Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most mi eszünk keveset vagy...

Most mi eszünk keveset vagy mások sokat? Magatokhoz viszonyitva ez sok vagy kevés?

Figyelt kérdés

3Tagú család,2felnőtt plusz egy 2éves.

Egy csirke 4étezésre elég.

Aprolékból leves.

Csontos részből paprikás.

2comja elég hármunknak.

Mellehúsábol kétszer eszünk.

Anyuval beszélgettünk erről hogy vajon más háztartásokban hogy van ez?Anyuék is ennyit esznek,viszont a szomszédasszonya azt mondta ő felfordulna ennyi kajától,nála egy sült csirke egyben elfogy.

Mielőtt bárki belémkötne csak kiváncsiságból kérdezem,mindenki egyen annyit amennyi jólesik,csak ez egy olyan téma ami érdekel de nem kérdezhetem meg senkitől.

2011. nov. 30. 14:06
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
100%
14.13-as vagyok: Anyukam mondta mindig,hogy nem normalis dolog nezegetni a kajat ki mennyit eszik. Bolcs gondolat volt szerintem... Aki keveset eszik, az oruljon,mert azzal is tud sporolni,aki meg sokat,es nincs elhizva az meg annak oruljon,ha megengedheti maganak...13evesnek mondtam. Nincs is annal szanalmasabb,mint aki az etelt meregeti(kiveve ha egeszsegugyi vagy anyagi gondjai vannak).Ezzel most senkit se biraltam,csak manapsag szerintem sokaknak beteg nezetik vannak.
2011. nov. 30. 14:29
 12/42 anonim ***** válasza:
Mi sem eszünk sokat, főleg nem húsból, de ennél azért jóval többet1 csirke nálunk nem elég 4 étkezésre, max háromra, ha ketten vagyunk, de ha négyen, akkor az egész csirke elfogy.
2011. nov. 30. 14:34
 13/42 anonim ***** válasza:
81%

Ti esztek keveset. Szerintem. Én sem eszem sokat, férjem is átlagosat, de pl. egymaga megeszik 2 combot, én egyet, a gyerek is egyet, az már 4. Egy combon osztozol a picivel?

A mellehúsából kétszer esztek? Az nem tudom, súlyra mennyi lehet, mert én kb 1 kiló csirkemellfilét szoktam venni, az kb. el is fogy 1 evésre .

Csontos részből paprikás? Ez mit jelent? Milyen paprikás?

2011. nov. 30. 14:37
 14/42 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy mennyi körettel eszitek.

A csontos részből hús nem igazán lesz, de egy paprikás szaftos nokedliből vagy tésztából bőven jól lehet lakni, én 2 felnőtt számára 25 dkg tésztát főzök, el is fogy. Az éttermi adag 1 főre 10 dkg, de ha 20-20 dekát főznék, maradna még 10, nem akarom tartogatni, legközelebb meg másfajtát vesszünk, szóval csak kidobódna, inkább kétszerre megfőzöm.

Gondolom a 2 éves nem eszik nagy mennyiséget, legalábbis az unokaöcsém nem nagyon evett húst, csak 1-2 falatot.

A melle nekünk is elég úgy, hogy 2-2 szeletre vágom, és egyszerre 1-1 szeletet eszünk. De emellé is van köret bőven. És ha vendégeket hívok, akkor fejenként 2 szelettel számolok rájuk.

Ha valamelyikőtök sportoló lenne, nálatok is elfogyna egy egész csirke 1 nap alatt. Ha inkább köretesek vagytok, elég.

2011. nov. 30. 14:40
 15/42 anonim ***** válasza:

Általában én is ennyit eszek, bár kis termetű vagyok (50 kg alatt).

De ha nagyon ki vagyok éhezve vagy kedvencem van, akkor 130 kilós férfiakat is asztal alá eszek.

Egyszer a férjemmel és két túlsúlyos kollégájával mentünk külföldre (kollégák 130 kg feletti férfiak), nem volt időm enni, ebédre már kopogott a szemem.

Nekem sikerült a legnagyobb adagot bepuszilnom, a többiek csak néztek :) Azt nem kötöttem az orrukra, hogy nem ez a rendes adagom, csak most éhes voltam :)

2011. nov. 30. 14:46
 16/42 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, mit kell ezen problémázni, mi is hárman vagyunk, van, hogy 2 csirkecombot veszünk és azt esszük meg, amiben megfőztünk, abból meg lesz leves 2 napra és akkor ez még nem is egy teljes csirke. De volt olyan is, hogy egy grillcsirkét megettünk hárman vacsorára, szóval ez változó. Nem értem, miért kell ilyeneken problémázni, hogy valaki azt mondta, keveset esztek, nekem ez teljesen abszurd, nem mindegy? Engem teljesen hidegen hagynak mások étkezési vagy akármilyen szokásai, van elég problémám, amivel foglalkozhatok, meg szerintem legtöbbünk így van ezzel.
2011. nov. 30. 14:46
 17/42 anonim ***** válasza:
Ez attól is függ, hogy szép kövér házipipiről van szó, vagy egy teszkós grillcsirkéről. Mi 4-en vagyunk, de a amit leírtál, nálunk is elég két étkezésre, viszont mi mind felnőttek vagyunk, egy 2 éves gyerek nem sokat fogyaszt, szóval gyakorlatilag kettőtöknek elég egy csirke körettel, ami szerintem nem gáz. Ha a pici 20 éves maratoni futó lenne, biztos többet pusztítana el, mint most. És, ha nektek elég, nem éheztek, akkor nem értem, miért probléma, hogy ilyen kreatívan használjátok fel a pipit. Mi pl. a galambból levest főzünk, utána kirántjuk, szóval négyünknek elég 5 galamb, mert apa kettőt eszik és ez egy komplett vasárnapi ebéd. Csak még a csomó zöldség, a köret és a süti. Sokan vesznek grillcsirkét, néha mi is szoktunk, de az picike, és nálunk is elfogy egy evésre - savanyúsággal, mert azt akkor szoktunk venni, ha tényleg nincs itthon semmi és mindenki farkas éhes.
2011. nov. 30. 14:50
 18/42 anonim ***** válasza:
"Csontos részből paprikás? Ez mit jelent? Milyen paprikás?" Gondolom farhátból csirkepaprikás krumplival vagy tésztával. Változatlanul azt mondom, hogy ha elég, akkor ne problémázzatok ezen.
2011. nov. 30. 14:53
 19/42 anonim ***** válasza:
77%
Én kérdeztem, hogy milyen paprikás. Már értem, paprikás csirke! Így, hogy paprikás, sosem hallottam még!
2011. nov. 30. 14:57
 20/42 anonim ***** válasza:
85%

Pont a múlt héten kérdezték meg tőlem, hogy hogy a fenébe költök én ennyit kajára? Biztos drága dolgokat veszek. Közben a fenét. :)

Én kb. 10-ed annyit eszem, mint a párom. Van, hogy elvagyok napi 2 szendviccsel, mert nem kívánok mást. Neki viszont eszméletlen adag kajákat főzök minden nap.

Voltunk vásárolni egy barátnőmmel, ő is 2 emberre főz. Vett 40dkg húst vacsira. Én vettem egy kilót. Csak nézett. Mondom igen ez a vacsi, meg ha nem olyan éhes marad ebédre is. Ha nagyon éhes, főzhetek mást is.

Hétfőn például egy egész csirkét bepuszilt kenyérrel, körettel a szívem-csücske. :)

Mondjuk napi 10 órában fizikai munkát végez. Én meg nem az a fajta vagyok, aki sajnálná tőle. Mondtam, amíg bírja a pénztárcánk tőlem annyit eszik amennyi jól esik. Szívesen főzök neki.

2011. nov. 30. 14:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!