Ciki élettársnak lenni?
miért lenne ciki szeretni valakit és együttélni vele? a legtöbb ember ma együtt él esküvő előtt is, tehát majdnem minden házas eredetileg élettársként kezdte... ha beszól rád valaki, hogy „téged nem tartanak annyira, hogy elvegyenek”, szólj vissza, hogy „te annyira félsz az elhagyástól, hogy papíron is magadhoz akartad láncolni?” :D
maga a szó, hogy élettárs, nekem azért idegen kicsit, mert tényleg csak c*gányokra mondják a hírekben, magyar ember azt mondja, hogy barátom/barátnőm, párom, vagy férj/feleség (akkor is, ha papíron nem az). ebből mondjuk a barát(nő) pár év együttélés után már fura szerintem.
Szerintem azért az nevetséges és egyben rohadtul megalázó, ha valaki férjnek hívja az élettársát, de közben csak egy papírnak tartja a házasságot.
Akkor ne mondja,hogy csak papír, hanem mondja ki, hogy neki fontos,de ez így röhej.
Érdekes, hogy egy párkapcsolatban egyáltalán cikinek lehet hívni valamit. Semmi nem az. A lényeg szerintem az, hogy jól megértsék egymást az emberek. A hűség már a párkapcsolat elején kialakul, a szerelem idővel szeretetté és megbecsüléssé alakul, az egymással való élet pedig élettársként és házaspárként is ugyanaz. Én az együttélést becsülöm az emberekben, nem azt hogy férje vagy felesége van. És tisztelem a házaspárokat is, ahogy az élettársi kapcsolatban élőket is. Nálam ez nem "ciki" vagy "nem ciki" téma. Ha jól sejtem az élettárs szó, amúgy is csak hivatalos berkekben merül fel. Hiszen ha valaki 3 éve együtt él valakivel, akkor a baráti társaságban nem úgy mutatja be , hogy :ez az élettársam, hanem valóban, barátom, párom, kedvesem.
Nem érzem, hogy nem tartanak annyiba hogy elvegyenek. Én sem hoztam szóba max annyira a házasságot, hogy majd egyszer. aztán még mindig csak együtt élünk. De úgy mint egy házaspár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!