Van olyan nő ismerősöd, aki nem akar szülni élete folyamán?
Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy neki csak egy esti öröm lesz a gyermek"szülés", nekem meg iszonyatos fájdalom.
A fájdalom miatt nem akarsz szülni?Vagy úgy egyáltalán nem akarod az egész terheséget és a velejárókat?
akik úgy látják ill érzik hogy nekik nem kell gyerek, azok majd 60 évesen fognak rádöbbenni hogy nem tartoznak sehová, valszinü hogy már a szülők nem lesznek, így egyedül lesznek a világban rokoni kapcsolatok nélkül, nem lessz senki aki törődne velük. A nagynéném 67 éves nincs gyermeke, de mindíg csak ezt hallom tőle, az a legszeb az életben ha az embernek családja van. Azt meg csak halkan jegyzem meg hogy éveken át sírt hogy miért nem szült, és a mai napig babárol álmodik, persze ez már csak álom marad neki!
Szóval majd 60 évesen ellehetsz a karrieredel majd az megvigasztal!
Nincs gond ezzel,a te tested a te döntésed,ebben semmi rossz nincs,viszont szerintem ezt a párodnak is kellet volna tudnia mielőtt elvesz,vagy ha tudta akkor ne éreztesse veled hogy hiányzik neki a gyerek.
A párom felől gyakran ér lelki nyomás emiatt, mert hogy ő szeretne többet is.
Itt a gond,ha valaki nem akar gyereket az álljon össze olyannal aki a szintén nem akar.Mert igy hogy az egyik akar a másik meg nem,nem jó,az egyik félnek fel kell adnia az álláspontját.
Én sem akarok gyereket. Ennek sok oka van (nem azért mert nem lennék jó anya, ezt hozzátenném).
A gyerekek főleg a lányokat azokat szeretem.
A csecsemőket nem szeretem. Riasztanak. nem azt mondom hogy undorodom, hanem inkább közömbösek. Mint a szomszéd Józsi bácsi kb. annyi érzelmet vált ki.
Több okból nem szül az okos nő:
-7 milliárd ember van a Földön.
- esélyünk sincs felnevelni ilyen rossz körülmények között
-válság van a világban, valami új közeledik, de az is lehet, hogy az egész világ nyomorogni fog egy tíz év múlva. Lehet háborúk lesznek, nyomor...
Ki akarja szenvedni látni a gyerekét?
Én nem igazán érzem azt, hogy ebbe a mai világba gyereket kellene szülni.
Szerintem azok a nők fognak jobban járni akik nem szülnek.
De ez csak egy erős megérzés.
Amúgy ezen kívül még:
-tönkreteszi a testet (ez tény)
-tönkreteszi a munkalehetőségeidet, karrieredet, hogy élhess.
-minden második házasság válással végződik...ez az anyának sem jó és a gyereknek sem. Én nem szívesen lennék nyomorgó egyedülálló anya.
Ha egy sima egyedülálló embernek nincs melója, mennyi az esélye, hogy egy gyerekes nőnek lesz?
Nem sok...
37es.
Pozitivumot nem látsz az anyaságban?
Mert a tényeket jól leirtad,ezek valós dolgok,de pozitivumok is vannak.
-nekem nem tette tönkre a testem. végre híztam, kikerekedtem. lett mellem, popsim
-munkalehetőség...végre van időm a festéssel foglalkozni, kiállítást szervezni, később ebből szeretnék megélni.
-amikor megszületett a lányom és a férjemmel egy szobában voltunk, akkor igazi család lettünk. Kiteljesedett a szerelmünk
-van kiért élnünk, dolgoznunk, bármit odaadnék, megadnék a lányomnak Önzetlenül!
-minden nehézség ellenére, amikor átölel és megpuszil, amikor a szemembe néz...az leírhatatlan. többet ér minden szónál, minden pénznél, utazásnál...
és ez csak egy pár pozítivum :)
de ettől függetlenül megértem azt, aki nem szeretne. mindenki más, mindenkinek más az élete, az útja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!