Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy viszonyultok az idősekhez...

Hogy viszonyultok az idősekhez? Én sokszor úgy sajnálom őket.

Figyelt kérdés
Ma voltam egy kórházban. A többség idős volt, volt ott egy néni. Mentősök hozták, én reggel 9-re mentem, és már ott volt a tolószékben. Ott hagyták, és mikor én délután fél 6-kor visszamentem, még mindig ott ült a folyosón szegény. Se kaját, se innivalót nem kapott. Wc-re nem kísérték ki, amúgyis csont és bőr volt (komoly betegnek tűnt) de senki sem foglalkozott vele. Mikor odamentem pont akkor egy beteg adott neki egy kis üveg vizet, de ennyi. Még most is szegény nénin gondolkozom, hogy olyan kiszolgáltatott volt, idősekkel néha úgy érzem hogy úgy segítenék rajtuk.
2011. dec. 5. 20:14
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
85%
Ez borzasztó!!! Jellemző a magyar egészségügyre, de tisztelet annak a csekély kivételnek!
2011. dec. 5. 20:17
 2/34 anonim ***** válasza:
80%
Nekem a testvérem fiatal (23 éves) és annyira nem foglalkoztak vele a kórházban, hogy ha nincs szobatársa, aki szól, hogy ugyan jöjjön már valaki, akkor elvérzett volna. Nem feltétlenül csak az öregeket sajnálom. Sőt azt jobban sajnálom, ha egy fiatal ember hal meg, mint egy 90 éves.
2011. dec. 5. 20:17
 3/34 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyeneket sajnálom. Szegénykék, olyanok, mint a gyerekek. És tényleg, némelyikkel úgy beszélnek és bánnak, mint valami ronggyal.

Viszont van az a másik fajta öreg. Aki nagyszájú, nagy hanggal beszél, és mindig csak szidja a fiatalságot. Na, azokat nem tudom sajnálni. :D

2011. dec. 5. 20:18
 4/34 A kérdező kommentje:
Aztán mikor eljöttem és a kórház bejáratánál álltam még egy kicsit, akkor tolta őt el egy mentős. Na igen ám, de csak letolta a földszintig, aztán megint ott hagyták. Odamentem hozzá hogy kér-e valamit, már tisztára rosszul volt, le volt borulva egy asztalra.
2011. dec. 5. 20:25
 5/34 anonim ***** válasza:
100%

20:18-nak szerintem te nem itt élsz. Az csak illúzió, hogy ha bevisz a mentő a kórházba, akkor meg vagy mentve. Leraknak a mentősök a folyosóra, és ha szerencséd van, akkor ellátnak.

Egyik barátom édesapját szívrohammal bevitték, és a folyosón halt meg, anélkül, hogy bárki ránézett volna. Megyeszékhely, Megyei kórház. De ez bármelyik kórházban előfordulhat.

2011. dec. 5. 20:27
 6/34 anonim ***** válasza:
100%
az ilyeneket én is nagyon sajnálom :( a magyar egészségügy sajnos katasztrófa. de meg kell mondjam hogy néha a háziorvosnál ki vagyok akadva az idősekre amikor azt hiszik hogy traccspartira érkeznek a doktornőhöz és 10-15 perceket bent vannak csak egy recept felírásánál is és hallom hogy a doktornő már tessékeli ki őket de akkor is mondják-mondják..na meg a buszon amikor majd fellök hogy felszállhasson, és úgy tolakszik mintha az élete múlna rajta. (nem szoktam leülni pláne városon belül)
2011. dec. 5. 20:28
 7/34 anonim ***** válasza:
100%
Jó ember vagy, szeretném, ha ilyen emberek vennének körül, mint te.
2011. dec. 5. 20:29
 8/34 anonim ***** válasza:
21%
Már bocsi, de én nem hiszem el, hogy reggel 9-től este 6-ig otthagyták étlen, szomjan, wc nélkül. Igen túlterheltek, kevés nővér, orvos, sok túlórával, kevés fizetéssel, de akkor se csinálnak ilyet.
2011. dec. 5. 20:30
 9/34 anonim ***** válasza:

ma 20:28

na, ez meg meg a másik nagy igazság!!!

2011. dec. 5. 20:31
 10/34 A kérdező kommentje:

"Jaja, persze.

Mert te tudod, h mit adtak neki meg mit nem.

Latom unatkozol es fantazialsz.

Melyik korhaz volt ez es melyik osztaly?"

Igen képzeld el tudom, mert egy házaspár is végig ott volt már reggel óta. És mikor odamentem délután, kérdeztem őket hogy a néni még most is ott van? Erre mondták hogy igen, de semmi nem evett és nem is ivott. Táska, pénz nem volt nála.

1. A mentősök le sem szrják az embert, csak odagurítják ahova meg van beszélve, és mennek tovább.

2. A nővérek detto le sem szrják

3. Az orvosok mégúgysem.

Szerintem édes mindegy hogy melyik kórház volt.

Köszi a haszontalan válaszod.

2011. dec. 5. 20:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!