Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért lehet ilyen gondolkodású...

Miért lehet ilyen gondolkodású az apósom?

Figyelt kérdés
Az a gondom,hogy van az apósomnak egy kocsija,amit odaajándékozott a fiának azzal,hogy majd az após fizet rá mindent,tehát törlesztőt,kötelezőt,vizsgák stb. De a bajom a következő. Amikor menni akar valahova mindig engem kér meg,hogy vigyem el kocsival A ból B-be,de már tele van a hócipőm,hogy engem kér meg,hogy vigyem a seggét ide da,holott állítása szerint van egy kocsija csak a fiánál. De amikor megkérdezem,hogy miért nem a saját kocsijával viteti magát amit odaajándélozott a fiának,vagy miért nem a fiának szól,hogy kocsikáztassa,akor rögtön felháborodik és kikéri magának a kérdésemet,ráadásul a fejéhez vágtam,hogy nekem senki sem adott a seggem alá kocsit ellentétben a sógorommal,de mégis velem viteti mindenhova magát és a pici fiacskáját meg sem kéri semmire. Sőt a közeljövőben lesz temetés és ugyancsak nekem kell őket vinnem a temetésre mert a fia nem hajlandó az saját apját az ajándékba kapott kocsival elvinni sehova. Benzinbe esze ágában nincsen beszállni az öregnek,de arra jó vagyok,hogy vigyem. Én ilyen buta emberrel még nem találkoztam,aki odaadja a fiának a kocsit és mindent ő fizet rá,de a fia meg jól kihasználja és csak annyi a dolga,hogy tankolni kell a kocsiban semmi más mert a drága apuci mindent áll. Nem az a bajom,hogy kapott egy kocsit hanem az,hogy mindig értem nyúl ha akar valahova menni. Ha azt állítja,hogy nem a fia tulajdona a kocsi hanem az övé csak a fiánál van,akkor miért nem a fiát kéri meg,hogy cipelje őt? Sajnos sokszor vita volt belőle,de az apósom nem törődik azzal,hogy esetleg minket megbánt a viselkedésével,de ha a fiára valami rosszat mondunk,rögtön kivágja a balhét. Úgy érzem,hogy kényes a fiára és mindent megakar neki adni,kíméli őt mindentől és minket terhel a hülyeségeivel. És amit még nem írtam le az az,hogy a fiának többszázezer forint hiteleit is kifizette,plussz az ajándék kocsi,de a lányának (páromnak) öt forintot soha nem adott. Nem mintha elvárnánk,de mi az,hogy az egyik gyerekének tömi a zsebét amásikat meg letejja rendesen ,csak kihasználja. Ha ezt a témát is felhozzuk neki,akkor us a plafonon van és azt állítja,hogy mindkét gyerekének egyformán adott mindíg. Na ez az ami nem igaz. A párom úgy jött el a szülűi háztól,hogy egy zsák ruha és semmi más. Ez volt már négy éve,de azóta sem,de előtte sem támogatta az apja a páromat,csakis a sógoromat. Legszívesebben elköltöznék minél messzebre,hogy még a közelökben sem legyek. Így is 30 km-re lakunk egymástól,de ez is közelnek tűnik.
2009. ápr. 10. 23:22
 1/8 anonim ***** válasza:
92%
Én megkérdezném, hogy: csak nem jobban vezetek, mint a kedvenc fia?
2009. ápr. 10. 23:34
 2/8 anonim ***** válasza:
94%
Megértem a kirohanásod..(persze a másik felet nem olvastam) most sokan jönnének a beszéljétek meg dumával..de mint látszik ez ebben az esetben nem segít.. Viszont az szerintem segítene, ha nem állnál mindig rendelkezésére.. pl. amikor felhív, hogy vidd ide vagy oda..akkor mondd nyugodtan, hogy nem tudod..mert akár a te apukádat viszed.. vagy valamelyik rokonodat, vagy dolgod van..vagy nincs elég pénzetek a benzinre..ezért mostanában nem nagyon jártok kocsival..stb. stb. talán akkor megérzi, hogy miről beszéltetek neki korábban.. Ne engedd, hogy kihasználjon..
2009. ápr. 10. 23:38
 3/8 anonim ***** válasza:
93%

Mindenkit csak éppen annyira használnak ki, amennyire hagyja.

Nem igaz, hogy felnőtt független ember létedre nem tudsz nemet, vagy ha az nem megy, kifogást mondani neki!

2009. ápr. 10. 23:40
 4/8 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem nagyon igazat mondott az előttem szóló. Látja, hogy téged ki tud használni és ezért csinálja. Ráadásul úgy tűnik, hogy egyik gyerekét jobban szereti a másiknál. Egyiknek mindent, másiknak semmit. Sok ilyen van. Annyit tehetsz, hogy messzebb költöztök, az öreg már nem fog megváltozni és kár vele vitatkozni, mert úgyis mindig neki van igaza szerinte. Csak nem hívna 200 km-ről. Ha meg hív, mondd meg neki, hogy mit gondolsz erről és hívja a fiát. Nem vagy köteles ezt csinálni.
2009. ápr. 11. 00:24
 5/8 A kérdező kommentje:
Sajnos be kell látnom,hogy igazatok van. Nem magyon tudok nemet mondani,de az fáj,hogy valóban kihasznál elég rendesen minket. Akkor nem lenne semmi probléma ha pl. felváltva hol a fia és hol én vinném a dolgára az öreget,de erről sem lehet tárgyalni vele,mert megsértődik,hogy az ő fia nem ér rá ilyenekre,hogy vigye őterre én is visszavágtam,hogy én sem érek rá mert dolgozom stb,de hidegen hagyja minden. Amúgy volt már rá példa,hogy azzal az indokkal mondtam nemet,hogy nem tudom elvini,mert szervízben van a kocsi. Amikor eladtuk a kocsit,félve vettünk másikat mert már előre tudtuk ,hogy én leszek a személyi sofőr az apósom részére. De azt az egyet nem értem,hogy miért gondolkodik így,hogy az egyiknek ad a másiknak nem. Én felfogásom szerint vagy semmit senkinek,vagy 50-50% ban adni mindkét gyereknek ha már adni akar. De nála nem így van. Minden a fiának,semmi a lányának,majd közli a lányával,hogy ő is kapott eleget. Nem szeretem a párom családját,de ezt már a páromnak is mondtam. A páromat vettem el és nem úgy fogom fel,hogy vele együtt a családját is. Csak nyűg számomra a rokonsága és bátran írhatom a párom nevében is,hogy számára is. Sajnos nekem nincsenek már szüleim és testvéreim,mert a szüleim korán elhunytak,testvérem meg nincsen. De én még ilyen családdal nem találkoztam soha. Azt hiszem határozott nemet kell magamból kihozni a jövőben.
2009. ápr. 11. 00:45
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha a fentiek közül semmi sem hat, rendelj néma csengőhangot a hívásaihoz. Hátha leesik neki, ha meg attól félsz mi van, ha tényleg gond van, akkor csak felhívja a lányát. Ha meg a lányán keresi a sofőrt, az mondja meg neki, hogy azért nem veszi fel a telefont, mert nagyon elfoglalt szegény.

Ha attól félsz végleg besértődik, akkor őszintén: És, úgy is csak kihasznál, nem?

2009. ápr. 11. 01:58
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt 2 különálló dolog van,

1. Bánt titeket, hogy a fiának mindent biztosít, a lányának pedig semmit. Teljesen érthető, hogy ez rosszulesik és igazságtalan, de ezzel sajnos nem tudsz mit csinálni. Főleg te nem, aki csak vej. Esetleg a feleségednek joga lenne beleszólni, kérni a saját részét, de úgy tűnik annak sincs semmi értelme. Ezzel nem tudtok mit csinálni, joga van azt támogatni akit akar. Fogadjátok el, ha mindíg csak nézegetitek, hogy a másik mit kapott, az csak fájdalmat okoz.

2. Mindíg veled viteti magát. Ehhez van közöd. Ezt irányíthatod. Vidd el akkor, ha békés szívvel el tudod vinni. Ne jusson eszedbe közben a másik autó, az csak a te hangulatodat rontja meg. (Erre mondják, csak akkor adj a másiknak valamit, ha semmit nem vársz érte, akkor nem ér csalódás) Vidd kevesebbet. Vidd csak akkor, ha útbaesik, ha ti is arra mennétek. Arra gondolj, hogy magadnak és neki teszel rosszat, ha morogva viszed el és a szivességtől csak a haragod nő irányában.

2009. ápr. 11. 07:36
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia,

igenis tudjál nemet mondani. Vagy ne vedd fel a telefont, ha hív. És ne bonyolódj magyarázkodásba. Mondd be, hogy most nem érsz rá, sietsz, csókolom. És leteszed a telefont.

2009. ápr. 11. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!