akárhogy nézzük, megint csak én és a lányom lettünk kisemmizve teljesen..

aztán voltak még ehhez hasonlü ügyek.

Én világ életemben, (28 vagyok most) teltkarcsú voltam, aztán beteg lettem és bizony kövér. Folyamatosan harcolok a súllyommal, sikerült többször lefoggyni vékonyra, de folyton kiújul a betegség, és mire észbe kapok, újra 20 kg.. több vagyok.. és kezdődik a múkuskerék, diétaa torna, gyógyszer...

Pont ez tette be karácsonykor a kaput, hogy tudja anyu, hogy mennyit igyekszem(napi egy óra torna gépekkel, stb..tehát tényleg teszek ellene!! 1 óra szobabicikli.. több nem fér bele az időmbe, szülő vagyok, van dolgom bőven) és a következő történt: meghívott minket ebédre.. kérdeztem mit főzől??mondta, hogy jó az ami van tegnapról.. töltött kápi és hal. Én nem is foglalkoztam vele, mivel tényleg volt nekik egy halom kaja, minek még rá főzni. . Eltelik 10 perc, hallom telefonál a bátyámmal.. hogy jöjjenek ők is át. . tiszta nyali gép hangon.. errre jön ki... szinte örjöngő örömmel, hogy jönnek a bátyámék is ... vesz ki húst, csnál rántott húst, és sajttal töltöttet is... (ÉN NAGYON ELSZOMORODTAM, mivel nekünk jó a tegnapi de ha ők jönnek akkor főz????? ez milyen már?? én ezért utazok, 20km oda vissza?? hogy szarba néz?? mindegy nem szóltam, úgy tettem mint aki nem hallja.)Másnap átmentünk, én segítettem főzni, felszolgálni a bátyáméknak(ők két házra laknak anyuéktól mégis mi járunk sűrűbben át 10 km ről)

még ők ettek ittak, én futkostam, majd miután végeztünk játszottam a két gyerekkel, ők ültek... Aztán elmentek, mondtam anyunak, hogy elmosogatok üljön le...

"nem kell maradj csak vendég vagy, eleget segítettél eddig.." jól van, játszottam még a lányommal. de már én is fáradt voltam leülte tv. nézni kicist, lányom nyafogott hogy játszak vele még ... mondtam hogy később.. erre rámförmedt anyukám a következő képpen:

"miért nem játszol vele , ne nyafogtasd nem tudok igy újságot olvasni . Én egész nap játszottam velük(bátyámékét is én pesztráltam), bocsi de elfáradtam, tud egyedül is játszani. De amugy karácsony van, miért nem játszól vele te egy kicsit?? soha nem szokott játszani vele, hiába van otthon...

következőt reagáltaa, én már hulla fáradt vagyok... egésznap azért dolgoztam, hogy a te BELEDBEN, ZABÁLNI VALÓ LEGYEN...És semmi segítség(egész de. neki pattogtam, és elakartam mosogatni) amugyis annyit ettél, hogy lenne mit ledolgozni (tudja, hogy beteg vagyok, és nem zabáltam. 1 db húst ettem meg. )

még ilyen kedves dolgokat mondott én fogtam felöltöztettem a gyereket és eljöttünk, még annyit odaszóltam neki, hgy boldog karácsonyt, és köszi a kaját bár nekünk a maradékot akartad tálalni, a bátyámék miatt főztél csak, és nagyon szívesen segítettem neked.... hogy ők kényelmesen egyenek, és jól érezzék magukat, elvéger én nem vendég voltam..

úgy döntöttem, nem vagyok rá az évek során felhalmozodott dolgok miatt kiváncsi..

2011. dec. 27. 08:31
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Igazad van. De miért jártok ilyen gyakran? Ha a bátyádék a szomszédból ritkábban mennek, mit ti, lehet hogy nektek is jobban örülne, ha egy "kicsit" ritkábban látna.

Túl jó és elnéző vagy vele, ő ezt kihasználja.

2011. dec. 27. 08:42
 2/20 A kérdező kommentje:
Azért járunk sűrűn, hogy ne legyen egyedül. Zavarja és mondja is, hogy ha folyton egyedül van nincs kihez szólni az nyomasztó. ha nem megyünk ugye a dolgai miatt, megsértődik. Bár azt hiszem most már nem igazán érdekel.
2011. dec. 27. 08:44
 3/20 anonim ***** válasza:
91%

Én ezek után soha többé nem keresném se anyukád, se a bátyád, egyék meg, amit főztek!

Hiába ő szült téged, életet adott neked, de nincs joga beléd rúgni!

Megszakítanám a kapcsolatot!

2011. dec. 27. 08:45
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Neked kell valtoztatnod, mivel te adtal erre lehetoseget, nem megbocsajtani kell, elfogadni ezzel a tulajdonsagaval, szokasaval, es te tudod azt, hogy mennyit engedsz, vagy mennyit tursz el neki!
2011. dec. 27. 08:51
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Én kb húsvétig nem mennék...

háthaa...

(nálunk bevált,látogatni csak 2 havonta látogatjuk anyám,igy örül,kedves...de ha havontánál gyakrabban akkor visszatér a bunkó énje)

2011. dec. 27. 08:53
 6/20 A kérdező kommentje:
Azt hiszem nekem is erre van szükségem, nem megyek hozzá és kész. Ha észbe kap, még tud változtatni, ha nem akkor sok sikert a bátyámékhoz neki. Mert ők csak lehúzzák, ha kell neki valami segítség bármi, mindig hozzám fordúl, de mégsem becsül meg. És a szolgasorsot én most fejeztem be, mert ezek a beszólások úgy belém martak, hogy még most is csak lesek..
2011. dec. 27. 09:01
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Szemét egy családod van, szegény :(

Én biztos nem állnék velük szóba soha többé. Kit érdekel, hogy anyám vagy nem. Attól még lehet egy jellemtelen senki. Mint a mellékelt példa mutatja. A bátyót meg gondolom azárt imádja, mert ugyanaz a gerinctelen létforma, megérdemlik egymást.

2011. dec. 27. 09:27
 8/20 anonim ***** válasza:
3%

Ahhoz hogy nem kaptal orokseget, semmi koze a parodnak. A csaladjatol kovetelozhet, jatszhatja a sertodosdit, nem a tiedtol. Nem azert "faj" neki, mert Te es lanyod ki lett semmizve, hanem mert ha Te kaptal volna neki is lenne.

A tobbihez csak annyit tudok szolni, hogy anyuad igy kezel, mert Te vagy a lany. Neked kell segiteni, stb.

Csak ugy tudod atelni, ha nem mesz hozza, vagy legalabbis nem akkor mikor batyadek ott vannak. Adhatsz ultimatomot anyukadnak, ha ok is akkor Te nem. Vagy elfogadja, vagy nem. Viszont Neked tartani kell magad ehhez, ha megigered.

2011. dec. 27. 09:39
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Na nálunk is hasonló, anyum iszonyú részrehajló öcsémmel szemben, aki lényegében szrik rá.

Az lenne a megoldás tényleg, amit mások is írtak: akármennyire egyedül van, ignorálni, bátyádékat is. Nálam ez valamennyire bevált, mert míg kiszolgálod őket pl. ebédnél is, addig azt természetesnek veszik! Aki cselédként viselkedik, azt űgy is fogják kezelni. Légyszi ezt se tedd, így is dühítő volt még csak olvasni is.:/

2011. dec. 27. 09:42
 10/20 anonim ***** válasza:
89%

Érdekes volt a történeted. Kicsit úgy éreztem, mintha az én családom lenne, bár engem más dolgokkal bántott anyám. Nekem úgy tűnik beleestél egy hasonló "betegségbe" mint én annak idején. Ez a megfelelési kényszer. Mindig mindent elnézel neki, mert azt hiszed, ha segítesz és minden gonoszságot szó nélkül tűrsz, akkor majd téged is szeretni fog. Nálunk én voltam a senki, húgom meg a minden. A végén egy pszichológusnál kötöttem ki, aki megtanította hogyan kezeljem a hasonló helyzeteket.

Ritkábban menj hozzá. Ha elmész és bánt, védd meg magad, mondd meg neki, hogy a betegséged miatt vagy kövér és ha ezzel piszkál, akkor te inkább hazamész. Nyugodtan mondd el neki, mennyire rosszul esik, hogy az összes pénzt a tesódnak adta. Megsértődik? Akkor mi van semmi, majd megbékél. Ha megint piszkál, hogy foglalkozz a gyerekkel, hát csak mondd meg neki, hogy ő is nyugodtan leülhet és játszhat vele. Ha tovább szövegel, akkor felállsz és hazamész. Ha azzal jön, hogy ő fáradt, mert sokat dolgozott, akkor kezdj el te is panaszkodni, hogy fáradt vagy és sorold fel nyugodtan, mennyi mindent csináltál.

Az a baj, hogy ha fejre állsz, akkor sem fog jobban szeretni. Próbálj változtatni a dolgokon. Ha ő jobban szereti a tesódat, akkor látogassák ők gyakrabban. Nem vagy köteles ott ülni nála csak azért, hogy ne unatkozzon és jobban érezze magát. Megsértődik? Sértődjön, majd idővel megbékél. Ne legyen lelkiismeret furdalásod, amiért magára hagyod, hiszen ő taszított el magától. Ha telefonál, akkor beszélj vele, de te ne hívd egy ideig. Ha kíváncsi rátok, akkor menjen el ő hozzátok. Pár ilyen hónap és sokkal normálisabb lesz, mert hiányozni fogtok neki. Ha kérdezi, hogy miért nem mentek, mondd meg neki, hogy neked rosszul esik, hogy állandóan bánt.

Nálunk mindig az volt, hogy anyám panaszkodott, hogy nincs pénze. Évekig támogattam, ma már ha elkezdi mondani, hogy nincs pénze, akkor én is azonnal erre terelem a szót és elkezdem felsorolni, mennyi kiadásom volt mostanában.

Ha anyukád panaszkodni kezd, hogy unatkozik otthon egyedül, te szépen finoman kérdezd meg, hogy miért nem hívja át tesódékat, hiszen olyan közel laknak és utána kezdd el mesélni, milyen sok dolgod van, ami miatt nem tudsz átmenni.

2011. dec. 27. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!