Hogyan értessem/értessük meg végre anyósomékkal, hogy nem vihetik el az unokát néhány napra?
Sehogy. Nem és kész. Felesleges ezen vitázni. Azt azért nem tudom elképzelni, hogy a tudtod nélkül viszik el. Ha meg tudod, akkor nem adod oda, nem engeded. Sértődjenek meg. Csak nem lesz bunyó a gyerkőc miatt.
Ennél humánusabb megoldás, ha mindannyian mentek, és te ezalatt a pár nap alatt megpróbálsz kissé háttérbe húzódni. Figyelni őket.
az én anyósomnak is ez a mániája (mert mit szólnak az ismerősök, hogy őnála még nem aludtak az unokák?)
persze, mondanom sem kell, hogy úgy viselkedik velük (parancsolgat, kiszolgáltatja magát), hogy eszükben sincs ott aludni
most már iskolások, de míg kicsik voltak sosem engedtem volna meg
ja, bocs, előző vagyok, csak a válasz maradt le:
szóval mindig megmondtam neki kerek-perec, hogy NEM.
A gyereknek otthon a helye és kész.
Köszönöm a válaszokat!
A kicsi 3 éves lesz, ez idő alatt 3X látta őket, az utolsó alkalommal (kb 2 hónapja) még rá haragudtak, hogy fél tőlük. Most azért akarják néhány napra elvinni, hogy "Így majd gyorsan megismeri és megszereti őket". Elég érdekes elképzelés és azonnal meg is mondtuk nekik, hogy erről ne is álmodjanak. Jöjjenek gyakrabban, ismerje meg őket így, aztán meglátjuk. Ügyvéddel azért fenyegetőznek, mert ugyanolyan "jogokat" akarnak, mint a másik nagyszülők. Eléggé nehezményezték, hogy a szüleimhez a kicsi boldogan szaladt oda és össze-vissza puszilgatta őket. Igen, nagy a különbség, de azért, mert a szüleimmel együtt éltünk amíg pici volt és még ma is minden nap látja őket, játszik velükk, imádják egymást, persze, hogy nekik a nyakukba ugrik.
Az anyós, az tulajdonképpen nagymama, aki egyszer már felnevelt egy(vagy ki tudja, hány) gyereket,tehát nem hinném, hogy annyira veszélyes lehet.A gyereknek is jót tenne, ha intenzívebben tartaná a mamával(és egész rokonsággal) a kapcsolatot, már kicsi korától kezdve.
Ha a mama normálisan viselkedik a gyerekkel ,megbízható és biztonságos körülmények között lakik, akkor nem értem, miért kell tőle tartani.
Biztos nagyon szeretnének többet lenni az unokájukkal, ami érthető.
Ügyvéd ezzel nem hiszem, hogy foglalkozna.
8:26
szerintem neked jó anyósod van, aki valóban szereti a gyermekét és az unokáját. az ilyen mamától valóban nem kell tartani
DE
sajnos sokan vannak olyanok, akik csak villogni akarnak az unokával és valójában alkalmatlanok a gyereknevelésre (páromtól tudok sztorikat, amik hallatán majdnem elájultam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!