Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! Ti hogy viszonyultok...

Szülők! Ti hogy viszonyultok a gyereketek párjához amikor még mindketten fiatalok? (18-19)

Figyelt kérdés
2010. júl. 1. 11:32
 1/9 anonim ***** válasza:
82%
Nem viszonyulok igazából sehogy sem a fiam barátnőjéhez, szeretném jobban megismerni, de eddig elég sikertelenül. Sokat van nálunk, de igazából csak köszönni szoktunk egymáshoz meg néha egy-egy szót váltunk. Ő is zavarban van, hogy mit mondjon többnyire, meg én is. :-) Talán most majd oldódik a dolog, mert jövő héten megyünk Egyiptomba a családdal és elhívtuk őt is. Talán ha látni fogja, hogy nem vagyunk vaskalapos szülők, akkor majd megtaláljuk a közös hangot, bár tisztában vagyok vele, hogy az idő nagy részét kettesben akarják majd tölteni a fiammal. De még így is többet fogunk találkozni mint eddig. Egyébként nagyon szimpatikus lány, csak kicsit visszahúzódó. Én meg egy viszonylag fiatal (39 éves) pörgős anyuka vagyok és zavaróan sokat beszélek néha, szóval megértem, hogy furák vagyunk kicsit neki. A fiam szerint náluk mindenki ilyen csendes a családban.
2010. júl. 1. 11:40
 2/9 anonim ***** válasza:
Úgy, mint minden más ismeröséhez: ha jön, akkor köszönünk egymásnak, esetleg pár szót udvariaskodunk, és ennyi volt. Ha van valami kivánsága, akkor szól, mint ehy haver is tenné, ha nekem van valami mondanivalóm, akkor megmondom.
2010. júl. 1. 11:48
 3/9 A kérdező kommentje:
És nem volt még olyan aki nem volt szimpatikus? Ott is jópofiztatok v éreztettétek vele h mivan?
2010. júl. 1. 12:23
 4/9 anonim ***** válasza:
érezted vele nyugodtan,aztán majd gyereked is éreztetni fogja veled h mi van,nem neked kell h tetszen,a gyereked őt szereti,fogadd el,vagy üldözd el,de valószínű utána a gyerked is faképnél hagy majd.A szülöknem sajnos meg kell érteni h gyerekük felnő és nem az van amit ők eléképzeltek,maga dönt h kit szeret,szerencsére nem a közpkorban élünk amikor még a szülő váalsztott párt. örülj annak hogy boldog.
2010. júl. 1. 12:42
 5/9 anonim ***** válasza:
Én 20 voltam az első komoly barátomnál. Majdnem 3 évig voltunk együtt, állandó háború volt az életem, anyámék nem bírták elviselni. Pedig mindeketten egyetemre jártunk, tanultunk, ő orvosira járt. Normális életvitelünk volt. Pokol volt az életem, rengeteget szenvedtem, végül kiléptem a kapcsolatból 23 évesen. 31 éves koromig nem volt senkim.
2010. júl. 1. 12:56
 6/9 anonim ***** válasza:
Én nem a kapcsolatomból léptem volna ki hanem abból a háborús övezetből.És most boldog vagy pároddal,vagy otthon még mindig lövész árok van?
2010. júl. 1. 13:17
 7/9 anonim ***** válasza:

Az első vagyok. Nálunk is volt olyan aki nem volt szimpatikus (jobban mondva először leginkább a szülei nem), de ő a kisebbik fiam barátnője volt (16 éves). Konkrétan az volt a gondom, hogy a leányzó szülei állandóan hozzánk jöttek kölcsön kérni, mondván úgyis rokonok leszünk nemsokára. Szerintem ezt azért durva volt kijelenteni két 16 éves gyereknél. Ezt még feldolgoztam volna, a kaput nálam az tette be (ezt a fiam mesélte), hogy a kislány a hátam mögött mindenféle skót kurv@nak elmondott, mert nem vettem meg neki karácsonyi ajándék gyanánt a 30.000 Ft-os mp4 lejátszót, amit kinézett. Kapott ajándékot (kb. 5000 Ft értékben)annak ellenére, hogy a fiam soha egy szelet csokit nem kapott a lány szüleitől, de még egy jó szót sem. Nem hiszem, hogy ezt érdemeltem volna. A fiam is véletlenül hallotta meg, hogy a kis szende barátnője hogyan beszél rólunk. Nem is tartott sokáig utána a kapcsolat és még csak két szalmaszálat sem kellett keresztbe tennem, hogy vége legyen. A vicc az egészben, hogy a lány szülei még ezután is jöttek kölcsön kérni azzal a szöveggel, hogy "majd úgyis kibékülnek a fiatalok". :D

Mindenesetre soha nem szóltam bele a gyerekeim választásába, nem is lett volna értelme. Ha nem egymáshoz valók a gyerekek, az úgyis kiderül előbb-utóbb, ha meg igen és boldogok a gyerekeim, az megint csak jó nekem. Tudom, hogy milyen rossz az, ha az embert szerelmi bánat gyötri, de nem védhetem meg mindentől a fiaimat. Vannak olyan rossz dolgok, amiken túl kell esni.

2010. júl. 1. 14:09
 8/9 anonim ***** válasza:
Nálatok nem szerelem volt a fiatalok között,vagyis a fiad részéről igen,a lány viszont érdekből volt vele.A 14 16 évesek ilyenek,az első kérdésük pasizásnál,kocsid házad van?aztán jön a meghívsz valami italra,ja éhes is vagyok ám,kajálhatunk is duma,persze a fiuk fizetnek.Élősködő lányok mindig lesznek.Mondjuk a leányzó nem is tehet róla igazán sajnos ezt látta otthon,szülei igy nevelték.
2010. júl. 1. 14:15
 9/9 A kérdező kommentje:
Egyébként 20/L vagyok és csak azért kérdeztem ezt mert a páromat nálunk mindenki szereti viszont én úgy vettem észre h engem eleinte az ő szülei nem kedveltek. Nem tetszett nekik hogy én ott aludtam mert hogy náluk régen nem volt ilyen (persze ezt barátomnak mondták ő meg nekem vissza) az anyja már megkérdezte barátomat hogy miért vagyunk mi minden hétvégén együtt? Hát könyörgöm suli után max 1 órára ha találkoztunk de úgy hogy elmentünk volna egymáshoz délután vagy hogy ottaludtunk volna olyan nem volt. Nem a távolság miatt (68km) hanem mert az ő szülei régimódi felfogásúak és hétköznap suli van meg ilyenek és ezért nem aludhattam én ott és ezért nem aludt ő itt hétköznap.. És nem azért mert érdekelte a szülők véleménye hanem ismerem őket és inkább rájukhagyta nem akart veszekedni velük .. Sőt még az sem lehet hogy mikor ő dolgozik (nyári meló) akkor én addig ott legyek náluk mert miért vagyok én ott ha ő nincs otthon.. ("csak unatkoznék") De nem értem miért zavarja őket ha ott vagyok? Feltalálom magam és még azt sem lehet mondani hogy nem segítek mert kérés nélkül is kitakaítok meg ilyenek .. Mostanra mintha már megkedveltek volna (1,5 éve vagyunk együtt) vagy csak rájöttek hogy nem szólhatnak bele nem gyerek már a fiuk és beletörődtek a helyzetbe..
2010. júl. 1. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!