Az anyósok miért olyan irigyek, féltékenyek a meny szeretetére?
Szia!
Olyan nehéz helyzet,mert senki sem arra vágyik,hogy ökörharc legyen az élte!
Sajnos nálunk akkor kezdet lavinaszerűen átcsapni az egész mikor kezded komolyodni a kapcsolatom, férjemmel.Volt anyósomnak olyan kijelentése,hogy:kisfiam nem csak...legyen az első ha nem én.Jaj már itt tudtam végem lesz!Azt 4 év eltelt egy kicsi vihar azt csend,megint vihar megint csend!De mindig anyós jött az én utcámba nem én mentem az ő utcájába.
Meg született fiunk,és akkor maga volt a pokol,áttakarta venni a az én szerepem,és felszólításra sem adta oda a gyerekem,pocskondiázott,veszekedett velem az újszülött babám felett.Azt berágat és meg mondtam nincs unoka,se rám nézve ez nem jó se babára.Mert elmebetegé tesz,és így gyereket nevelni nem lehet!!Azóta gyámügyel jön,bírósággal,de lépni nem lép.Én nem fogok egy élten átt viaskodni vele.Mindenki élje a saját életét,azt csesztesen akit akar!!
Üzenem a nagymamának!Vannak jogai,mert a gyerek nem tulajdonunk!Be kell menni családvédelmi központba,vagy a gyámhivatalba,és kérni láthatás!/7 hós fiú anyukája
Arrólsenki nem beszél ( az utolsót kivéve ),hogy a saját anyja milyen anyósa a férjének.
Gyereket pedig szerintem nem a férjének szül valaki,hanem sajátmagának is,(válás esetén szinte mindig ragaszkodik az
asszony a gyerekhez)
Természetesen vannak emberek,akik szivesen beleszólnak a mások életébe (nem csak a családjukéba),vannak segítőkész,jóindulatú emberek.Az anyósok és a menyek is vagy az egyik,vagy a másik csoportba tartoznak.
Tapasztalatom,hogy a mai fiatalok egyéb téren sem szivesen veszik a szüleik tanácsát,véleményét,egy meny pedig rendszerint úgy fogja fel,mint ellene irányuló rosszindulatot.Egyébként meg több tolerancia kellene mindkét fél részéről.
Nekem is volt egy mindenbe beleszóló anyósom,de a férjem az első esetben közölte vele,hogy meghallgatjuk, és majd eldöntjük,hogy mit teszünk.Volt,hogy együtt laktunk,de akkor is működött a kapcsolatunk.
Valahogy hasonlít a kérdéskör egy régebbi kérdéshez:Miért kell gyűlölni az anyósunkat.Természetesen nem kell szeretni,de egy kis jóindulattal az esetek többségében lehet normális viszont fenntartani.
Szerintem nem az a problema, hogy az anyosok gonoszok es rosszat akarnak...stb. hanem az a baj, hogy nem birjak megerteni, nem birjak felfogni, elfogadni, hogy a gyerekuk felnott, csaladot alapitott, es szeretne ELNI!
Nem birjak elfogadni az anyosok, hogy a gyerekuknek is a menyuknek vannak onallo gondolatai, erzesei, velemenyei...stb. onallo eletuk.
Az anyosokkal az a gond, hogy nem hagyjak elni a fiatalokat. Nem veszik eszre magukat. Mindenbe bele akarnak szolni. Keptelenek tisztaban tartani a fiatalok velemenyet, keptelenek a hatterben maradni.
Nem tudom miert nem tudnak eljarni az anyosok kulonfele klubokba, olvasni, konyvtarba jarni, setalni a baratnojukkel, kirandulni...stb. Nem tudom mi koze van az anyosnak egy csomo olyan dologhoz, amihez elvileg semmi de semmi koze nincs.
A legfobb gond az, hogy beleszolnak a fiatalok eletebe, es ezt nem szabad! El kell tudni engedni a fiatalt, tanacsot adni neki, es orokre a hatterbol figyelni, szeretni. De elni hagyni!!!!
Keptelenek tiszteletben tartani a fiatalok velemenyet.
Nem tisztaban tartani, hanem TISZTELETBEN tartani.
Az elozo voltam, bocsi a hibaert.
Tenyleg vannak borzaszto anyosok nekem is volt benne reszem, ket kapcsolatom is a leendo anyos miatt ment ra. azert azt mondom h a fiu is hibas ebben. Az elso ex partnerem nem tett semmit, akkor fiatal voltam, eretlenebb es sokszor szidtam az ex-nek az anyjat, es nem tiszteltem h azert a fiunak rosszul eshet hisz akarmilyen is megis csak az anyja. a kapcsolatunk emiatt lett vege. aztan a kovetkezo partnerem anyja maga a pokol volt. ott tett keresztbe nekunk ahol csak tudott. sot kitiltott a lakasukbol. Mikor beugrottunk h a fia valamit elvigyen nekem kint kellett maradnom, be sem tehettem a labam. baromi sokat szenvedtem, sirtam, vartam talan egyszer ha nem is szeret meg de elfogad. sosem tette. a fiat ugy elmergesitette h teljesen arogans lett sokat jart bulizni es sokat ivott. Lett volna egy babank a terhessegem elhalt, igy meg kellett szakitatni. az ex-em semmit sem csinalt sot sokszor az anyjat vedte. a vegen mar nem birtam es kileptem a kapcsibol. Szerencsere a ferjem mamaja nagyon kedves aranyos es semmi panaszom nem lehet raja. az elso naptol csaladtagkent kezelt, mindig szeretettel fogad, ami nagyon nagyon jo erzes.
Ugyanakkor van egy tesom aki megnosult. nem mondom h anya tokeletes mert vannak hibai, de a menny sem tokeletes. sajnos volt szerencsem veluk lakni 7 honapig es az en eletem lett pokol, ugyhogy tesomekat a bekesseg kedveert kijebb kellett paterolnom. Mivel babat varok, feltunk h a napi stressz az ramegy a pici es az en egeszsegemre. Tesomek laktak anyuval is tobb mint 4 evet, egyszer sem szalltak be a haztartasba sem anyagilag sem pedig h segitettek volna anyanak. nalam sem segitettek semmiben. sogornomnek elvarasai voltak csak eppen ugy gondolta h majd azt en finanszirozom. Nalunk sokat szamitott az anyagi kulonbseg h a lany egy nagyon szegeny csaladbol jott, en meg tehetos vagyok. es ugy gondolta azok az anyagi javak amiert en es parom kemenyen nap mint nap dolgozunk ot az megilleti mert a csaladunkba behazasodott. es mikor latta h ebbol az anyagi javakbol nem reszesul akkor elojottek nalam is a problemak. en alapvetoen turelmes vagyok, storykat hallottam anyatol megis mikor hozzank koltoztek nalam tiszta lapokkal indult, de sikerult kb 2 honap utan elcsesznie a kapcsolatot. ettol fuggetlenul en nem akarom tesomekat elvalasztani es ha tesomnak ez a no kell akkor felolem nekem jo en csak egyet kertem toluk az en privat eletemet ne befolyasolja semmilyen szinten. Ha vmi problemajuk van ne allandoan hozzam szaladjon az ocsem hanem van egy tarsa probaljon az a tars tars lenni akkor is amikor problemakat meg kell oldani. sajnos en nem tudok tisztelni sem szeretni egy olyan embert (es ez lehet barki, nem azert mert o tesom felesege) aki bekoltozik vhova igenyeket tamaszt, tenni nem tesz semmit, ugyanakkor megyek haza es eppen az aktualis baratnojevel sz@art kever vagy rolam vagy a paromrol, holott mi fogadtuk be oket, h szedjek magukat ossze anyagilag. Ha normalis lett volna mi segitettunk volna hazat venni nekik, visszaberles alapon, nekem csak egy keresem volt h azert a tesom anyu utan is nezzen utana es ne legyen itt elhagyatottan. mire o veres szemekkel kifakadt h nem gondolom h o anyossal lakik egy percet sem. Well o meg nem gondolja h akkor veszek egy hazat. a parom mar az eredeti otletet is ellenezte. Sebaj mi jartunk jol vettunk egy nagy telket es epitkezni fogunk ra hamarosan es a jelenlegit meg kiadjuk albiba. most fizetik az albit persze nem tetszik nekik, mert eddig amig ismerik egymast sosem kellett szamlakrol gondoskodniuk. es a kapcsolat megromlasaban ocsem is nagyban hibas, ha anyu csak mond vmit nem is rosszindulatuan akkor tesom lehurrogja, de mikor a csaj beszel anyamrol undorito alpari modorban a baratnoinek arra nem mondja h azert o megiscsak az anyam es nem illene... anyam egyszer sem szolt bele az eletukbe, h mit miert csinalnak, csak akkor amikor allandoan penzt kertek tole, de akkor meg azt mondom joggal kerdezi meg h hova tettek a fizetesuket. Sot tesom hitelt akart felvenni h anya lakasat eljelzalogositani, persze h ebbe anya nem ment bele en sem mennek, es ugye a kis csajnak ez nem tetszett mert nem kapta meg amit akart.
nem akartam ilyen hosszut irni. Csak mondani akartam h eremnek ket oldala van. vannak borzaszto anyosok de ugyanakkor borzaszto mennyek is. es a legrosszabb h nincs megfelelo kommunikacio.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!