Szerintetek jól osztja be lányom a pénzét?
Egyetemista lányom van, másodéves. Albérletben lakik, hárman vannak egy 2 szobás lakásban, fejenként 20-22 ezerre jön ki az albérlet (de saját szobája van), amit kifizetünk neki. Ezen felül kap minden héten 5000Ft-ot, plusz 2 havonta még 6ezret ruhára.
Most láttam meg véletlen a bankszámla kivonatát, és majdnem elájultam. Direkt tettünk neki félre vészhelyzetre 50ezret plusz ő még diákmunkával még 70 ezret amikor kezdődött az egyetem. Most látom, hogy a számlán már csak 35 ezer van, a 120 helyett! Mindezt másfél év alatt költötte el, azon felül, amit adunk neki. Azzal érvelt, hogy a buszra elmegy 1500Ft a héten, a havi bérlete 3500, fénymásolásra és tankönyvekre is elég sokat költ. De a legnagyobb gond a kaja. Nem nagyon tud magára főzni, maximum heti egyszer, de akkor megpróbál jó nagy adagot, ami kitart valami. A többi napokon menzán étkezik. Bulizni egyáltalán nem jár, helyette a barátjával elmennek néha korcsolyázni, moziba. Tényleg ilyen drágák lennének a tankönyvek és a jegyzetek? Ennyi pénz nem mehetett el, hiszen azért a heti 5000 is elég jó költőpénz!
Őszintén?
2 havonta 6000 ruhára? Ma a normális ruhák 8-9-10 ezertől kezdődnek! Nekem a vonat bérletem 10ezer, Pesten a Bkv 3 ezer körül+ a kaja + a könyvek... emelik mindennek az összegét, szülőként ezt tudnod kéne, az élelmiszer elve horror árakon vannak mostanság...Tehát az én véleményem az, hogy másfél év alatt 85ezer elköltése nem tragédia...Ezen felül meg kell tanulnia bánni a pénzzel, nem foghatod örökké a kezét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!