A munkahelyemhez akarja küldeni az unokáját hogy találkozzunk. Normális?
Egy ismerős néni össze akar hozni az unokájával. Én láttam őt képen (nem tetszik, meg amúgysem akarom hogy összepároztasson engem valakivel egy kotnyeles néni) mondtam hogy köszönöm nem kérek boronálást. De nem tud leállni, minden találkozásnál az unokáját nyomatja nekem, meg már azt tervezi hogy a nagyszüleim meg a szüleim után miket fogok örökölni, mert egyke vagyok. Szeretne vele összeházasítani. Tudja hogy hol dolgozom és oda fogja küldeni a srácot hogy meglessen és találkozzunk. Mint egy marhavásár. Normális?
22/L
Ma a vezetéknevemre volt kíváncsi, gondolom addig hergelte az unokát, hogy majd meg akarnak nézni facebookon meg nyomozni utánam. Már rosszul vagyok tőle ha találkozni kell vele. Azt mondta pár hete: "Mit szólnál ha elvinnék neked egy jóképű, udvarias fiatalembert?"
Amúgy igen, biztos az unokát is nyaggatja...
"meg már azt tervezi hogy a nagyszüleim meg a szüleim után miket fogok örökölni, mert egyke vagyok"
Vigyázz! Hozományvadász!!!
"Tudod hogy már benne vagy a korban, hogy házasodj? Ilyenkor kell élni a lehetőséggel, mert ki fogsz maradni, és vénlány leszel"2
Mondd neki:
"Téves évezred."
Vagy hogy:
"Ugye, milyen klassz?"
Vagy:
"Ugye milyen klassz, hogy nekem nem kell ferjhez mennem ahhoz, hogy megéljek, mert egyrészt dolgozok, másrészt az örökségem elég lesz a megélhetésemhez?"
Kb. hatodjára kezdem, visszatöröltem a "csúnya" mondatokat. Röviden és tömören: egyszer magyarázd el neki hogy állítsa le magát. Közöld azt is, hogy ha nem áll le, azt a magánéletedbe való beleavatkozásnak tekinted és zaklatásért feljelented. Lehet hogy sipákolni fog, de ne érdekeljen.
Ja, és amikor mindezt közlöd vele, rögtön hagyd ott, ne is reagálj, bármit kiabál. Pár percig szar lesz, de vége lesz.
"Ma a vezetéknevemre volt kíváncsi"
Ismeri a szuleidet, nagyszuleidet, ossze akar adni az unokajaval, tudja mennyit figsz orokolni, es nem tudja a vezeteknevedet??? Hogyhogy??? Ez egyre furább!!!
A szuleid, nagyszuleid miert nem szerelik le?!
"Ma a vezetéknevemre volt kíváncsi"
Hol futsz ossze vele mindig?.... :-o
Hívogat minket telefonon, kb naponta. Jó, nem csak a boronálás a téma, hanem érdeklődik hogy a nagyimék hogy vannak stb.
Azért nem tudta a vezetéknevem, mert ő anyukám szüleinek az ismerőse, csak anyum vezetéknevét tudja, apumét nem, így az enyémet sem.
Azt meg nem lehet, mert a nagyszüleim jóban vannak vele valamennyire. Na mindegy majd lesz valami, de tuti nem engedem hogy eljöjjön meglesni a munkahelyemnél.
Amúgy azt is mesélte, hogy még a 70-es években az egyik fiát akarta összehozni az anyukám húgával. Azt mondja "Úgy örültem volna ha összeházasodik a te Marikád az én Ferimmel". Az nem számít, hogy elmondás alapján az ő Ferije fél fejjel alacsonyabb volt mint a nagynéném, meg tényleg úgy képzeli el a dolgokat ez a vénasszony, hogy mint mikor a kutyákat párosítják: összeengedik őket és ripsz-ropsz egymásba szeretnek és házasság. Nekem már gusztustalan amit művel. Máskor meg arról papolt nekem, hogy ne várjak a szerelemre, állapodjak meg valakivel aki nem közömbös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!