Most mi eszünk keveset vagy mások sokat? Magatokhoz viszonyitva ez sok vagy kevés?
3Tagú család,2felnőtt plusz egy 2éves.
Egy csirke 4étezésre elég.
Aprolékból leves.
Csontos részből paprikás.
2comja elég hármunknak.
Mellehúsábol kétszer eszünk.
Anyuval beszélgettünk erről hogy vajon más háztartásokban hogy van ez?Anyuék is ennyit esznek,viszont a szomszédasszonya azt mondta ő felfordulna ennyi kajától,nála egy sült csirke egyben elfogy.
Mielőtt bárki belémkötne csak kiváncsiságból kérdezem,mindenki egyen annyit amennyi jólesik,csak ez egy olyan téma ami érdekel de nem kérdezhetem meg senkitől.
Sejtettem, hogy az agyad elvonatkoztatott vmi másra :D
Igen, sokan esznek.
Én spec. max. akkor enném meg, ha nem tudnám mit eszek...
Hú, ez engem a nyomorúságos gyerekkoromra emlékeztet, amikor farhátból volt a pörkölt, és szinte sose esett jól a kaja otthon.
Szóval 1 grillcsirke nálunk van, hogy nem éri meg a következő étkezést, ha komolyabban nekilátunk, és egyikünk se kövér, csak szeret jól enni.
Hű, akkor lehet, hogy mi eszünk sokat. :) Ketten vagyunk a párommal, és egy vacsira bőven elfogy 1,5 kg csirke mell.. és mellé 1,5 kg krumpliból püré és akkor még savanyú, meg desszert.. és ez csak olyan 7 óra körül és 9kor már szendvics.. Ha tésztát főzök, akkor általában 1 kg-t kifőzök, mert az elfogy aznap.. hozzá mondjuk paprikáscsirkét, vagy pörköltöt legalább 1,5 kg húsból csinálok.. Mondjuk sem ő sem én nem eszünk csikrecomot, szárnyat.. de szerintem kevés lenne egy étkezésre egy csirke.. Ma pl bolognait csináltam.. 2 kg darálthúsból.. Ebből ugyan viszünk el holnap mindketten ebédre, de holnapra vacsira már egész biztos, hogy nem marad.. Mondjuk más is mondta már, hogy tényleg sokat eszünk, de most így már tényleg lehet benne valami.. :)
Én pl 169 cm vagyok és 52 kg, párom 195 cm és 85 kg, szóval egyáltalán nem kövér, sem vékony.. :)
Hozzánk képest keveset esztek..:) De ha nektek ez így jó, nem vagytok éhesek, akkor még irigyellek is.:)
Mellehúsából 2x esztek? :)
Nálunk a férjem egymaga kb 2x eszik belőle (ha nem eszi meg egyszerre az egészet)és már el is fogy. :)
Mondjuk, ha éhes vagyok én is megeszek 2 combot jó sok körettel, vagy egy fél mellehusit.
Nálunk a 2,5 éves lányom egyszerre bevág egy egész csirkecombot körettel savanyúval ahogy azt kell. Előtte persze felnőtt jó nagy adag leves.
Megjegyzem 98 cm és 13 kg, tehát igazi manökenalkat. A bölcsiben már volt rá panasz, hogy mindig mindenből repetát kér...s akkor még nem is tudják, hogy itthon végigeszi a délutánt-estét. Reggel 6 órakor meg már kelt, mert éhes...lemozogja.
A férjem egyszerre simán fél csirkét egymaga megeszik (köret stb leves után) és nem biztos, hogy annyival jól lakik. 208 cm és 92 kg, sportol.
Szóval szerintem eszméletlen keveset esztek...nálunk meg rengeteg pénz elmegy kajára...
Utolsó, előtted való vagyok...én tisztában vagyok vele, hogy túl sokat esznek.
A férjem sportoló, neki kell a rengeteg kaja kell az energia. Ez gondolom egyértelmű.
A lányom...nos Ő egy zabagép :) pedig kisbaba korában nagyon sokszor kapott plusz étkezést orvosi utasításra, mert nagyon rossz evő volt, és olyan kis vékony, hogy minden pici csontja kinn volt. (most sincs se tokája, se pocakja sok anyuka pofátlanul legebézi)
Drága kicsikém mikor elérte a hányásos hasmenéses vírus a bölcsiben 3-4 napig "koplaltatnom" kellett szintén a doktornéni utasítására. Nem kívánom azt a sírást, hogy ő mennyire éhes. Pont tegnap éjjel riadt fel sírva, mert azt álmodta hogy éhes és nem adtam neki enni...senkinek nem kívánom azt átélni...ennyire megmaradt benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!