Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az anyósok miért olyan irigyek...

Az anyósok miért olyan irigyek, féltékenyek a meny szeretetére?

Figyelt kérdés
Nem, hogy örülnének, hogy szülünk a fiának gyereket, és, hogy boldoggá tesszük a fiát, ez nem elég, hogy békében és boldog idilli családban éljünk?Mért kell mindenbe beleszólni az anyósoknak, ami már nem tartozik a hatáskörébe, tehát semmi köze hozzá.Nekem az anyósom abba is bele szól, hány gyereket szüljek a fiának.Amikor terhes lettem ő akarta elnevezni, a gyereket, és azt mondta, ha nem teccik neki a név, akkor többet nem szól hozzánk.Ezért olyan nevet kellett választanunk ami neki is tetszik.De például édesapám nem rjongott a lányunk nevéért, mégsem neveztük máshogy.Hogy is van ez?Most egész életünkben az anyósok kedvére kell tennünk, mert ha nem ,mi leszünk alegrosszabb emberek.én senkinek nem szeretnék megfelelni, maximum a családomnak és a férjemnek.Szerintem az lenne mindenkinek a legjobb ha 200 km lakna az anyósától,ha nem jönnek ki, és a távolság megszépítené talán a kapcsolatot.Mi a véleményetek?Bocsi, hogy hosszú voltam és túl részletekbe mentem.
2009. máj. 19. 18:41
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
65%
nekem van anyósom és mégsincs. gyakran olvasom azokat a kommenteket, hogy anyós elvinné a babát....főzne...mindíg itt lenne a nyakunkon, beszólna...stb.stb. ezt és azt venne, de nem kell. azt mondthatom, hogy bárcsak ilyen anyósom lenne, bárcsak annak kellene örülnöm, hogy ma ne jöjjön....és ne akarjon segíteni jószándékból. az én anyósom nemhogy bele -, de még hozzánk se szól szinte, mintha a férjem nem is a fia lenne, hanem unokáival együtt vadidegenek. higgyétek el, a ridegség sokkal-de sokkal rosszabb, a mindenbe belekotyogó, de segitőkész anyósnál. inkább kipróbálnám ezt, mert az nagyon rossz érzés, hogy a nagymamájuk nem szereti és nem kiváncsi a gyerekeinkre.
2009. máj. 20. 09:52
 22/33 A kérdező kommentje:
Tudod az én anyósomat csak azóta érdekli az unoka kb amióta 10 hónapos.Előtte hébe hóba eljött, de sosem hozott semmit a gyereknek.Ha sírt agyerek, azonnal elillant, mert idegísíti a sírás, ahelyett, hogy felvette volna dajkálni a kicsit.most meg, hogy már érdekli a gyerek, csak éppen a gyereket nem érdekli ő.Sír a gyerek ha felveszi, mert nincs hozzászokva, mondom 10 hónapig szinte csak mi vittüka gyereket hozzá.egyébként meg, nagy zsivány az anyós, mert mindig áskálódik a hátam mögött, mondta a fiának, hogy mikor a férjem sétálni viszi a gyereket, akkor sunyiba nélkülem vigye el a gyereket hozzá, mert engem nem akar látni, meg én nem engedem, hogy haszontalan tartósítószeres ételekkel tömje a gyereket, és ezért meg van most sértődve rám, hogy én nem engedem, hogy etesse a gyereket.Szokott a gyereknek lveseket meg kajákat küldeni, de olyan zsírosan, és fűszeresen főz, hogy nem merem odaadni neki, ráadásul anyós hadilábon áll a higiéniával.Amúgy a férjem sem eszi meg főztjét, meg is van sokszor sértődve emiatt.De ha mondom, hogy ne küldjön a gyereknek kajákat, akkor ő van megsértődve, mintha én nem adnák neki enni úgy csinál.A múltkor is ott voltunk náluk, és a gyerek ivott, mert útközben megszomjazott a melegben, és úgy sajnálta hogy szegényke biztos nem adok neki inni azért iszik ilyen hevesen.ez nem normális, komolyan mondom.A gyereket félóránként kínálom innivalóva, de nem mindig kell neki, aztán meg egyszer csak szomjasd lesz és megiszik egy fél cumisüveggel, erre ő kitalálja, hogy én enm adok neki inni,ilyet csak egy agyamant képes mondani! Aki nem használja az eszét!
2009. máj. 20. 10:03
 23/33 anonim ***** válasza:
65%

Ebben a ferjek is hibasak nem is kicsit, ha a sarkukra allnanak es ferfikent viselkednenek, ilyen problema nem lenne! Nalunk a ferjem,ha gond adodik (nagyon ritkan) szepen megbeszeli az anyukajaval,h PL.: nagyon szereti es ha segitsegre lesz szuksegunk,akkor szolunk, de egyenlore birjuk,... es o mar nem is erolkodik tovabb,hanem buszke a fiara,h 2 labbal all a foldon.

Szoval nem biztos,h az anyos a hibas, hanem tan a ferjetek puhany...

2009. máj. 20. 10:11
 24/33 anonim ***** válasza:
88%
én úgy gondolom hogy vannak jó és rossz anyósok_!!!!!a probléma tényleg abból elered hogy elveszítik az édes kicsi fiukat!sajnos én rossz anyóst fogtam ki,4 évig semmi gond nem volt,aztán terhes lettem meg még össze is házasodtunk(nálunk fordítva történt),onnantól tudta hogy a fia már nem az övé!!!!
2009. máj. 20. 10:14
 25/33 A kérdező kommentje:
Most például két hete nem látta az unokáját, mert sértegetett és nem vittem el, ha akar jöjjön el,én mindig szívesen fogadtam.Itt ha nálunk van itt nem is mer beszólni nekem, csak ha én megyek hozzájuk.De most, hogy sértegetett két hete, így nincs arca jönni.De már üzent a fiától, hogy vigyük a gyereket.Mért nem jön el, ha látni akarja az unokáját?Én soha nem tiltottam tőle.Az gyerek első 10 hónapjában hol volt?nem hiányzott neki az unoka?Fura egy asszony az biztos.Már csak ha a lányával való kapcsolatát nézem.A lánya ha itt van havonta egyszer náluk hétvégén, ha átmegyek állandóan azt hallom, anyu állj már le, anyu ne szólj már bele ebbe meg abba.szóval mit várjak én tőle, ha a lánya nem jön ki vele.A fiába meg egyszerűen szerelmes, akármit csinál fia, az a jó.Szóval elfogult avval akit szeret.Azért van igazság is a földön.na de ha valami nem tetszik amit csinál a fia,akkor neki is megy, volt hogy a szemem előtt pofozta fel a fiát, csak azért, mert nem vettük fel egyszer a telefont, mert nem voltunk otthon.És ő meg valami nagyon fontosat akart, és tisztéra ideges lett, hogy nem úgy van ahogy ő akarja.Már a szomszédom is felhívta, hogy csöngessen be hozzánk, mert biztos itthon vagyunk, csak direkt nem engedjük be őt.Hát csak annyit, hogy anyósnak minden lépésünkről be kell számolnunk, hova megyünk hány órára jövünk, stb.mint az ovodások.Ez röhej.Ha színházba megyünk férjemmel,el kell titkolnunk, mert akkor balhé lenne, hogy nem ő rá bízom a gyerkeket hanem anyámra.megmondom őszintén nem is tudnám a színházat élvezni, ha tudnám, hogy ő vigyáz rá,képes elaludni, és agyerek meg leesik az emeletről.Mert nem veti meg az alkoholt, és lecsúszik napi egy két söröcske.Hát hogy bízhatnám ilyen emberre?
2009. máj. 20. 10:15
 26/33 A kérdező kommentje:
Szóval nagy GÁZ az anyósom, és higgyétek el nem túlzok aki ebben a kisvárosban lakik és ismer, mindenki tudja milyen ember is az anyós, és mindig kérdezik, hogy jövök ki vele, mert tudják, hogy kiállhatatlan személyiség.Én mindig csak azt mondom ha kérdezik, hogy: Ha ritkán találkozunk jól megvagyunk, vagy mondhatnám, ha egyáltalán nem találkoznánk, akkor lenne csak nyugodt az életünk.De a gyerkőc miatt ez nem kivitelezhető.
2009. máj. 20. 10:21
 27/33 anonim ***** válasza:
0%
09:41-s peerszeeeee szívesen leszek az anyósod, ha ez fizikailag kivitelezhető :)))))
2009. máj. 20. 10:34
 28/33 anonim ***** válasza:
74%

Hihetetlen!Mind ha egy anyósunk lenne kérdezővel:))

Csak az enyém abba más,hogy kiakarta sajátítani a fiamat,persze én nem hagytam,így mindenkinek elsírta buját bánatát a városba,és mindenki neki hisz!Én meg sz@rom le az Ő téveszmés oltógátasait.Legjobb védekezés a támadás,he nem lenne miről beszélnije,nem oltógatná most az embereket!Én már olyan szintem nem törődök vele,hogy nem is érdekel,éle-e vagy hal-e.Az egész családnak elkürtölte a saját verzióját,de mit ér vele semmit!Azért beszél rólam mert érdekli mi van velem,mit hogy teszek.Rossz lehet valakivel nem törődnek,én még a nevét a számra sem veszem,és bárkivel találkozok ha szóbahoza,azt mondom bocsi dolgom van.Így szép lassan elkopnak ezek a dolgok:)Üdv:Zsuzska

2009. máj. 20. 10:59
 29/33 A kérdező kommentje:
Néha már én is lecserélném anyósom ha lehetne,ő tőle bárki jobb lenne, pedig tudom van egy pár zsivány anyós a világon.Persze tisztelet a kivétel.Én is ismerek jó anyósokat,és tsiztelem őket, hogy normálisan viselkednek a menyükkel, nem pedig "hadat üzennek az esküvő után.
2009. máj. 20. 11:24
 30/33 anonim válasza:
83%
Az anyósom 70 km-re lakik tőlünk örül ha megyünk mindent megtesz a gyerekekért hozzánk nem jár pedig 15 km-re dolgozik tőlünk! Nem is baj!! Nincs vita!! Édesanyámék a szomszédban laknak vele annál inkább!! Mindenbe beleszól!! Nem bántom de én akarom nevelni a gyerekeimet!!
2009. máj. 20. 14:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!