Ismersz vegyes nemzetisegu csaladokat? Te eltudnad kepzelni
az eleted egy kulfoldivel?
41/56 A kérdező kommentje:
No vagyok. Nyitott vagyok a kulfoldiek fele,nincs nyelvi gond se, csak valahogy szeretek az anyanyelvemen beszelgetni a parommal...vagyis csak szeretnek.
42/56 A kérdező kommentje:
A fogorvosoknak evidens,hogy lesz? :D Az itteni ferfiak valahogy mindig ugy nyitottak,hogy felnek a fogorvosoktol,bar lehet az otthoniak is,csak otthon meg nem mondhattam el magamrol,hogy az vagyok. Valahogy a sokadik utan ez inkabb kiabrandito,mint vicces.
Felénk már alapból az egy elismerés, hogy orvos vagy.
Szóval valahogy a férfiak is úgy tekintenek azokra a nőkre, akiknek nagy tudása van, hogy egy tiszteletreméltó nő.
Persze nem mondom van, aki fél, de az én megfigyeléseim általában nem ezt mutatják.
2011. dec. 9. 17:40
44/56 A kérdező kommentje:
En inkabb azt tapasztaltam,vagyis ereztem,hogy "felnek", vagy valahogy aranytalanul akarjak hangsulyozni,hogy ok mennyire jok valamiben, de annyira,hogy az mar feltuno. De ezek szerint csak en vagyok ilyen peches.
Amikor azt hangsúlyozzák, hogy jók valamiben, akkor kevesebbnek érzik magukat melletted, valószínűleg pont a végzettséged miatt.
Ez itthon is örök vita,bár itt meggyőződése mindenkinek, hogy diplomás nem szívesen van együtt szakmunkással, pedig szerintem ez pont fordítva működik:(
Nem tudom mennyire szoktad olvasni az oldalt, de az utóbbi időben nagy viták mennek erről.
2011. dec. 9. 17:44
46/56 A kérdező kommentje:
Nem nagyon szoktam. Szivesen fogadom a velemenyed reszletesebben is! Most mar nagy igenyem volt magyarul beszelgetni, es nem tudok kivel, gondoltam keresek egy forumot, ezt talaltam eloszor.
:)
Itt mindennel fogsz majd találkozni :)
Gyönyörűen tükrözi a valós mentalitást némely ember hozzáállása :)
Szoktál hazajárni?
Én is gondolkoztam a külföldi munkavállaláson, de én is ettől félek, hogy nem tudok majd magyarul beszélgetni és honvágyam lesz. Seperc alatt pedig nem lehet hazaugrani. Kivéve Ausztriából, az egész közel van.
A szüleid vagy barátaid itt élnek?
Ha nagyon vágysz a nyelvre gyere haza néha :)
2011. dec. 9. 17:48
48/56 A kérdező kommentje:
Anyummal beszelek neha magyarul,nyaron megyek haza. Apum itt el,nemet,de o nem tud magyarul.
Mindig is vonzottak a külföldiek, mert más kultúra, más szemléletmód. A "stáblistám" nagyon vegyes, kb fele magyar, másik fele olasz, cseh, izraeli, amerikai, orosz, ghánai volt. Nálam a szimpátia döntött, a nemzetisége senkinek se érdekelt. A férjem magyar, de nem tudatos döntés, hanem ő fogott meg annyira a személyiségével, hogy a házasságig eljussunk. Ha angol vagy szerb lett volna, akkor is őt választom.
2011. dec. 9. 18:34
Van egy jó ismerősöm, akinek az apja kamionos és Romániából "hozott haza" egy prostit feleségnek. Hozzá járt kint kufircolni rendszeresen, aztán valahogy megfogta a pasit. Itthon tiszta lappal indult, szinte senki nem tudja róla, hogy mi az előélete. Már van azóta egy iskolás kisgyerekük is, és meglepő (vagy nem?), de jól megvannak.
2011. dec. 9. 18:50
Kapcsolódó kérdések: