Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha megcsalt a párotok és...

Ha megcsalt a párotok és bevallotta, visszacsalnátok őt mással?

Figyelt kérdés

Vagy hogy kompenzálnátok, ha együtt maradtok ennek ellenére mégis?

Esetleg sehogy?

Volt már rá példa?

2011. dec. 1. 18:52
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
89%
Gondolom, el kellene viselnie a kémkedést, a rövid pórázt, és hogy nincs előttem privát szférája.
2011. dec. 1. 20:50
 22/32 anonim ***** válasza:
63%

13. vagyok. Akkor még egyszer, a félrelépés ha két különnemű megkívánja egymást és szexelnek egyet-kettőt de ezzel vége. Természetesen ehhez két ember kell, nem fogom minősíteni őket, férfi létemre házasságban sosem tettem-tennék ilyet.

A megcsalás, amikor a házasságban élő amellett, hogy normális családi élete, gyerekei vannak (szexuális és harmonikus élete is meg van otthon) egy másik partnerrel kezd szexuális kapcsolatot hosszabb időn keresztül. Ez lehet több hét, hónap akár év is...a lebukásig.

Ezt teszi annak ellenére, hogy a házastársa hű hozzá mert nem tud róla, vagy sejti de nem tudja a sok jel ellenére sem bizonyítani.

Nálam ez fordult elő, feleség éveken keresztül űzte ezt a játékot. A mai napig nem kaptam választ az okára.

Ami miatt együtt maradtunk az oszthatatlan 7éve családi ház, a két tizenéves lánygyermek, stb. Nincs nap, hogy eszembe nem jutna, nem kívánom senkinek az álmatlan éjszakákat. Hogyan kellene véget vetni mindennek, a szégyent mindenütt, mert aki tudta sunyin hallgatott róla.

Sok évvel visszatekintve, jobb lett volna elválni de akkor egyszerűen nem tudtam kezelni a helyzetet. Megváltoztam, nem bízok senkiben. Főképp nem a páromban. A megbocsájtás szóba sem jöhet. Neki egy jó buli volt, nekem meg tönkrement az életem-életkedvem.

2011. dec. 1. 21:11
 23/32 A kérdező kommentje:

Egyébként a viszontcsalást nem bosszúállásnak gondoltam. Bár ez is érthető reakció lehet.

Én arra gondoltam, hogy a fájdalom kompenzálására például, hiszen az illető meg lett nagyon komolyan bántva a női vagy férfi mivoltjában azzal, hogy megcsalták őt.

Akár úgy is történhet a viszontcsalás, hogy az eredendően csalfa férfi vagy nő tud róla. Egyfajta "megállapodásként" kompenzációgyanánt.

Így akár meg is lehetne menteni egy házasságot. Vagy legalábbis egy esélyt adni neki. Nem teljesen fifti-fifti alapon, de talán mégiscsak valami. Ha értékes a kapcsolat, talán egy próbát megér.

Nyilván van más kompenzáció is, csak példák:

- eszeveszett pénzköltés

- a további évekre házsártosság

- extra fogyókúra stb.

Ugyanis én nem hiszek abban, hogy ekkora fájdalmat létezik tényleg csak jószívből megbocsátani. Éppen elég nagy feladat bennemaradni így a kapcsolatban, s ha nem kompenzál így az ember, szerintem belegebed lelkileg, s tényleg rámegy előbb-utóbb a kapcsolat.

Nyilván a legkézenfekvőbb kilépni ilyenkor a kapcsolatból, de vannak helyzetek, amikor együtt maradnak a felek.

Tehát, aki benne marad, az meg tud bocsátani anélkül, hogy ne sérüljön a lelke, ill. ebből kifolyólag a kapcsolat rovására vagy kompenzál valahogyan? S ha igen, hogyan?

2011. dec. 1. 21:19
 24/32 A kérdező kommentje:

22-es

Értem miről beszélsz. Ismerős a helyzet.

Ám ami a megcsalás/félrelépés kérdéskört illeti, szerintem ez esetben nincs nagy különbség. Mindkettőbe beledöglik a megcsalt fél.

2011. dec. 1. 21:23
 25/32 anonim ***** válasza:

Nem sosem tudnék ilyet tenni. Ezt egyébként is nagyon kicsinyes , gyerekes bosszúnak tartom.

De ezzel együtt 100%-ban elvesztené a párom a bizalmamat, így lehet, h nem azonnal, de a kapcsolatunk is véget érne emiatt.

2011. dec. 1. 23:55
 26/32 anonim ***** válasza:
89%

Ma 23.55 vagyok

Igazából fura, amit írsz. Te nem bosszúállásnak nevezed (ahogyan én), hanem kompenzációnak, ám lényegi különbség nincsen.

Ha vkit megcsalt a párja, és tényleg akkora a fájdalom, a csalódás, nem hinném, h az lenne bárkinek is az első gondolata, h ok, akkor kompenzálok, szexelek vki mással én is. Ez csak akkor fordul (szerintem) elő, ha valójában nincs is akkora kötődés, szeretet, szerelem. Máskülönben nem tudna mással is lefeküdni.

A többi meg, amit írtál (házsártosság, pénzköltés stb), én ezt is csak a kicsinyes bosszú kategóriába tudnám sorolni. Jobb lesz ettől egy -amúgy is válságban lévő- kapcsolat? Nem. Csak mégjobban eltávolodnak a felek egymástól. Szóval nem gondolom, h ez megmenthet egy kapcsolatot.

2011. dec. 2. 00:05
 27/32 anonim ***** válasza:
Nem csalnám vissza, nem hiszem, hogy sok kedvem lenne hozzá. Épp eléggé magamba roskadnék ahhoz, hogy egy pasihoz se akarjak hozzányúlni. Szerencsére sose kerültem ilyen helyzetbe.
2011. dec. 2. 00:06
 28/32 anonim ***** válasza:
45%
Nem, viszont kirúgnám, és utána ott tennék neki keresztbe, ahol csak lehet/tudok.
2011. dec. 2. 00:22
 29/32 A kérdező kommentje:

Az a fura ebben az egészben, hogy valamikor én is így gondolkodtam, mint sokatok. Vagyis, hogy megcsalás után nincs tovább, csak elválás, sértődöttség, harag stb.

Ám nálunk megtörtént, s mégis együtt maradtunk. A történet hosszú, sok okunk volt rá miért.

Csak néhány példa: születendő gyermek, meglévő gyermek, közös vagyon, elemi vonzódás egymás felé, emlékezetes szép közös múlt, hasonló gondolkodásmód stb., s ezek nem feltétlenül ilyen fontossági sorrendben. (A szerelmet csak azért nem írom, mert a megcsalás megkérdőjelezte bennem, hogy részéről megvolt-e, úgy mint bennem.) Az ok tehát mindegy, de elég erős ahhoz, hogy együtt tartson minket.

Így néhány évet leélve ebben a tudatban tudom mondani, hogy változott a véleményem. Méghozzá, hogy van rá halovány esély együtt maradni, de a kompenzáció baromira fontos, mert ha nincs, akkor a fájdalom olyan, mint a méreg. És a mérgezés szép lassan, alattomosan megöli a nagy nehezen megtartott kapcsolatot.

Lehet szeretni valakit annyira, hogy kapjon egy további esélyt, noha esetemben, megszűnt a megcsaláskor az eredendő szerelem érzése, helyette - miután leülepedtek bennem az érzések - átalakult valami hasonlóvá, de mássá. Nevezzük megbántott szerelemnek. Ez már más, ami kompenzációt igényel, s NEM bosszúállásból, hanem azért mert .... kitudja, talán, hogy ne fájjon annyira, s ne ebben az egyoldalúságban kelljen leélni a következő éveket/évtizedeket. Talán, hogy legyünk ebben is "egyek". Hülye egy gondolat tudom, pláne így leírva. De attól még létezik ez az érzés. Pl. ahhoz, hogy ne nehezteljek rá, bemocskolom magam hát is. Ám ez csak fikció.

Végülis nem tettem, meg. Mert erkölcsi értékem nem engedi meg, még az ő "kedvéért" sem bemocskolni magam. De amit megtettem a megbocsátás érdekében az az, hogy elhatároztam, nem fogom a szemére hányni, nem fogok házsártoskodni, s igen, nem fogok bosszút állni rajta, akár egy visszacsalással sem. stb... egy csomó olyat, amiről tudtam, hogy mások ilyen helyzetben megteszik, akár akarva bosszúként, akár akaratlanul.

A párom is megtett mindent, amit tudott, hogy együtt maradjunk, s ne maradjon bennem szálka. Engem is ez táplált. Még párterápián is voltunk. S ezalatt megértettem, mit miért tett anno.

Tehát lejátszottuk, ahogy "kell".

Viszont eltelt jónéhány év és a dolog még mindig foglalkoztat. Az, hogy hogy működik ez másoknál. Milyen erős a fájdalom, s igen, az, hogy hogy éli túl ezt a másik fél. Hogy működik ez mások esetében?

Azt hiszem fel fogok mindjárt tenni egy újabb kérdést egy kicsit átfogalmazva, hátha belefut néhány olyan válaszoló, aki volt már ilyen helyzetben.

2011. dec. 2. 11:29
 30/32 anonim ***** válasza:
54%
Én, ha úgy érezném hogy oktalan a megcsalás, pl mindig kielégítem teljes mértékben, és semmi komoly gond nincs se szexuálisan, se máshogy, nem érdekelne ez a szent duma... Azt mondanám neki hogy persze édesem, megbocsátok... két nap múlva meg közölném vele hogy lefeküdtem mással (ezt hazudnám) és elküldeném melegebb éghajlatra, örökre. Jogtalanul velem senki sem játszhat, mint egy rongybabával :) Hadd érezze csak szarul magát, higgye azt, hogy minden oké, és essen le az álla...
2011. dec. 2. 11:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!