Szerintetek a legtobb magyar kulfoldivel alapit csaladot, miutan elhagyta az orszagot vagy viszi magaval a csaladjat? Tenyleg ennyien hagyjak el az orszagot?
Ez nagyon jó kérdés, és engem is érdekel.
De hogy válaszoljak is.
Angliában szerintem alig találsz olyan magyart, aki angollal alapít családot, mert eléggé kinézik a bevándorlókat és nem is szívesen szólnak hozzájuk.
Az íreknél már más a szitu, ők jobban szeretik a friss vért.
En 10 eve ismertem meg a ferjemet (4 eve hazasodtunk) Amerikaban. New Yorkban tallakoztunk eloszor egy kisebb talalkozason. A ceg, ahol akkoriban dolgoztam sok helyre kikozvetitett engem es az akkori fonokomet. Neki voltam a tolmacsa. Ahhoz a ceghez, ahol mai napig jelenleg is dolgozik a ferjem, eleg surun mentunk. Mivel jol elbeszelgettunk es sok kozol volt bennunk igy egy kozos ebed alkalmaval (ceges) elhivott engem es a fonoknomet egy korbevezetesre a varos fobb pontjain. Elmentunk, eleg jol ereztuk magunkat, majd a fonokasszonyom eszre vette a 'szikrazast' koztunk es hazament a szallodaba 2 ora utan.
Eloszor mi amolyan tavkapcsoaltban eltunk. O tobbet jott Mo-ra, mint en mentem hozza. Tetszett neki a kultura, a fovaros, az ejszakai elet, az emberek kedvessege. Vegul kint telepedtunk le (3 eve) es en egy cseppet sem sajnalom.
Mo-n nottem fel, de nem hiszem, hogy ha ott maradtunk volna, akkor lenne jovokepunk. Jelenleg van, kozepkategoriasan elunk. Nincs hetelunk, mindenunk megvan es jol keresunk.
A gyereknevelesben pedig nem tudok meg nyilatkozni, mert jelenleg meg a pocakban vannak az ikrek. De a korhazi ellatassal (nem magan) en pl. megvagyok elegedve!
Én Hollandiában élek a magyar párommal.
Én itt azt látom, akik régebben jöttek ki, többségnek holland férje van, vagy Mo.-n ismerte meg, vagy ő volt itt turistaként és úgy. Régebben nem volt ilyen nagy a kivándorlási kedv, más élet is volt, nehezebb volt külföldre költözni.
Most már rengeteg magyar családot ismerek, akik együtt költöztek ki. Valahol gyerekkel, vagy csak egy pár. Olyan is volt, hogy szakítottak, de egy barátnőm van csak, aki mostanában (az elmúlt 3 évben) költözött ki, egyedül, és holland a pasija.
Nálunk az a terv, hogy mire a 2 kicsink kb ovis korú lesz (másfél év van köztük), már nem akarunk itt élni, mert ellehetetlenítik az embert teljesen :/. Ha lehet, még hamarabb lelépünk. Magyarok vagyunk mindketten amúgy. Ismerősök között is már sokan máshol élnek, nem véletlenül.
Szomorú, de ez van.
OFF
Az már sok más kérdés kapcsán is előjött, hogy aki európaiként arabbal kezd, az a mi mércénkkel csak sz.rul jár legtöbb esetben. Náluk ugye "nem gond" a több asszony :).
Sajnos valószínűleg tényleg ilyen szar a helyzet :)
A párom most kapott egyelőre asszisztensi melót egy nemzetközi műszaki cégnél.
Még itthon leteszi a diplomát, aztán imádkozunk, hogy átvegyék őt valamelyik amerikai telephelyre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!