Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párkapcsolati gondok a korábbi...

Párkapcsolati gondok a korábbi kapcsolatból származó gyerek miatt?

Figyelt kérdés

Nagyon sokat őrlődöm, és félek hogy szakítás lesz a vége.

A páromnak van egy becsúszott gyereke, az anyjával nem sokat volt együtt. Amikor mi összejöttünk, összeköltöztünk, a gyerek nem volt egy éves (én már mint egyedülállót ismertem meg, beleszerettem, aztán jött hogy van gyerek). Szóval 2 évig nagyon sokat volt itt a gyerek, mert az anyja leszarja (nem anyagilag, mert gazdag, hanem érzelmileg). Viszont így nagyjából még soha nem volt olyan, hogy ha valamit eltervezünk előre, ne kellett volna akkor mégis gyerekezni, nem volt nap, hogy hazaérek munkából és tudtam volna hogy aznap hányan leszünk, tervezni semmit nem lehetett, nemhogy romantika.

De! teljesen megértem a párom hogy szereti a gyereket, az jó ha sokat vannak együtt, szép tőle.

De! Mondtam hogy én akkor lelépek, mert nekem ez nem jövőkép, őt meg nem akarom meggátolni, hogy jó apuka legyen. Megszerveztem a költözésemet vissza a szüleimhez, mire mondja, hogy akkor lesz rendszer a gyerekelhozásban, főleg hogy már ovis, kéthetente hétvége, meg a másik héten egy hétköznap. Mondtam ok.

Ez ment egy ideig, ekkor elkezdünk közös otthont építeni (sok pénzem is van benne), mire újra elkezdte, hogy így-úgy elhozza, szól, de nem kérdezi meg hogy oké-e, újra többet van itt. És ez oké lenne, ha nem ő mondta volna, hogy ez az új szabály.

És a logikus az lenne, hogy tényleg elválunk, mert látszik, hogy mindkettőnknek másként jó, ez mindketten beláttuk, de szeretjük egymást ketten, így nem tudunk elválni, főleg hogy készül a közös otthon, terveink voltak.

Hogy lehet egyszerűen megoldani a helyzetet?

Valakinek volt hasonló?

2011. nov. 30. 21:54
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Magával a gyerekkel semmi gondom, aranyos, mostanában indult meg jobban fejlődni, már több mindent lehet vele csinálni. Viszont bosszant, hogy egy olyan gyereket kell nevelnem, aki másképp van nevelve, mint én, vagy normális értékrendű emberek csinálnák. El van kényeztetve, mindent megkap, ha megvonom tőle ebéd helyett a csokit, rossz vagyok, ha időben aludni küldöm, rossz vagyok...

De való igaz, ha a körülmények rendeződnének, nem vetülne rá szegényre semmi negatívum.

2011. nov. 30. 23:21
 12/26 anonim ***** válasza:

Aha, akkor te vagy a "szigorú" a családban (ez persze valójában következetesség, és határok szabása, amire nagyon is szüksége van egy gyereknek). A párod kifogásolja ezt? Mert ha őszerinte vagy ezért te a "rossz", akkor sürgősen üljetek le átbeszélni a gyereknevelési elveket, mert ez számomra már nem arról szól, hogy mennyit van ott a kisgyerek.

A saját gyereketeknél ugyanerre készülhetsz, ha addig nem juttok közös elvekre.

2011. nov. 30. 23:31
 13/26 anonim ***** válasza:
Az én álláspontom az, hogy ha már most ennyire ragaszkodik a gyermekéhez a párod, akkor az egy nagyon jó dolog...Hisz gondolj csak bele, ha az élet úgy hozza, hogy nektek lesz közös gyereketek, akkor vélhetően azzal is ugyanilyen jól fog bánni...ez nagyon poitív! Én hasonló helyzetben vagyok, páromnak van egy 8 éves kislánya, nagyon tündéri, nagyon megszerettem, ő is engem, csak nálunk sajnos az anyuka gördít akadályokat elénk, megnehezítve azt a két hetenkénti láthatást amit nálunk van a gyerkőc, tehát szerintem te még tedd össze a két kezed, hogy az anyuka nem nehezíti meg az életeteket. az elején velem is előfordult, hogy a kislány nem hallgatott rám stb. Én leültem az apukával és megbeszéltem vele, hogy segítse elő jobban az én helyzetemet, és ha észleli, hallja, hogy a kislány éppen keersztülnézett rajtam (telejsen mindegy, hogy miért, lehet csak elbambult stb) akkor vegye észre párom, és szóljon ő a kislánynak...Ezzel az én tekintélyem sincs aláásva...Párom úgyszolván feljogosított engem arra, hogy ne szégyeljem "nevelni" a kislányt, mert érettnek tart engem, tetszik neki a felfogásom, tetszik neki a gondolkodásom a gyerekekről, tehát megbízik bennem, és tudja jól, hogy jókat fogok tnni a gyerekkel...Szerintem ezt kéne inkább megbeszélni a pároddal, hogy működjetek együtt, lehetőleg ne 2 különböző nevelést alkamazzatok...
2011. dec. 1. 08:55
 14/26 anonim ***** válasza:
Ha vállalod a gyerekkel együtt, akkor meg kell szeretned azt a gyereket, így nem fog menni. Egy olyan nőnek, akinek már van gyereke, ezek a dolgok teljesen természetesek, nincs ebből semmi gond. Sőt, a gyerekek lehetnek jó játszótársak is! Ha vkinek gyereke van, keressen magának szintén ilyen párt, és fordítva. Nehéz belenőni az anyai feladatokba, ha az a gyerek nem is a sajátom, azt elhiszem. Neked kell eldönteni, vállalod-e, és ha vállalod, akkor szívvel-lélekkel, nem nyafogva-siránkozva. Egyáltalán nem sok ennyi láthatás, ha fél időben veletek lenne, az sem kellene tragédia legyen, hiszen minden másnap a tiétek. Egy ilyen kapcsolat sok kompromisszummal jár...
2011. dec. 1. 10:54
 15/26 anonim ***** válasza:

Figyi, ha ennyire nem tetszik a dolog, akkor miért nem lépsz le? Igazából, te sem vagy hozzá elég erős, mert szereted a párod. Na, Ő is szeret téged, de nem akar közted és a gyermeke közt választani, viszont Te erre kényszeríted Őt, és szerintem mártírkodsz is egy kicsit ("jó, légy jó apa, én nem állok az utadba")

Szerintem egy normális ember sem tudná elviselni azt, hogy csak 2 hetente láthassa a gyeremkét..

Azért ajánlotta fel neked ezt a lehetőséget, mert ebbe taszítottad Őt. Közölted, hogy elhagyod, ha nem lesz változás a gyerekügyben, így Ő kénytelen volt belemenni, hogy akkor 2 hetente találkozik majd a gyermekével.

De egyértelmű, hogy ez rossz neki, de téged sem akar elveszíteni...

Ha olyan pasival van együtt az ember lánya, akinek van már gyermeke, akkor meg kell, hogy értse, hogy a pasi nem teljesen független.. Soha nem lesz 100%-ig csak a tiéd és a közös gyermekeiteké.. Mindig ott lesz ez a kisgyerek, amíg csak éltek.

Mérlegelned kell, hogy ezt bevállalod ezért a pasiért, szereted Őt annyira, hogy hozz érte egy ilyen áldozatot, vagy inkább keresel magadnak egy olyan férfit, aki totál független.

23/N

2011. dec. 1. 12:32
 16/26 anonim ***** válasza:
Ha ennyi ideje ismered a kiskölyköt és még most is szinte csak a gondot látod benne, és nem szereted szinte sajátodként, akkor ennek az egésznek nincs jövője. Mert minden valamirevaló szülő szemében a gyerek az első, és csak utána jön a párja. Az amit te most csinálsz, egyszerű érzelmi zsarolás. Nem értem miért zárja ki egymást az Ő gyereke és a közös családalapítás?
2011. dec. 1. 14:05
 17/26 A kérdező kommentje:

"Azért ajánlotta fel neked ezt a lehetőséget, mert ebbe taszítottad Őt. Közölted, hogy elhagyod, ha nem lesz változás a gyerekügyben"

Nem taszítottam, mondtam h elmegyek, mert nekem nem jó. Erre mondta ő a két hetenként hétvégét, meg egy napot, ez így havi 6 nap. És mint mondtam, nekem ez tökéletes lenne.

De amitől besokalltam az nem ez volt, hanem hogy havi 15-16 napot passzolta le az anyuka, és ezeket sose lehetett előre tudni.

Rengeteg férfi kéthetente kap láthatást, ez bevett szokás. És nálunk nem volt hogy 3 éves korától hozhatjuk el aludni, már egyéves itt aludt, napokig volt itt, ugyanúgy pelenkáztam, és csináltam egy dolgokat mint egy anya. Csak nekem ez nem kötelességem, mégis csináltam, mégse mondta senki, hogy köszönöm.

2011. dec. 1. 15:06
 18/26 anonim ***** válasza:

16-os vagyok. Tényleg nem értem, hogy miért nem tudsz sajátodként tekinteni rá! Az apukájának ezek szerint nagyon kevés a 6 nap. ne hidd, hogy az elvált apák annyira szeretik azt, ha csak ennyit lehetnek a gyerekükkel. Csak náluk nincs megoldás.

Inkább szállj ki ebből a kapcsolatból, de ne idegenítsd el a gyereket az apjától.

2011. dec. 1. 15:12
 19/26 A kérdező kommentje:

Ok, tegyük fel, közlöm hogy vége. Hogy vegyem elejét annak, hogy engem visszatartó "hadjáratot" indítson. Ő nagyon szeretne velem lenni, közös a gondolkodásmód, egy bizonyos sportot párban űzünk, évek óta összeszokott páros vagyunk, az életben is. Közös szűk baráti kör. Ugyanoda járunk el.

Illetve azt mondja előttem csalódott a nőkben, én pedig más vagyok, akiben bízhat. Konkrétan ugye át lett verve, csak hogy a barátnője terhes lehessen, és félt, hogy ez megismétlődhet, hogy neki a pénzére utaznak csak.

2011. dec. 1. 15:23
 20/26 anonim ***** válasza:

Nem értelek! Nekem úgy tűnik, nem közös az értékrendetek és nem vagytok ti olyan jól összeszokott pár, szerintem a gondok is ebből adódnak. Korábban írtad, hogy te vagy a "rossz" bizonyos dolgokért és hogy senki nem köszönte meg a gondoskodásodat. Ezeket a párodra értetted?

Ha igen, akkor nem a gyerek a fő gond, hanem hogy a párod nem értékel eléggé téged vagy ezt nem tudja kifejezni; természetesnek veszi a jelenléted és azt, amit megcsinálsz, elvégzel.

Persze, hogy ragaszkodik hozzád, hiszen ahogy leírtad, nélküled majdhogynem megállna az élet, egyedül sokkal nehezebben látná el a gyerekét, ha te nem lennél ott. Nem mondom, hogy kihasznál téged, de nem kezeli helyén a dolgokat.

2011. dec. 1. 15:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!