Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy viszonyultok az idősekhez...

Hogy viszonyultok az idősekhez? Én sokszor úgy sajnálom őket.

Figyelt kérdés
Ma voltam egy kórházban. A többség idős volt, volt ott egy néni. Mentősök hozták, én reggel 9-re mentem, és már ott volt a tolószékben. Ott hagyták, és mikor én délután fél 6-kor visszamentem, még mindig ott ült a folyosón szegény. Se kaját, se innivalót nem kapott. Wc-re nem kísérték ki, amúgyis csont és bőr volt (komoly betegnek tűnt) de senki sem foglalkozott vele. Mikor odamentem pont akkor egy beteg adott neki egy kis üveg vizet, de ennyi. Még most is szegény nénin gondolkozom, hogy olyan kiszolgáltatott volt, idősekkel néha úgy érzem hogy úgy segítenék rajtuk.
2011. dec. 5. 20:14
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
A nagyimat 2 évvel ezelőtt mikor kórházban feküdt, valami különleges géppel kellett megvizsgálni ami abban a kórházban nem volt (vidéki kórház). Felhozták Bp-re reggel 8-9 körül egy szál hálóingben meg köntösben, és délután 6-7 körül jött érte a mentő. Addig ott ült ő is a folyosón. Se pénz nem volt nála se semmi. Egy betegtársa sajnálatból vett neki egy kávét az automatából.
2011. dec. 5. 20:38
 12/34 A kérdező kommentje:
Jó, ez a mai néni sanszos hogy pelenkázva volt, ez talán kipipálva.
2011. dec. 5. 20:39
 13/34 anonim ***** válasza:
11%

De itt elek es ket evig dolgoztam az eu-ben szal nagyobb ralatasom van.

Mindenki meseli itt a torteneteit, de masik oldalrol is meg kellene nezni, h mi ujsag is van.

Ott az elverzos sztori, most mit vartok, h ott fog valaki folotte ulni?mikor van 4 nover kismillio emberre?

Akkor meg a pelenkazassal nem haladnak, akkor a paraszt azert fog ugatni, h a hozzatartozoja mar 2 oraja a szaraban fekszik.

Ezt a baromsagot meg egyszeruen nem hiszem el, foleg h ott se volt, h nem figyeltek ra.

Erre is millio pelda van, h meg van etetve aztan meg nem emlekezik ra, mert elfelejti.

Aztan meg beszel vilagba, h nem foglalkoznak vele.

Keves az ember ez van.

De ezt a legkonyebb, bejonni vasarnapi ebed utan egy fel orara es okoskodni, h mit h kellene.

2011. dec. 5. 20:39
 14/34 anonim ***** válasza:
7%
És a nagyid családja hol volt? Ne haragudj, de más öreget sajnálsz, a te nagyidat meg hagytátok egész nap ott egyedül. Hol voltatok?
2011. dec. 5. 20:40
 15/34 anonim ***** válasza:
13%

De jo, h most mar kiderul, h delben is ott voltal.

Egyebkent mit varsz a mentostol?h ott uljon vele?es ha riasztjak mas helyre? Akkor meg a masik paraszt fog ugatni, h keson jottek ki, miert ott csoveztek es igaza is lesz, mert a mentosnek nem megorzes a feladata.

En azert kivancsi lennek mar, h melyik az a korhaz..talan utana tudok nezni, h miigaz ebbol.

2011. dec. 5. 20:43
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

Nekem általában jó tapasztalatom van, igaz, eddig egy vakbélműtét 17 évesen volt a legkomolyabb bajom.

Viszont egyszer volt olyan, pont a vakbélműtét után, hogy baromira kellett pisilnem, tök kába voltam, és egy csomószor megnyomtam már a gombot, de csak nem jött senki. A néni, akivel egy szobában voltam, odahozta nekem az ágytálat, pedig ha legalább 3 testnyílásából nem lógott cső, akkor egyből sem.

Meg olyan is volt, barátnőmet kísértem, ott volt egy néni, és várta a mentőt, hogy átvigyék máshova. Már szinte sírva könyörgött, hogy elmegy taxival, csak engedjék el. A nővér aláíratott vele egy papírt, hogy saját felelősségre távozik, barátnőmmel mi voltunk a tanúk.

24/L

2011. dec. 5. 21:27
 17/34 A kérdező kommentje:
Nem is tudtuk hogy elhozták a kórházból. Bent feküdt a kórházban akkor már 2 hete (egy vidéki kórházban) és anélkül hogy minket tájékoztattak volna, elhozták Bp-re egy vizsgálatra. Jó, illetve nem tudom a papámnak szóltak-e, de én mondjuk nem tudtam róla, csak mikor másnap mesélte. Én pl iskolában voltam, a papám meg nem ment utána az 50 km-re lévő kórházba (nem is tudott volna) a gyerekeik meg akkor már nem éltek, a keresztanyám meg dolgozott. De miért? Ha valakit a mentő az egyik kórházból átvisz a másikba egy vizsgálat miatt, akkor egy családtagnak menni kellett volna velük? Nem sürgősséggel szállították, hanem csak egy gépi vizsgálat miatt. Aztán a mentő felvette este felé, és visszavitte vidékre.
2011. dec. 5. 21:53
 18/34 A kérdező kommentje:

56%-os nem tudom hol olvastad hogy délben is ott voltam, mert DÉLUTÁN van oda írva, ami nem dél. Nálam legalábbis.

De mindegy, rád inkább nem reagálok, mert látom csak kötekedsz.

2011. dec. 5. 21:59
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

Drága 14-es válaszoló, aki 2 évig dolgozott az eü-be! Sajnálom a betegeid, de komolyan! Leparasztozod a betegeket, meg itt fröcsögsz róluk. Pff. Gyönyörű vagy! :S

Arról meg nem a betegek tehetnek, hogy kevés a nővér, orvos. Emberként kell velük bánni. Vagy a saját rokonoddal is így bánnál?

Én nem értem miért a betegeken töltik ki, hogy sokat kell dolgozniuk. Amikor ennek tanultak, nem tudták mire válallkoztak? Most komolyan!

2011. dec. 5. 22:50
 20/34 anonim ***** válasza:
*vállalkoztak
2011. dec. 5. 22:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!