Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyós kérdés. Más mit csinálna...

Anyós kérdés. Más mit csinálna a helyemben?

Figyelt kérdés

Van egy 5 hónapos lányunk,(én vagyok az anya)a jelenkornak megfelelően adok neki enni. Tehát hónaponként bizonyos dolgokat, azoka is lassan lépéről lépésre. Anyósomnl hagytam a lányomat a napokban, mert orvoshoz kellett mennem. Mire hazaértem a gyereket megetette olyan dolgokkal amikre direkt felhívtam a figyelmét, hogy MÉG NE! Nagyon érges lette, és nem atért, mert megetette olyannal amivel én még nem akartam volna (ezért is) de inkább azért, mert levegőnek nézett, felülbírálta a döntésemet. És olyat adott a gyereknek amiben én nem egyeztem bele.

Ti mit tennétek?

2011. dec. 17. 15:45
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
Ez nem titok...pláne nem édes:-) És egyébként rosszul hiszik.
2011. dec. 17. 18:44
 22/36 anonim ***** válasza:
50%

Anyós vagyok, és 35 évig voltam meny is, ezért van némi tapasztalatom. Anyósom egy sárkány volt - velem -, de tökéletes nagymama volt, engem nem szeretett, de az unokáit imádta. Sokszor vigyázott rájuk, előfordult, hogy nem úgy csinálta a dolgokat, ahogy én szerettem volna, de szarvas hibát nem követett el. Ha valamit másképp csinált, nem azért tette, hogy engem bosszantson, hanem mert azt gondolta, hogy az úgy jó. Nyeltem egyet, nem szóltam neki. Igen, máshogy nevelték, etették a gyerekeket 50-60 évvel ezelőtt, máshogy gondoztam én a gyerekeimet 30 évvel ezelőtt, és másként nevelik a lányomék az unokáimat, mint én őt. Ha másként teszek, mint ahogy elvárják tőlem, nem azért teszem, mert úgy gondolom, hogy én mindent jobban tudok. Egyszerűen úgy érzem, hogy én sem vagyok hülye, és tudom, hogy mit szabad, és mit nem. És igenis, néha nem értem, hogy most miért van minden másképpen, mint régen? Ha az unokám szépen kér tőlem édességet - holott tudja, hogy nem szabadna, és én is tudom, hogy nem szabadna - , adok neki, és utána hallgatom a letolást.

Szerintem nálad nem az anyós engedetlensége a legnagyobb gond, hanem az, hogy te utálod kedvesmamát. Ha a feje tetetére áll, ha "szót fogad" neked, akkor sem lesz jó neked.

2011. dec. 17. 19:05
 23/36 anonim ***** válasza:
60%

az én anyósom a 4 hónapos! babámnak csirkehúst adott!!!azt hittem majd felrobbanok,mert előtte mondtam,hogy még húst nem eszik!!!és nem is ehet!!!utána meg csodálkozott azon,hogy miért nem eszi meg a gyerek a főtt ételt...habár az én babám alapból nem eszi meg,csak a bébiételt,na de akkor is...egy 4 hónapos babának hús???

amúgy a sem vagyunk jóban,így más nem csináltam,csak hazajöttünk,és kidühöngtem magam...szerencsére a babának sem lett baja,csak kicsit ordított!!!ha lett volna,nem álltam volna jót magamért!!!

2011. dec. 17. 21:54
 24/36 anonim ***** válasza:
69%

30 éve engem is tehéntejjel itattak, mert akkor az volt a szokás - kiskoromban nem volt bajom, de most emiatt tejérzékeny vagyok és nem ihatok tejet

nem véletlenül változnak a dolgok, sokat fejlődött azóta az orvostudomány

És ne felejtsük el azt sem, hogy nem egy 5 évesről, hanem egy 5 hónaposról beszélünk, aki még _nagyon_ kicsi, épp hogy elkezdett szilárd ételt kapni, aki alig kóstolt még ételeket. Nem arról van szó, hogy ad-e a mama édességet az unokának, vagy nem, hanem pl lehetett volna súlyos allergiás tünete is a még soha nem kóstolt dologtól, akkor meg rohanhatott volna vele kórházba.

2011. dec. 17. 22:00
 25/36 anonim ***** válasza:
29%

1.Nincs a gyerek aranyból.

2.Mivel anyós,ezért nem tette el láb alól a saját gyerekét se.

Picit nevetségesek vagytok.

2011. dec. 17. 23:32
 26/36 anonim ***** válasza:
63%

Értem, hogy vannak akik védik a mamát, de elfogultnak sem kell lenni.

Valóban azért változnak a szokások, hogy egészségesebben nőjenek fel a gyerekek.

Hogy nem ölte meg a saját gyerekét se?

Én amikor összejöttem a párommal állandóan beteg volt, súlyos asztmás, allergiás, a halálán volt 4 éves kora óta! Akkor kezdődött az asztmája.

Mióta összeköltöztünk, teljesen tünetmentes.

Az anyja volt képtelen normálisan etetni, gondozni gyerekkorában, majd később is így folytatódott a jó nevelés miatt.

Egyébként a kedves mama óvónő...

2011. dec. 18. 02:52
 27/36 anonim ***** válasza:
47%

Honnan veszi az egyik kedves válaszoló, hogy attól lett tejallergiás, mert kisbabaként tejet kapott? Én is kaptam, és nem lettem allergiás, most akkor mi is a helyzet?

Azt sem hinném, hogy a másik válaszoló párja azért volt halálán, mert az anyja nem gondozta, nem lehet, hogy mostmár megfelelő gyógyszert kap, vagy egyszerűen csak más környezetben él?

El fogtok szörnyedni: 1977-ben már a 2 hetes gyereknek gyümölcslevet adtam, mert akkor ezt mondta a védőnő, és az orvos. A majdnem 4 éves unokám kb. 2 éves koráig nem kaphatott tejet, a most másfél éves unokám meg már 1 évesen kapott tejet, szintén orvosi és védőnői javaslatra. 3 év alatt nagyott fordult a világ, hát még 30 év alatt.

Én tovább nem rágom a gittet, nekem egyedül az a tanulság, hogy némelyikőtök egyszerűen utálja az anyósát. Majd 30 év múlva gondoljatok vissza a mostani időkre, amikor a menyetek hülyének néz benneteket. Én is így jártam, én is hülyének és ókorinak tartottam az anyámat és az anyósomat a gyereknevelés terén, és most néha annak gondol a lányom.

2011. dec. 18. 13:57
 28/36 A kérdező kommentje:

19:15-nek.

Sok minden igazat írtál, de abban tévedsz, hogy utálnám. Cseppet sem utálom. Csak idegesít, mint minde olyan ember aki erőszakos, aki sz@rba sem nézi a másikat, és aki azt hiszi, hogy mindenki más alsóbbrendű tőle:-) Lehet ez az én anyám, lehet ez más anyja, nagyaja, apja, fia,lánya tök mindegy, akkor sem lesz szimpatikus. Nem, nem utálom...csak nem szeretem.

2011. dec. 18. 14:15
 29/36 A kérdező kommentje:

13:57

Tudod, ha az ember elég intelligens ahhoz, hogy tiszteletbe tartsa a másik ember életét, döntését, akkor nem lehet probléma az, hogy ha a másik segíteni akar. Ő nem ilyen. Ő nem segíteni akar, hanem elmondja, hogy mit kell tennem, ha nem úgy teszek, akkor vérig sértődik, és megfenyegeti a férjemet, hogy nem ad neki fizut:-) Ő ilyen aranyos.

Én nem tudom milyen anyós leszek, de így közel a 40-hez tudom milyen NEM leszek:-)

2011. dec. 18. 14:41
 30/36 A kérdező kommentje:
Nem mellesleg, a férjem sem és én sem vagyunk már tinik, mind a ketten közelítünk a 40 évhez, mégis úgy próbál velünk bánni mint a taknyos kölykökkel. Még szép, hogy nem hagyom szó nélkül:-)
2011. dec. 18. 14:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!