Hogy viszonyultok az idősekhez? Én sokszor úgy sajnálom őket.
Bocsi a delutant tenyleg beneztem, de latom meg mindig homaly fedi melyik korhazrol is van szo.
Egyebkent igen leparasztozom, mert szegeny betegek akikrol szo van mast nem tudnak csak hoborogni.
Nem baj hulyek vagytok ehhez.
Ez most kb olyan mint fikazni 4 tanart, h miert nem tud 200 elsos gyereknek orat tartani.
De folosleges ez a pelda is, mert nincs agyatok hozza, mondom nem a vasrnapi ebed utan egy fel oras latogatas utan kell okoskodni meg kamu torteneteket kitalalni, mint a kerdezo.
Én simán elhiszem amiket írtok.
Nekem az egyik nagypapám szélütést kapott. Még nagyjából tudott mozogni, de voltak pillanatai mikor teljesen magatehetetlen volt. Bent voltunk nála a kórházban, és már akkor néztem az ágyát hogy erről alvás közben le fog esni. Mondtam a nővérnek hogy szerintem ez így nem lesz jó. Azt mondta estére felteszik a rácsot a szélére hogy ne essen le. Én hülye belenyugodtam. Másnap mikor mentem, látom, hogy be van lilulva a combja, akkor mondja a nővér (kb újságolva, mosolyogva) hogy éjjel leesett az ágyról. A szívem szakadt meg érte, de még akkor sem volt a rács felrakva. Mondtam neki hogy most azonnal tegye fel, persze adtam neki pénzt mert másként nem ment, és mint egy kisangyal fel is tették. És az is érdekes dolog, hogy rá kb 1 héttel meghalt, de semmilyen papírt nem kaptunk, se zárójelentést sem semmit.
A pelenkázás mondjuk más dolog. Az egyik ismerősöm egy idősek otthonában ápolónő(?) egy pár hónapos tanfolyamot végzett el, szóval nem nővér.
Nem tudom egy napra hány pelenka van kiszámolva fejenként, de ha összekeni az idős, akkor addig abban marad amíg le nem jár az idő. Most mondhatnék olyat is, hogy egyik alkalommal mikor találkozni akartunk, mondta hogy menjünk az otthon elé, majd kiszalad ha lesz ideje. Oda is mentünk, beszéltünk pár szót, erre akkor mondja hogy "jaj vissza kellene mennem, mert az öregasszonyt ott hagytam a fürdőben meztelenül" (Tudom most ezzel ellent mondok magamnak, hogy nem voltam tekintettel a nénire akit ott hagyott, mert velem jött ki trécselni de ebből is látszik az ápolók hozzáállása a betegekhez)
Visszatérve a pelenkára. Úgy tudom náluk úgy van, hogy akinek a családja jobban foglalkozik az időssel, ott bevisznek pelenkát saját használatra, és akkor meg van oldva a tisztába rakás, nem kell azt az időt úgy töltenie. Mondjuk ezt azért megértem, mert hát anyagilag ezt nehéz lehet bírni.
Drága 21-es! Valószínű nincs agyam, azért van közgazdasági diploma a kezemben! Normális vagy te?
Menj el gyárba dolgozni te szerencsétlen, ha így állsz a betegekhez, ne pedig emberi életekről okoskodjál itt!
Senki nem kötelezett, hogy ezt a szakmát válaszd! Mit gondoltál majd nyomják neked a pénzt a betegek ilyen stílusért?
Jó hogy nem már ki érdemelje egy ember, hogy elássák.
S mondom még egyszer: Nem a betegek tehetnek arról, hogy kevés az orvos és a nővér. Attól még megérdemlik, hogy ne miattatok haljon meg!
Diplomat adtak?
Mire?mikor meg szoveget ertelmezni sem tudsz.
Irtam, h ket evet dolgoztam, tehat mar nem dolgozok.
Erted?
Illetve egyebkent se szamit, h van diplomad, eleg gaz, h erre vered magad.
Mas:
En nem azt irtam, h haljanak meg a betegek meg le vannak szar.va, hanem, h nem csak hoborogni kellene, hanem vegig gondolni, h lehet oka van annak, ami tortent.
Probaltam elmagyarazni, h a mentos miert nem maradhat ott vele, h nem ulhet a nover allandoan a beteg mellett.
De akkor ha megengeded felteszek neked egy kerdest, megnezzuk egy diplomas h oldana meg a helyzetet.
Beviszed a beteget es atadod majd azt latod, h egy masikat haza kellene vinni, mar fel is oltozott.
Kozben riasztanak, h baleset tortent es menni kellene.
Na mit teszel?
Nyugodtan toroltesd a kommentem, csak azt ismered el vele,h igazam van:)
Te tényleg hülye vagy!
1.. Tanulással értem el, hogy lediplomáztam.Nem a szüleim nyomtak pénzzel, hogy ugyan ne itthon üljek.
2. Én nem verem magam, hogy diplomám van, csak már te alacsonyítasz le mindenkit, aki nem ért veled egyet.Ha elvárod, hogy mi értsük meg a Te álláspontod, légy oly szíves ezt fordítva is megtenni.
3. Szerinted egy beteg , aki szenved a fájdalmaktól majd azon fog elgondolkozni, hogy miért szarják le már nagy ívben órák óta?
4. Azt elhiszem, hogy vannak zsörtölődő betegek, de sok rosszat tapasztaltam én is, hogy bánnak az emberrel.
5. Nem ott kezdődik az emberség, és a betegekkel törődés, hogy tartom a markom a hálapénz után, s majd aszerint foglalkozik x.y.-nal.
6. Írhatok le Neked pár történetet, ami miatt nem értek Veled egyet. Lehet, hogy utána nem lennél olyan büszke, hogy az egészségügybe dolgoztál.
Kérdésed:
"
Beviszed a beteget es atadod majd azt latod, h egy masikat haza kellene vinni, mar fel is oltozott.
Kozben riasztanak, h baleset tortent es menni kellene.
Na mit teszel? "
Válaszom:
Elmagyarázom neki, hogy mi történt, mert a beteg nem hülye.Türelmes vagyok hozzá, mert átérzem, hogy betegen mindenki feszültebb.
Tudod türelemmel és kedvességgel többet érsz el, mint a lekezelő stílussal. Sajnálatos, hogy kevés az orvos, ápoló. Lehet, hogy nem is tudod megmenteni az életét emiatt, de nem mindegy, hogy mit érzel Te utána.Nem mindegy, hogy ezt mondod: 1. Szomorú, hogy ez van ma Magyarországon, de olyan jó érzés volt a mosolyt látni az arcán, amikor megsimogattam a beteg nénit.
Vagy: 2. Már megint a sok értetlen beteggel kellett bajlódnom egész nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!