Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyós kérdés. Más mit csinálna...

Anyós kérdés. Más mit csinálna a helyemben?

Figyelt kérdés

Van egy 5 hónapos lányunk,(én vagyok az anya)a jelenkornak megfelelően adok neki enni. Tehát hónaponként bizonyos dolgokat, azoka is lassan lépéről lépésre. Anyósomnl hagytam a lányomat a napokban, mert orvoshoz kellett mennem. Mire hazaértem a gyereket megetette olyan dolgokkal amikre direkt felhívtam a figyelmét, hogy MÉG NE! Nagyon érges lette, és nem atért, mert megetette olyannal amivel én még nem akartam volna (ezért is) de inkább azért, mert levegőnek nézett, felülbírálta a döntésemet. És olyat adott a gyereknek amiben én nem egyeztem bele.

Ti mit tennétek?

2011. dec. 17. 15:45
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
75%

Kedves első!

Azért egy 5 hónapos gyerek szervezete még nem olyan fejlett, hogy olyan ételt kapjon, amit nem kéne megennie. Független, hogy csokiról van szó vagy másról!

2011. dec. 17. 15:57
 2/36 anonim ***** válasza:
62%
Ne vedd fel. Nekem pl. 7 hónapos a fiam, és nem havonta adtam neki új dolgokat, hanem hetente 2-t. Semmi baja sem lesz. Nevelt fel már gyereket. Legközelebb viszont mondd meg, ha lehet, azt adja, amit kértél!
2011. dec. 17. 15:58
 3/36 anonim ***** válasza:
80%

Én is mérges lennék.

Legközelebb ne hagyd az anyósnál a gyereket.

:/

2011. dec. 17. 15:58
 4/36 anonim ***** válasza:
80%

Ez fugg attol, hogy mit adott neki enni? TEhat lett-e valami baja ettol a gyermeknek, mivel ha i gen, akkor jogosan vagy ideges. Ha ezt problema mentesen akarod megoldani, hogy legkozelebb ne hagyd ott a picit, vidd magaddal!

Nem hinnem, hogy egy zoldseg vagy egy gyumolcs, vagy fozelek etetes miatt erdemes lenne vitazni, fogadd el, hogy a gyermeked nagymamaja, a parod edesanyja, tehat az "anyukad" is.

2011. dec. 17. 16:01
 5/36 anonim ***** válasza:
67%

A probléma nem azon van, hogy mit adott a gyereknek, hanem hogy határozott "tiltás" ellenére tette!

Ahogy az első is írta, ez a nagyszülők "dolga". Te is ezt fogod tenni, még ha most azt is állítod, hogy nem.

Neked kell eldönteni, hogy mire van szükséged.

Fogadhatsz bébiszittert is, de az pénzbe kerül (és nem tudhatod, hogy ő miként fogja a gyerekedet ellátni). Ha balhét csinálsz belőle, az csak feszültséget szül és nem jutsz előrébb.

Ráadásul a gyereket sem érdemes eltiltani a nagyitól!

2011. dec. 17. 16:07
 6/36 A kérdező kommentje:
Kedves első, csak utánad. Látom nem érted a problémámat. kár volt az időért amit válaszadással töltöttél.
2011. dec. 17. 16:09
 7/36 A kérdező kommentje:
Nagyon mérges vagyok. A gyereknek természetesen nincs baja, ha lenne akkor nem itt irogatnék, hanem módszeresen tépném az anyósom haját. A baja csak annyi lett, hogy ordítva kakált szerencsétlen, mert olyan volt a kakija mint a beton...Az anyós annyir mondott, hogy csak egy kis cseresznyebefőttet, és sárgabarackbefőetett, és mandarin adott neki. Nos, befőttet eleve nem szabad adni nem is tudom mennyi ideig. De ő már egyzser kihúzta nálam a gyufát, ugyanis annyira erőszakos, hogy amikor kezdtem a gyereket kanalazni tanítani, kiragadta a kezemből, hogy hát hülye vagyok én, mit baszogatom a gyereket a kanalammal, majd ő megmutatja, beletette a bébipapit a gyerek cumisüvegébe, és lenyomta a torkán mint a 16 grammnyi kaját. A gyerek természetesen utána orákig ordított, és hányta a kaját orrán száján:( Akkor elküldtem a fenébe, de úgy látszik nem lehet ényelg egyedül hagynom a gyerekem vele, mert rögtön elkezd valami okos dolgot csinálni. Egyetértek avval, hogy ő felnevelte a páromat DE az én gyerekemnek a torkán ne nyomjon le semmit. És az enyémen se.
2011. dec. 17. 16:14
 8/36 anonim ***** válasza:
51%

Itt sajnos nem tehetsz semmit. Az anyósok/apósok általában meg vannak győződve róla, hogy mindent jobban tudnak nálad, merthogy ők az idősebbek...

Vitatkozni kár velük, én már megtapasztaltam. Mindig én lettem a kis k.rva, hogy mit képzelek hogy beleugatok mindenbe, majd persze miután kiderült hogy nekem volt igazam, úgy tettek mintha ők is végig ezt hajtogatták volna, hogy így meg úgy kell csinálni...

Az ilyen helyzeteket jobb elkerülni, a gyereket csak akkor egyedül otthagyni, ha már elég nagy.

A többi helyzetben meg inkább kérni tanácsot :)

2011. dec. 17. 16:15
 9/36 A kérdező kommentje:
15_58-nak, minden egyes alkalommal elmondom, hogy mi az amit lehet és mi az amit nem. Erre ő: Az orvosok hülyék, majd ő tudja, hogy mi kell a gyereknek.
2011. dec. 17. 16:15
 10/36 anonim ***** válasza:
87%
Az a baj, hogy az anyósok mindig mindent jobban tudnak, mint a menyük, legalábbis azt hiszik. A kérdezőé a gyerek, engedje már meg neki az anyós, hogy úgy etesse ahogy akarja és ha megkéri a menye, hogy mit ne adjon neki, akkor csinálja is úgy! Miért kell az anyósoknak direkt ellenkezőleg cselekedni, mint amire a menyük kéri? Nem mentség a nagymamaság, ez nem erről szól szerintem, hanem arról, hogy már csak azért sem úgy...
2011. dec. 17. 16:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!