Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan beszéljek anyósomékkal...

Hogyan beszéljek anyósomékkal a gyereknevelésről?

Figyelt kérdés
Közös háztartásban élünk, és úgy érzem kéretlenül is nagyon sokszor beleszólnak a döntéseimbe. Azt is látom, hogy ők sokkal féltőbbek, babusgatóbbak, mit én. 11 hónapos a fiam, és nagyon bosszant, hogy állandóan meg kell magyaráznom hogy mit miért teszek, vagy nem teszek, vagy miért nem akarom hogy felvegyék, nassolni hagyják stb... Ugyanakkor nem kioktatni akarom őket, hanem megértetni, hogy a gyerek ki fogja használni, ha nem egyféleképpen neveljük. VAGY TÚLREAGÁLOM??? Köszi
2009. ápr. 25. 15:09
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit talan tulreagalod, de vegulis igazad van. Es igenis oktasd ki oket. Szajbaragosan mondd el nekik, hogy miert nem jo, ha nem kovetik az elveidet.
2009. ápr. 25. 15:26
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindenképpen üljetek le tisztázni ezeket a dolgokat.Főleg,ha hosszabb távon fogtok együtt élni.

A családban megvan mindenkinek a szerepe feladata,és ehhez kell tartani magát,nem beleavatkozni a másik dolgába.A szülők szerepe a gyerek nevelése az Ő felelősségük.A nagyszülőké pedig,hogy szeressék az unokákat,és támogassák a családot.Lehet véleményük,amit elmondhatnak a szülőknek,aki vagy egyet ért vele vagy nem,de a végső döntés mindig a szülőé.amit a nagyszülőnek el kell fogadni akkor is,ha nem ért egyet vele.

Üljetek le ezt szépen nyugodtan megbeszélni,mindenki maradjon a szerepénél.

2009. ápr. 25. 15:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem sértődősek akkor megértik,hogy mit szeretnél.Ha pedig sértődösek akkor akárhogy tálalod durciznak majd,de mivel együtt laktok nem sokáig.
2009. ápr. 25. 16:09
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Teljesen igazad van. A gyereknek csak egyféle szabályzatot lehet adni , és azt elősorban Ti, szülők hozzátok meg. Ha tegyük fel , most írok egy példát, nem ehet csokit; mert te szeretnéd hogy egészséges legyen akkor a nagyszülők ne kezdjenek el csokikat vásárolgatni , hogy " de mi még jobban szeretünk kisunokánk, mi ezt is megengedjük neked!" ez sosem vezet jóra, Ülj le velük tényleg beszélgetni és mond el, hogy a gyerek olyan , hogyha felismeri hogy "kijátszhatja" egymás ellen a családtagjait (és hozzáteszem ösztönösen teszi , nem "gonoszságból!!), akkor azt meg is fogja tenni később, és akkor lesz majd a "fúj , most már utállak , mert nem engeded meg , bezzeg x megengedi! " c. "jelenet".

2009. ápr. 25. 17:23
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
teljesen igazad van. ugyanez a helyzet nálunk is (13 honapos a fiunk), csak szerencsénkre kulon lakunk, bár kozel. Nálunk sok sértodés volt, az o részukrol is, az enyémrol is. Eleinte csak célozgattam, aztán megmondtam, mit hogyan gondolok és szerintem miért jo/nem jo. Ennek ellenére nem nagyon hallgattak rám. Igaz, hogy a nagyszulok felnevelték már a saját gyerekeiket, tehát némi tapasztalatuk van,még ha tobb évtizedes is és manapság más elvek érvényesulnek, de most a mi gyerekeinkrol van szo, rajtunk a sor. Probáljatok beszélni, szépen, higgadtan, bár tudom,hogy nehéz. Az is kozrejátszodhat, hogy régebben a nagyszulok is aktívabban vették ki a részuket a gyereknevelésbol, legalábbis anyosomnak Rengeteget segített anno a nagyi...Néha nekunk is kell kompromisszumot hozni, de tudniuk kell, hogy elsosorban mi dontunk:)Valoszinuleg nem sokat segítettem, csak leírtam, hogy lásd, más is van így...
2009. ápr. 25. 17:44
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Figyi, szerintem mondd a kovetkezot (ami igaz is es ok is megertik): valoban a csaladokban altalaban a nagyszulok azok akik "kenyeztetik" a gyerkocoket, es hat valljuk be a mi nagyink is sokmindent megengedett amit a szulok nem.Namost ezzel addig nincs baj, amig egy heten 1-2 orat van a cseppseg a maminal, de sajnos nalatok ez nem ervenyesulhet, mivel 24/7 egyutt vagytok.Tehat ha allndoan "kenyeztetik" akkor a gyereknek az lesz a normalis es te leszel a gonosz banya, mert te nem ugy/annyit adsz.

Aztan ok is azok lesznek majd kesobb amikor a gyerek majd mind tobbet es tobbet akar, de akkor mar keso lesz.

Szoval ti egy csalad vagytok igy egyutt kell megvalositani a terveket.Es a gyerek javara, nem egymas rivalizaslasi jatekain keretul.Ezt kene megertetni veluk, meg meg rengeteg nagyszulovel!

2009. ápr. 25. 23:13
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Anyuka!

Én egy 4 unokás nagyi vagyok. Sajnálattal olvasom soraitokat. Mi már egy felvilágosultabb "öregek" vagyunk szerintem.Ezt kéne megértetni a nagyikkal.Kérdezd meg Őt mit szólt amikor az Ő anyósa szólt bele mindenbe.Ezt már elfelejtették. Én azt alkalmaztam "Én így csináltam nekem bejött,de Te csináld úgy a hogy jónak látod ".Ebben segítettem is meg nem is.Ma már tényleg más elvek és dolgok vannak mint nekünk.Itt értem azt,hogy másként etetnek,mások a beteg gyerek gyógyszerei,más a ruházkodás,más az éghajlat,mása trend ...stb.Ezeket kéne megtanulni a nagyiknak.A fiam kétszer elvált mégis nagyon jóban vagyok a menyeimmel.Próbáljatok beszélni velük tudom nehéz,ha kell mutassátok meg nekik ezt a levelet,hátha átgondolják.Az egyféle neveléssel kapcsolatban: tényleg vannak dolgok amit mi megengedünk de mnem ellenkezhet a szülőkkel.Én megszoktam beszélni velük és egyet szoktak érteni vele.Kell egy kicsi más világ is nekik.Ide soha nem úgy hozzák a ygerekeket,hogy mit engedhetek meg és mit nem.Ez kölcsönös bizalmon alapszik.A 14 éves unokámnak Én vagyok a bizalmasa,ez is kell.Nem azért mert nem szereti a szüleit,ez egy "más" világ.Fel kéne nőnünk a fiatalokhoz.Most csak ennyi jutott eszembe. pussz

2009. ápr. 26. 07:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!