Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan értessem/értessük meg...

Hogyan értessem/értessük meg végre anyósomékkal, hogy nem vihetik el az unokát néhány napra?

Figyelt kérdés
Tudom, elég furcsa kérdés. Anyósomékat eddig alig látta a fiunk és most minden áron el akarják vinni néhány napra magukkal. A férjem már mondta nekik, szépen, csúnyán, hogy még nem, de nem használt. Most azzal jönnek, hogy én biztos el akarom tőlük zárni a gyereket és ügyvéd segítségét kérik(?). Kezd elegem lenni.
2011. dec. 1. 07:39
1 2 3
 11/22 tekike99 ***** válasza:
100%
vigyenek titeket is, úgy oké a dolog, máshogy nem. ennyi. plusz megmondanám azt is, hogy az ügyvéddel való fenyegetőzés sem a jó kapcsolat záloga...
2011. dec. 1. 08:51
 12/22 anonim ***** válasza:
12%
Kedves válaszolok, bármennyire is fáj, de egy nagymamának igenis van láthatása. Keressetek utána az interneten. Nagyszülői kapcsolattartás a neve. Ha megigénylik, akkor nagy valószinűséggel meg is fogják kapni. Ha nem róható fel nekik semmi magatartás pl. isznak, drogoznak, nincs meleg, fűtött lakásuk, akkor bizony kapnak is láthtást. Nem sokat kb. 1 hónapban pl. 1 napot. Olvastam hogy pici még a gyerek, ez esetben valószínűsítem hogy több napot nem fognak megitélni nekik ott alvásaal, de pl. reggeltől estig benne van a pakliban...Tehát a nagymama ha tényleg felkeres egy ügyvédet, a komolyabb ügyvédje biztos hogy javasolni fogja neki, hogy gyámügyre menjen be. És ot el is kezdhetik a folyamatot...Én megértem az aggodalmadat, de nem lehetne szépen folyamatosan hozzászoktatni a gyerkőcöt. Természetesen mondd meg nekik hogy a több napos elvitel az kivan zárva, előtte rövidebb idővel próbálkozzatok és majd szépen lassan emelitek az időtartamot. Ezt vajon megérti majd a nagyi? hogy ismered?
2011. dec. 1. 09:00
 13/22 anonim ***** válasza:
97%
Figyelj, itt senkinek nem fáj semmi. Én is írtam a nagyszülői láthatásról, meg azt is, hogy értelmetlen. Ebben az esetben. A gyerek NINCS eltiltva a nagyszülőktől, láthatják, amikor akarják, az, hogy ez 3 év alatt ár alkalom volt, sajnálatos. NEM is ez volt a kérdés. Hanem hogy több napra, a gyerek számára ismeretlen embereknél, ismeretlen helyen, az anyja nélkül lenne napokat. Kicsinálná idegileg.
2011. dec. 1. 09:03
 14/22 anonim ***** válasza:
19%
Kedves utolsó. Ugyanarról beszélünk...:) Én is ezt írtam, hogy a több napos elvitelt a kérdező esetében magam sem javaslom, én azokra a válaszokra írtam ezt akik kerek perec kijelentik, hogy a gyerek csak a tiéd és az apukáé, és a mamának nincs joga....erre írtam. Teljesen félrevezetik a kérdezőt az ilyen válaszokkal. De veled nincs baj, ugyanúgy látjuk a helyzetet :)
2011. dec. 1. 09:36
 15/22 anonim ***** válasza:
15%
Kompromisszumra kellene törekedni a kategorikus NEM szerintem nem megoldás, hisz ők is emberek ráadásul a fiukkkal élsz. Hosszútávon normalizálódhatnak ettől sokkal súlyosabb kapcsolatok is, csak tenni kell érte. Próbálj nyitni, találkozni többet. együtt. A gyerek érdeke leginkább h 4 nagyszülője legyen.
2011. dec. 1. 09:37
 16/22 anonim ***** válasza:
93%
vannak ám olyan nagyszülők, akikkel képtelenség a kompromisszum
2011. dec. 1. 09:53
 17/22 anonim ***** válasza:
50%
Próbáljátok meg a férjeddel megértetni velük, hogy előbb jöjjenek gyakrabban, vagy ti is menjetek hozzájuk gyakrabban és ha már a gyerek nem idegenként néz rájuk lehet szó arról, hogy elvigyék. Ha már ők is neveltek fel gyereket igazán megérthetnék, hogy első körben több napra nem passzolunk oda egy kisgyereket "idegenhez". Nem egyszerű esetek lehetnek, ha maguktól nincs ennyi eszük.
2011. dec. 1. 10:06
 18/22 anonim ***** válasza:
54%

És mi lenne, ha a nagyszülők lennének nálatok pár napig?

Vagy az nagyon terhes lenne számodra?

2011. dec. 1. 10:26
 19/22 anonim ***** válasza:
88%

Tudod mit? Kérjék ügyvéd segítségét. Majd egy halom pénzükbe fog kerülni a semmi. Ennyi az egész.

Én sem bíznám anyósomra a gyereket, nemhogy pár napra, pár órára sem... csak tévézik vagy alszik mellette, akkor minek?!

2011. dec. 1. 10:52
 20/22 A kérdező kommentje:

Nem gondoltam, hogy ennyien fogtok válaszolni! Köszönöm mindenkinek!

Igazából nekem úgy tűnik, hogy csak az bosszantja őket, hogy az én szüleimmel jól érzi magát a kicsi. Jönni nem akarnak, bár gyakran beígérkeznek, aztán mégsem jönnek, a házasságunk 10 éve alatt a 6-7 alkalommal találkoztam velük), nálunk aludni nem akarnak. Mi nem mehetünk hozzájuk, mert eddig mindig kikosaraztak minket, volt, hogy már az ajtóban álltunk, akkor jöttek ki, hogy elnézést, de most mégsem jó... Albérletben laknak, gyakran költöznek, sokszor azt sem tudjuk merre vannak.

Azt hiszem, kivárjuk, hogy mi lesz. Lehet, hogy ez is csak egy a szokásos fellángolásukból.

Köszönöm a tanácsokat és ötleteket (a privát üzenetben ajánlott oldalon körülnézek)!

2011. dec. 1. 11:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!