Hogyan beszéljek anyósomékkal a gyereknevelésről?
Szerintem mindenképpen üljetek le tisztázni ezeket a dolgokat.Főleg,ha hosszabb távon fogtok együtt élni.
A családban megvan mindenkinek a szerepe feladata,és ehhez kell tartani magát,nem beleavatkozni a másik dolgába.A szülők szerepe a gyerek nevelése az Ő felelősségük.A nagyszülőké pedig,hogy szeressék az unokákat,és támogassák a családot.Lehet véleményük,amit elmondhatnak a szülőknek,aki vagy egyet ért vele vagy nem,de a végső döntés mindig a szülőé.amit a nagyszülőnek el kell fogadni akkor is,ha nem ért egyet vele.
Üljetek le ezt szépen nyugodtan megbeszélni,mindenki maradjon a szerepénél.
szia!
Teljesen igazad van. A gyereknek csak egyféle szabályzatot lehet adni , és azt elősorban Ti, szülők hozzátok meg. Ha tegyük fel , most írok egy példát, nem ehet csokit; mert te szeretnéd hogy egészséges legyen akkor a nagyszülők ne kezdjenek el csokikat vásárolgatni , hogy " de mi még jobban szeretünk kisunokánk, mi ezt is megengedjük neked!" ez sosem vezet jóra, Ülj le velük tényleg beszélgetni és mond el, hogy a gyerek olyan , hogyha felismeri hogy "kijátszhatja" egymás ellen a családtagjait (és hozzáteszem ösztönösen teszi , nem "gonoszságból!!), akkor azt meg is fogja tenni később, és akkor lesz majd a "fúj , most már utállak , mert nem engeded meg , bezzeg x megengedi! " c. "jelenet".
Figyi, szerintem mondd a kovetkezot (ami igaz is es ok is megertik): valoban a csaladokban altalaban a nagyszulok azok akik "kenyeztetik" a gyerkocoket, es hat valljuk be a mi nagyink is sokmindent megengedett amit a szulok nem.Namost ezzel addig nincs baj, amig egy heten 1-2 orat van a cseppseg a maminal, de sajnos nalatok ez nem ervenyesulhet, mivel 24/7 egyutt vagytok.Tehat ha allndoan "kenyeztetik" akkor a gyereknek az lesz a normalis es te leszel a gonosz banya, mert te nem ugy/annyit adsz.
Aztan ok is azok lesznek majd kesobb amikor a gyerek majd mind tobbet es tobbet akar, de akkor mar keso lesz.
Szoval ti egy csalad vagytok igy egyutt kell megvalositani a terveket.Es a gyerek javara, nem egymas rivalizaslasi jatekain keretul.Ezt kene megertetni veluk, meg meg rengeteg nagyszulovel!
Kedves Anyuka!
Én egy 4 unokás nagyi vagyok. Sajnálattal olvasom soraitokat. Mi már egy felvilágosultabb "öregek" vagyunk szerintem.Ezt kéne megértetni a nagyikkal.Kérdezd meg Őt mit szólt amikor az Ő anyósa szólt bele mindenbe.Ezt már elfelejtették. Én azt alkalmaztam "Én így csináltam nekem bejött,de Te csináld úgy a hogy jónak látod ".Ebben segítettem is meg nem is.Ma már tényleg más elvek és dolgok vannak mint nekünk.Itt értem azt,hogy másként etetnek,mások a beteg gyerek gyógyszerei,más a ruházkodás,más az éghajlat,mása trend ...stb.Ezeket kéne megtanulni a nagyiknak.A fiam kétszer elvált mégis nagyon jóban vagyok a menyeimmel.Próbáljatok beszélni velük tudom nehéz,ha kell mutassátok meg nekik ezt a levelet,hátha átgondolják.Az egyféle neveléssel kapcsolatban: tényleg vannak dolgok amit mi megengedünk de mnem ellenkezhet a szülőkkel.Én megszoktam beszélni velük és egyet szoktak érteni vele.Kell egy kicsi más világ is nekik.Ide soha nem úgy hozzák a ygerekeket,hogy mit engedhetek meg és mit nem.Ez kölcsönös bizalmon alapszik.A 14 éves unokámnak Én vagyok a bizalmasa,ez is kell.Nem azért mert nem szereti a szüleit,ez egy "más" világ.Fel kéne nőnünk a fiatalokhoz.Most csak ennyi jutott eszembe. pussz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!