Mit gondolsz az ilyen gondolkodású tinikről?
Böngészek nemkutyán, látom a kommentekben micsoda vita megy. Hát én ledöbbentem rajta. :S Egy tini beszólt egy csajnak, hogy milyen szánalmas, mert ő gyárban dolgozik. Ha lenne facebookom (utálom az ilyen oldalakat), hozzá is szólnék, hogy mit képzel magáról...
Nem vagyunk álszentek,és nem a legjobb, de jobb mint a semmi,de könnyebb diploma mögébújni és otthon várni a segélyt ami seggtörlésre se elég,mint elhúzni dolgozni,és elfogadni hoy nem mindig azt amit szeretünk,vagy tanultunk,hanem ami van.Nem adnak kenyeret a boltba a végzettségért,sokan mondják hogy nemvállalnak el ilyen olyan alja melót,közbe a szakmunkás többet keres a munkanélküli segélyen lévő diplomásnak meg fel kopik az álla.
Amúgy a munka soha nem szégyen.
Inkább azok a prolik akik a diplomájukra verik magukat, pedig 4 év sörvedeléssel meg 4x2 hét minimális seggeléssel már lehet szerezni valamilyen papírt.
Vannak okos, intelligens, jóravaló diplomások, meg nem diplomások is, akik mind végezhetnek fontos munkát, és egyáltalán nem mércéje sem a boldogságnak, sem a meggazdagodásnak. Ha nem lenne kukás, utcaseprő, belefulladnának a koszba a drága mérnök urak. Persze a kukás sem tudna este LCD tévén sorozatot nézni, ha a mérnök úr nem tervezné meg.
És lehet élvezni az úgynevezett aljamunkát is, dolgoztam istállóban is minimálbérért (külföldön), meg programozóként is az átlagfizu két-háromszorosáért. A tehenek, lovak jobbak mint a számítógépek. :)
Prolik dolgoznak gyárban, akik ostobák még lediplomázni is.
Német nyelv és irodalom szakos tanárként végeztem az egyetemen, ezekben az években rendszeresen dolgoztam gyárakban meg hipermarketekben. És nem esne le a karikagyűrű az ujjamról, ha elveszteném az állásomat és a a futószalag mellé kéne állnom. A proli az, aki NEM dolgozik, csak hogy tisztázzam a fogalomzavart egyesek fejecskéjében...
26 N
Nem a diploma a szégyen,nekem is van.Hanem a munkához való hozzáállása az embereknek ami az országban zuhanó tendenciát mutat ,mert sajnsos sokan a segélyből az állam nyakán élősködnek,és eszük ágába nics munkát keresni,és sokan a diplomájukat fényezik,mintha felsőbbrendűek lennének a papírtól,amit mint tudjuk pénzért is meg lehet venni,de ha megkell javítani a mosógépét,hűtőt hívják a szerelőket.
És én inkáb azt tapasztalom hogy a munka lesz szégyen lassan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!