Eltuloztam volna?

Figyelt kérdés
2009. máj. 14. 13:55
1 2 3 4 5
 1/50 A kérdező kommentje:
Vasarnap anyosomeknal voltunk az udvaron. A kicsi az o kezeben az udvar egyik vegeben, en es a ferjem a masik vegeben. Latom, ulteti a gyereket bele a babakocsiba, es eloszor az udvarban kicsit setalgat vele, majd ki az utcara. 10 perc mulva utanuk nezek, latom, nincsennek sehol. Ra 5 percre, az udvarrol hallom, hogy sir a babam (8 hos). Kimentem, es mondtam az anyosomnak, kicsit mergesebben, hogy maskor ne vigye el egy szo nelkul, meg anelkul, hogy mondana, hol vannak. Beismerem, egy kicsit erosre sikerult amit mondtam, lathatoan nem esett neki jol. Bennt az udvaron probalt szolni hozzam, de meg eleg merges voltam, igy nem igazan valaszoltam vissza kedvesen neki. Azota semmi hir feloluk, telefonra nem valaszolnak. A ferjem masnap elutazott kulfoldre egy hetre, igy neki nem tudtak panaszkodni, en sem emlitettem.
2009. máj. 14. 13:56
 2/50 anonim ***** válasza:
54%
Én egyszerűen kiakadok ezektől az anyós-meny háborúktól. Mégiscsak a férjednek az anyját cseszegeted!!! Vagy a férjed is szokta szapulni a tiédet? Miért állítjátok választás elé a férjeiteket? Az én anyósom is hárpia volt, szegény meghalt két éve. Nem foglalkoztam vele a kelletébnél többet, nem izgatott, hogy kivitte e az udvarról a nyolc hónapos gyereket. Semmi kár nem esett az unokába. Sőt, tudom, hogy rendszeresen tömte a kiscsajt cukorral, erre is csak azt mondtam neki, oké, de a gyerekkel ő értesse meg, hogy maminál van, otthon nincs. Teljesen kezelhető jó kapcsolatunk volt. Nem kellene túllihegni ezt az anyós mizériát. Ettől sokkal nagyobb problémák is vannak az életben.
2009. máj. 14. 14:09
 3/50 anonim ***** válasza:
89%

szia!

Az anyja vagy , persze hogy megijedsz, hogy hol a gyerek! Első körben azt mondom , érthető, hogy feljebb emelted a hangodat , hiszen sok gyerek tűnik el , még akkor is ha az anyuka 3 másodpercre másfelé néz. Másfelől ezt a dolgot mielőbb rendezni kellene. Tudom , lehet az is benned van , hogy "miért pont én kezdjek el "udvarolni"? De van egy szép magyar mondás, hogy "okos enged...". Menj el hozzájuk vagy hívd át az anyósodat és mondd el egy kávé vagy tea mellett, hogy sajnálod hogy így felemelted a hangodat; de értsen meg egy picit. Egyszerre csak eltűnik a szemed elől a gyerek , és azt se tudod merre van. Nagyon köszönöd, hogy foglalkozik vele, jól is esik; csak annyit kérsz, hogy legközelebb ilyenkor szóljon neked, hogy tudd, biztonságban van a baba. Ennyi :)

2009. máj. 14. 14:11
 4/50 anonim ***** válasza:
57%

Szia!Még szép,hogy rászóltál!Mi az,hogy kérdezés nélkül fogja,és visszi a babát?Minden normális érzésű édesanya ezt tette volna ami te!Én lehet még be is olvastam volna rendesebben neki mind Te!De jól tetted,neked van igazad!

Hagyd őket duzzogjanak,ne törődj velük!Elöbb jönnek hozzád mind Te hozzá!6 hós baba édesanyja

2009. máj. 14. 14:13
 5/50 anonim ***** válasza:
74%
Hívd őket rejtett számról, aztán beszéljétek meg, biztos nem akartak rosszat, de ha a gyerekemről van szó, én is ugrok, már attól is rosszul vagyok, hogy nem hagyják úgy játszani, ahogy mi itthon, hanem állandóan cipelik jobbra-balra, meg hárman szórakoztatják egyszerre.De ha ők ezen hosszú ideig szándékoznak megsértődni, akkor úgy kell nekik! Azt hiszik hogy azon az alapon, hogy ők is fel tudták nevelni a gyerekeiket, már a tiéddel is olyan nevelési és egyéb módszereket alkalmazhatnak, amilyeneket gondolnak... Be tudok pöccenni ettől!
2009. máj. 14. 14:13
 6/50 anonim ***** válasza:
60%
Én is durván szóltam volna. Majd lenyugszanak, ha meg nem, az ő bajuk. Az enyém is vitte el pont így a gyereket (megjegyzem, egy évben kétszer méltóztatják megnézni az unokájukat), beszóltam. Megsértődött. De nem érdekelt. Legközelebb is szólnék.
2009. máj. 14. 14:26
 7/50 anonim ***** válasza:
65%

Miért hívogatod őket,igazad volt nem?Dehogynem.

Majd jelentkezik anyósod ha akar ha nem,akkor nem.Ha békülni akar akkor majd hív Ő és elnézést kér.

Elvégre is Ő csinált neked nem tetsző dolgot,jogosan szóltál neki.Egy anya mindig tudja,hogy hol a gyereke.Ezzel csak az nem foglalkozik akit nem érdekel a gyereke.

Hagyd a fenébe a dolgot ne foglalkozz vele.

2009. máj. 14. 14:26
 8/50 A kérdező kommentje:
Azert kicsit most buntudatom van, mert azert eleg sokat segitenek nekunk, de neha nem tudom magam mersekelni, pedig nyugott termeszetu vagyok, de mostanaban van hogy tulreagalok dolgokat. Mondhattam volna biztos finomabban is...
2009. máj. 14. 14:28
 9/50 anonim válasza:
59%

Én megértelek!

Az én anyósom olyan hülye, hogy eljött 5 napra "segíteni" mikor megszületett az unokája de mikor belépett az ajtón már köhögött. Azt mondta, hogy ááá ő nem beteg. Aztán 2 nap múlva szerintem már lázas is volt egész nap köhögött meg fújta orrát, tüsszögött de nem ment volna haza! Én nem akartam neki kerek-perec így megmondani, hogy haza kéne menni csak utaltam rá de letagadta, hogy beteg azt állította, hogy ő tavasztól őszig ezt csinálja. Na persze, én még sose láttam. Miután elment végre, 3 nap múlva én is beteg lettem, 10 nap múlva a baba is. 1 hónapra elintézett minket és gondolhatjátok, hogy örültem amikor antibiotikumot kellett szednie a 3 hetes babámnak. Vírusos torokgyulladás. Mondanom sem kell, hogy semmit nem tudott segíteni mert a gyerekhez nem engedtem nyúlni, sőt szinte végig a szobájában voltam vele.

Ezzel csak azt szerettem volna mondani főleg az első válaszolónak, hogy igenis vannak hülye, felelőtlen anyósok akiktől jobb távoltartani a gyereked.

2009. máj. 14. 14:28
 10/50 anonim ***** válasza:
81%

Szia!Sokszor mondogatják,hogy az első gondolat -a Te estedben az első reakció- a helyes.Gyakran megesik,hogy az ember hirtelen feldühíti magát és bumm,robban :) de aztán minden elcsendesedik.Most már eltelt egy kis idő az eset óta,talán anyósod is értékelte magában a dolgokat és rájött,hogy picit hibázott.

Kicsit engeszteld ki,biztosan nem esett jól szegénykének a lecseszés....aztán minden mehet úgy,mint régebben,nem?!

Egyébként néha nekem is nehézkesen megy anyósommal- ezek generációs különbségek- és olykor-olykor én is csúnyán szólok hozzá,de utólag megbánom...Szégyenlem is magam,de ha a kicsimről van szó....gondolom Te is tudod! :) Üdv

2009. máj. 14. 14:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!