Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon szégyen ha kiskorodban...

Nagyon szégyen ha kiskorodban elhagyott a családod?

Figyelt kérdés
Én ezt mindig titkoltam,ezért nincsenek is haverjaim.Vajon mennyire számíthat az átlagos embereknek,hogy kik mik a szülei valakinek?Szerintetek találhatok majd egyszer egy lányt aki elfogad így ahogy vagyok? Hamarossan befejezem az egyetemet meg jó munkám is lesz,szóval csak a családi háttér fontossága érdekel.
2011. nov. 18. 23:21
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat,jó tudni ,hogy nem mindenki olyan szűk látókörű:D
2011. nov. 19. 00:03
 12/19 anonim ***** válasza:

Az osztálytársak szüleit is meg lehet érteni, a szülő - ha a gyerekkel van -, akkor a legjobbat akarja a féltett csemetének. Talán féltek attól, hogy belőled is egy könnyen jött-könnyen megy ember lesz (nem akarok durvábban fogalmazni), ezért kritikusabb szemmel néztek. Aki mellett nincs biztos családi háttér, az mindig gyanús, mert ők csak azt látják, nincs ott apuka, anyuka, hogy zsebpénzt adjon, ezért "biztos lejmol a fiamtól, csak tagadja". Ha megismertek volna, belátták volna, hogy ennek semmi alapja.

Biztos vagyok benne, hogy találsz egy kedves lányt magadnak, aki majd szeret. Nem a szüleiddel akar élni, hanem veled, tehát nem fogja befolyásolni, hogy nincs családi háttered, csak legyél önmagad, és ezzel meggyőzöd őt is arról, hogy nem fogod elhagyni csak azért, mert "ezt örökölted", sőt, pont ezért, mivel tudod, milyen elhagyottan felnevelkedni még jobban fogod szeretni a saját családodat és mindet megteszel értük.

Az egyetlen, ami egy lányt visszatarthat még a kapcsolat elején, az a bizonytalan egzisztencia kérdése. Nincs mögötted szülői bázis, ha elveszted a munkahelyed, véletlen elcsúszol az egyetemen, ott állsz majd üres zsebbel, és nem lesz, aki támogat. Ebben a világban az ilyesmi félelmetes. Ha a választott lány nem biztos az érzelmeiben, és úgy érzi, nem bírna nélkülözni egy ilyen helyzetben, és úgy érzi, az ő szüleitől nem kapna annyi támogatást és hozzájárulást, hogy ezen a nehéz helyzeten átlendüljetek, akkor talán meggondolja a kapcsolatot, holott szeret. De tényleg ez az egyetlen ok, amiért értelmes ember visszakozhat ilyen helyzetben, mondván nem akar rosszat se magának, se neked, biztos találnál egy jobbat nála stb. Ez ellen nem lehet mit tenni... találni kell egy jobbat.

Az én páromat is az utcára tette az anyukája, mikor úgy döntött, nem akarja eltartani. Engem nem érdekelt sosem, hogy honnét jött, csak az, hogy hová tart. Ellenben pl. anyukámnak fontos, ki lesz a párom, milyen családi háttér áll mögötte, mert ő a legjobbat akarja, a kislánya kapjon egy hatdiplomás orvost, tökéletes szülőkkel, pár millióval a zsebükben. Felteszem, ha neked is lesz valakid, az anyóssal meggyűlik majd a bajod, de ne érdekeljen, "minden anyós egy sárkány". :D

2011. nov. 19. 01:12
 13/19 anonim ***** válasza:
63%

Iskolában azzal támadnak, amivel támadható valaki. Próbálkoztak, látták, hogy zavar téged, folytatták.

Ha kövér lettél volna vagy szemüveges, akkor azzal piszkáltak volna.

Nézd, apám nyugdíj előtt magas helyi tisztséget látott el, amolyan "helyi celeb" volt. Viszont erről én semmit nem tudtam gyerekkoromban, annyit láttam, hogy reggel elmegy dolgozni, délután hazajön, néha egy rakat papírral és otthon is firkál valamit.

Anyám tanár volt (ezt azért értettem meg korábban, mert tanárt előbb láttam), nem éreztem különbséget a két foglalkozás között.

Az feltűnt, hogy apámat lépten-nyomon megállítják, beszélnek vele, de gondoltam, hogy ő kedves ember, ezért sok barátja van.

Majd idővel elkezdtek az iskolában piszkálni, hogy "mert apád foglalkozása...". Néztem okosan, hogy mi van?

Hazamentem, apámat megkérdeztem, hogy miről van szó, mert nem áll össze. Mondta, hogy semmi, a többiek biztos csak piszkálni akarnak, ő azért dolgozik, hogy kapjon pénzt, amiből ételt és egyéb dolgokat veszünk, mint ahogy anyám is.

Bizonyos kor után magamtól jöttem rá, hogy miről volt szó, mert apám kínosan ügyelt arra, hogy ne helyezze se saját magát, se engem mások fölé. Ha sikeres emberekről beszéltünk, mindig más ismerősökkel példálózott (tudod, a szomszéd Tibi bácsi gyógyszerész, őt nagyon tisztelni kell, vagy a Márti néni fia, ő ügyvéd, sokat tanult ezért, stb). De ha reggel nem köszöntem elég hangosan a ház előtt pakoló kukásoknak, rendesen le lettem cseszve, hogy miattuk nem állunk térdig a szemétben, tiszteljem meg őket a köszönéssel.

Szóval annak ellenére, hogy apám soha nem élt vissza a pozíciójával, engem megtaláltak, gondolom otthon a szülők a gyerekek előtt vitatták meg, ha éppen nem apámat gondolták abba a pozícióba, hanem mást. A gyerekeknek meg annyi esett le, hogy akkor engem is piszkálni kell.

Apám mondta, hogy ne reagáljak rá, sehogy sem, váltsak azonnal témát, vagy érdeklődjek az ő szüleikről és hallgassam meg, hogy ők milyen hasznos munkát végeznek. Ez néhány hét alatt visszaszivároghatott a szülőkhöz, mert hirtelen sokkal kedvesebb lett mindenki.

Utólag azt mondom, hogy bár akkor semmit se értettem a történetből, apám zseniális megoldást adott a kezembe. Az ellenségeskedő gyerekekből barátokat csináltam így.

2011. nov. 19. 07:39
 14/19 anonim ***** válasza:
De mi az hogy elhagytak? Fogták magukat,téged beadtak otthonba és leléptek? Bocsi,tudom hogy offolok,csak érdekelt a dolog. Hogy a kérdésedre is válaszoljak,nem,nem szégyen. A gyerekkori barátok szülei más tészta. Nagyon sok gyerek szülője kezdi el nem szeretni a gyereke barátait,meg rákenni a saját csemetéje összes csinját,pusztán féltékenységből,meg azért hogy ne érezzék ugy hogy netán ők csesznek el valamit a nevelésben.
2011. nov. 19. 09:59
 15/19 anonim ***** válasza:

Nem a Te szégyened.

Vannak ismerőseim, akik szülő nélkül nőttek fel és én azt vettem észre, hogy sokszor reálisabban és tisztábban látnak dolgokat, jobban értékelik akár az érzelmi alapon múló cselekvéseket.

2011. nov. 19. 10:30
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez szégyen. NEKIK!
2011. nov. 19. 10:57
 17/19 anonim ***** válasza:

Biztos hogy találsz olyan lányt.

Az egyik lányom vőlegényét szintén elhagyták a szülei.

A másik lányomét pedig ha volt pénze elszedték tőle, ha nem volt le se sz@rták. Mikor munkanélküli lett, közölték vele, hogy költözzön el. Mióta van munkája, az anyja naponta hívogatja valamiért.

Az elsőnél nem a fiú szégyene, mint ahogy nem is a te szégyened, hogy elhagyták/elhagytak a szüleid, hanem a szülőké.

A második pedig remélem messze esett a fájától (eddig úgy néz ki)

A lányaim sem a családi háttér miatt döntöttek a párjuk mellett, mint ahogy anno én sem (ha azt néztem volna, hogy a sógorom már akkor alkoholista volt, nem megyek hozzá a férjemhez. Szerencsére kinézeten kívül semmiben nem hasonlítanak egymásra)

Remélem, te is hamarosan megtalálod a párod, aki önmagadért szeret.

Ahogy a 3. válaszoló édesanyja, a férjem is sokszor mondta a lányainknak, hogy árvaházból keressenek fiút (pedig én jól kijöttem anyósommal)

Legyen kicsit több önbizalmad, látod itt is mennyien normálisan álltak hozzád!

2011. nov. 19. 15:51
 18/19 Dyna0912 válasza:
Attól hogy téged elhagytak a szüleid. Te is ugyan olyan értékü ember vagy mit más. És a lány szerintem nem a szüleidet akarja ismerni és szeretni hanem téged.
2011. nov. 21. 14:54
 19/19 itboy ***** válasza:

A szülőknek a nevelésben van a legnagyobb szerepe, ha ezt nem a vér szerinti szüleid tették meg, az sem jelent hátrányt lehet jobb is, ha olyanok neveltek fel akik a felelősséget vállalták érted.

Sok sikert kívánok neked az életben ! Minden esélyed megvan egy saját boldog családra az életben.

2011. nov. 29. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!