Anyós kérdés. Más mit csinálna a helyemben?
Van egy 5 hónapos lányunk,(én vagyok az anya)a jelenkornak megfelelően adok neki enni. Tehát hónaponként bizonyos dolgokat, azoka is lassan lépéről lépésre. Anyósomnl hagytam a lányomat a napokban, mert orvoshoz kellett mennem. Mire hazaértem a gyereket megetette olyan dolgokkal amikre direkt felhívtam a figyelmét, hogy MÉG NE! Nagyon érges lette, és nem atért, mert megetette olyannal amivel én még nem akartam volna (ezért is) de inkább azért, mert levegőnek nézett, felülbírálta a döntésemet. És olyat adott a gyereknek amiben én nem egyeztem bele.
Ti mit tennétek?
Kedves első!
Azért egy 5 hónapos gyerek szervezete még nem olyan fejlett, hogy olyan ételt kapjon, amit nem kéne megennie. Független, hogy csokiról van szó vagy másról!
Én is mérges lennék.
Legközelebb ne hagyd az anyósnál a gyereket.
:/
Ez fugg attol, hogy mit adott neki enni? TEhat lett-e valami baja ettol a gyermeknek, mivel ha i gen, akkor jogosan vagy ideges. Ha ezt problema mentesen akarod megoldani, hogy legkozelebb ne hagyd ott a picit, vidd magaddal!
Nem hinnem, hogy egy zoldseg vagy egy gyumolcs, vagy fozelek etetes miatt erdemes lenne vitazni, fogadd el, hogy a gyermeked nagymamaja, a parod edesanyja, tehat az "anyukad" is.
A probléma nem azon van, hogy mit adott a gyereknek, hanem hogy határozott "tiltás" ellenére tette!
Ahogy az első is írta, ez a nagyszülők "dolga". Te is ezt fogod tenni, még ha most azt is állítod, hogy nem.
Neked kell eldönteni, hogy mire van szükséged.
Fogadhatsz bébiszittert is, de az pénzbe kerül (és nem tudhatod, hogy ő miként fogja a gyerekedet ellátni). Ha balhét csinálsz belőle, az csak feszültséget szül és nem jutsz előrébb.
Ráadásul a gyereket sem érdemes eltiltani a nagyitól!
Itt sajnos nem tehetsz semmit. Az anyósok/apósok általában meg vannak győződve róla, hogy mindent jobban tudnak nálad, merthogy ők az idősebbek...
Vitatkozni kár velük, én már megtapasztaltam. Mindig én lettem a kis k.rva, hogy mit képzelek hogy beleugatok mindenbe, majd persze miután kiderült hogy nekem volt igazam, úgy tettek mintha ők is végig ezt hajtogatták volna, hogy így meg úgy kell csinálni...
Az ilyen helyzeteket jobb elkerülni, a gyereket csak akkor egyedül otthagyni, ha már elég nagy.
A többi helyzetben meg inkább kérni tanácsot :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!