Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerinted normális ez? Mint...

Szerinted normális ez? Mint szülő mit szólnál hozzá?

Figyelt kérdés

Kezdem ott hogy 15 éves lány vagyok. Nem szeretem a rózsaszínt, nem szeretem a túl csajos dolgokat, nem is vágyok rá. Sokat szeretek hülyéskedni, ha kell komoly vagyok. Nos, szüleim elváltak ez lehet ennek is köszönhető. Anyuval élek, de nem kérdeztem meg mit szól hozzá, hogy a lánya "ilyen". Anyu szeretne olyan csajosnak látni de nem megy, rock felé húz a szívem és tényleg nem abban a rózsaszín álomvilágban élek mint sokan:/

És hogy az új szót használjam rájuk hiperpigmentáltakat sem szeretem (ez enyhe kifejezés)... Jobbik párti vagyok.

És úgy érzem nem fogok változni már. Írok pár példát mit szoktam hallgatni: Rammstein, Titkolt Ellenállás, Kárpátia, Ossian, Road, Kalapács, Tankcsapda, Akela és így tovább.

Mit szólnál hozzá mint szülő?

Elnézést, ha rossz kategóriába írtam.

Válaszokat előre is köszönöm:)

2011. dec. 13. 15:39
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
100%

Semmit, minden kamasz lázad.

Én anyumnak, meg apumnak hosszú haja volt és esténként kontroll csoportot hallgattak. Így nem lepődtek meg, amikor Metallicás polóban, vagy kockás flanel ingben, bőrkarkötőben járkáltunk a nővéremmel, mikor kamaszok voltunk :D Mi is rockot, metált hallgatunk

Ma már csak mosolygok ezen. Persze a beállítottság nem fog változni, de már nem mennék el pogózni egy tank konvertre, és az acélbetétes bakim is a szekrény alján pihen :)

28/n

2011. dec. 13. 15:48
 2/42 anonim ***** válasza:
82%

Ugyanilyen voltam:)

Anyám nagy bánatára, mert egész életében lányt akart, én meg mire 20 év után megszülettem fiúsabb voltam, mint a 2 bátyám.Ami a mai napig igaz.Csak én görkoris voltam rap zenével, de ez a lényegen nem is változtat.

Most 28 éves vagyok, férjezett, 2 fiam van (ha lányom lenne nem is tudnék mit kezdeni vele, sikítófrászt kapnék ha rózsaszín cuccokat meg babákat meg hello kittys sz@arokat kéne nekik vennem), testépítéssel foglalkozok és kick-boxolok.Barátnőim szinte soha nem voltak, 28 év alatt talán 2-3.A mai napig fiúkkal barátkozok inkább.Anyám meg elfogadott, bár azért gyakran bepróbálkozott, h legyek nőiesebb:)Nem járt sikerrel:):):)

2011. dec. 13. 15:48
 3/42 anonim ***** válasza:
30%

Húgom is, én is ilyenek voltunk. Kinőttük mind a ketten:D

Anyu eleinte próbált szólogatni, aztán ő is beletörődött. Nem veszekedett, és láss csodát: neki lett igaza.

2011. dec. 13. 15:51
 4/42 A kérdező kommentje:

Ohh, köszönöm. A gyors válaszokat :)

Igen messze vagyok még hogy gyerkőc legyen de látom a kicsiket itt rózsaszín ott rózsaszín.

Jajj igen anyu már kezdi elfogadni hogy ilyen vagyok bakancsot is felajánlotta vesz, pólókat kapok nevelőapám még annyira nincs kibékülve vele, hogy "öltözzek színesebben" de én nem tudom nem megy, és nekem ez így jó. lehet nem a legszebb de legalább normális vagyok és nem "cikcsi-cukcsi " és társai.:)

egyedül azt nem értik mi bajom a romákkal (..):)

Tényleg köszi :)

2011. dec. 13. 15:53
 5/42 anonim ***** válasza:
100%

a zenei ízlés önmagában nem gond, én annyi idősen, mint te, pl baromi furcsán néztem ki így utólag visszagondolva (öngyújtófejekkel kirakott exploited pulcsi, fekete smink, doc mardens, batikolt farmer stb), anyuékat nem zavarta, azt mondták, majd kinövöm.

ennyi idősen normális a szubkultúrákhoz való tartozás, és ennek kifejezése pl öltözködésben.

attól még a zenei ízlésem máig megmaradt, még ha csiszolódott is és nyitottabb lett (pl tiniként nem szerettem a jazz-t, ma már igen, de még mindig szívesen meghallgatok egy-egy Rammsteint vagy Panterát)

öltözködésben persze attól még lehetsz nőies, ez majd idővel finomodni fog, de az még jó pár év, ha most ilyen fekete pólós-bakancsos típus vagy - később, ha megmarad ez a zenei ízlésed, jó esetben csak 1-1 kiegészítő mutatja majd ezt meg, pl egy zenekaros női póló, vagy egy szegecses karkötő stb.

a "jobboldaliskodással" meg arra figyelj, hogy ne tegyél olyat, vagyis próbálj meg, amit felnőttként, visszanézve megbánhatsz.

valamilyen szinten megértem a cigánygyűlöletet/félelmet, ami az országban zajlik, ugyanakkor gyermekkoromból vannak cigány barátaim, és soha-de soha nem gondoltam rá, hogy emiatt elkerüljem őket, hiszen, mint minden nemzetben / népcsoportban vannak rendes emberek és f.szfejek is.

de ez a magyarokra is igaz, viszont minden személy megérdemel egy egyéni elbírálást, saját személyisége és nem a nemzetisége alapján - én pl külföldön lakom, és a f...m kivan attól, hányan megkérdezik, tudok-e oroszul, meg orosz vagyok-e meg kommunista vagyok-e, meg balkáni vagyok-e, satöbbi, és sokan aszerint is könyvelnek el.

kivéve a barátaimat, meg az itt élő európaiakat, de arab országban élek, így pl a vízumirodában a büdös életben nem fogják megérteni, hogy az 1986os térképük már nem aktuális, nem vagyok orosz, hanem EU tag, mint bárki más.

arab országról meg annyit, hogy nekem az itt élők egy része hülye, az agyamra mennek, buták mint a segg, nyomulnak stb - ugyanakkor sokan vannak, akik a barátiam, mert értelmesek - itt megtanultam, hogy nem lehet valakit csak úgy elkönyvelni meg leírni csupán a nemzetisége alapján.

28N

2011. dec. 13. 16:00
 6/42 A kérdező kommentje:

Nem magával azzal van bajom hogy cigány, azzal hogy volt már rá példa jön a suttyó cigánygyerek és elkezd utánam kiabálni hogy "mivan hungarista k_rva!?" és akkor még neki áll cigit kérni (nem cigizek, nem iszok) ezzel még nincs baj, ha azt mondom nincs meg üvölt. A legtöbb nem dolgozik, tisztelet a kivételnek. Azokkal semmi bajom, de se dolgozni se tanulni, de jól élni "valamiből" amit segélyként kapnak, nálunk meg Anyu 7-ből 7 napod dolgozik (!) és jobban élnek, kész vicc. Ráadásul lopnak és nekik áll feljebb..Tűr a magyar elég sokat :/

És nem akarok semmi olyat nem akarok csinálni de nem támogatom a mostani rendszert, csak a Jobbik..:)

2011. dec. 13. 16:07
 7/42 A kérdező kommentje:

"És nem akarok semmi olyat nem akarok csinálni de nem támogatom a mostani rendszert, csak a Jobbik..:)"

Bocs kicsit érthetetlen nem figyeltem szóval:És nem akarok semmi olyat csinálni de nem támogatom a mostani rendszert, csak a Jobbik

2011. dec. 13. 16:10
 8/42 anonim ***** válasza:
37%
Kamaszkorral jár a rock, a bakancs, bár annyiban zavarna, hogy már tudom, nincs ilyenkor teljesen rendben a személyiségfejlődés, boldogabb lesz ÁLTALÁBAN az,aki lányként ilyenkor a rózsaszín világban leli örömét, jobban azonosul a nemének megfelelő szerepkörrel. Neked peched van, de a lázadás részét kinövöd. Ami baj, az az indokolatlan előítéletesség(pigmentáltak), ami sajnos azt jelzi, butácska vagy, azt pedig nem növöd ki. Okos embert már ilyen korban sem hülyít el a falkaszellem, tudja mi helyes,mi megalapozott, és mi nem. Ezen elszomorodnék a szüleid helyében, de filmekkel,magyarázattal megpróbálnám elmagyarázni, hogy ez nem tartozhat a tinilázadásba,ez a butaság, éretlenség bizonyítéka. Ez ügyben hallgass a szüleidre, vagy tanáraidra,érett, okosabb emberekre,hidd el, ezt később szégyellni fogod.
2011. dec. 13. 16:10
 9/42 anonim ***** válasza:
57%
Mivel gyerek vagy,kinövöd. Ha másmilyen lennél,azt is kinőnéd.
2011. dec. 13. 18:11
 10/42 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én mai napig nem szeretem a rózsaszínt,és rock,metál zenét hallgatok. Most is a sötétebb öltözködést részesítem előnyben,lehet így is nagyon ízlésesen öltözködni. Pl: nagyon szeretem a piros,bordó,zöld színeket,melyekkel az egyhangú fekete öltözködést nagyon szépen fel lehet dobni. Mai napig viselek tornacipőt,bakancsot,együtteses pólót,pulcsit DE munkahelyre csinosabban öltözöm,nőiesen,ezzel sem veszítem el a rock szeretetét,és magát az életérzést. Hidd el nekem így is lehet "csajosnak" lenni! Egy idő után magadtól is rá fogsz jönni,hogy melyik alkalomra mi a helyes viselet,és jól fogod magad érezni úgy is. Pl: el nem tudtam képzelni magamon a magassarkút hétköznapokon,csak az iskolai rendezvényekre vettem fel muszájból,manapság ezt a fajta viseletet is nagyon szeretem. A párom mellet is szeretek csinos lenni (persze ő is rocker:hosszú haj és nem kell sorolnom a többit...),nem csak az a slampos kislány,aki valaha voltam. :-) Az megmarad a koncertekre. :-) Egyébként most teljesen rá vagyok kattanva a szegecses csizmákra,táskákra,majd szeretnék venni egy jobb szegecses bőrdzsekit is,ezek is lehetnek vagányan csajosak. Hidd el nekem változni fog az ízlésed! :-) Szülőként pedig örülnék neki,ha majd egyszer a gyerekem is hasonló beállítottságú lenne mint te vagy én. Nálam úgy kezdődött a "rockerség",hogy édesanyám hazaállított egy Metallica dvd-vel kb 5-6 évvel ezelőtt,és teljesen magamba szívtam az egész érzést. :-)

Ezzel ne foglalkozz,úgyis sokat fogsz még változni! :-)

20L

2011. dec. 13. 18:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!