Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Férjem és én mást...

Mit tegyek? Férjem és én mást akarunk, így attól tartok útjaint szétválnak. Egyáltalán mit tennél a helyemben?

Figyelt kérdés

Terhes vagyok 3. gyerekünkkel, aki véletlenűl jött össze.

Van már egy 2 éves és egy 4 hónapos babánk,tehát elég megterhelő lenne 3 picivel.

Én viszont úgy gondolom ha szeretjük egymást meg tudnánk oldani, de ő nem szeretné...rá kényszeríteni nem akarom, hisz annak semmi értelme...értem az indokait is, igazat is adok neki de egyszerűen nem akarok abortuszra menni.

Úgy érzem nem fér bele ez a kapcsolatunkba, értéktelenné válna számomra ha megtennénk.Nem bírnék vele együtt maradni, egy ágyban feküdni,folytatni mindent tovább...

az én részemről a szerelem is elmúlna...(aztán ki tudja hogy az ő részéről mi van..ez után nem tudom)

Az abortuszról annyit mondott hogy ő nem gondolna rá sokat, sőt valószínüleg soha....úgy tekint rá mint egy kis amorf vmire aki még nem is él....kicsit bűntudata lenne és ennyi----ez volt a másik ami aföldhöz vágott....könnyű neki otthon maradni a gyerekekkel míg én megaláztatások sorát élem át---mellesleg ez a legkevesebb, inkább attól tartok hogy ez után minden nap szemen köpném magam....

Egyszerűen csak azt látom ha ezt megtesszük én elköltözöm tőle a gyerekekkel ameddig nem mérgesedik el a helyzet köztünk hogy békébe válljunk el.... szívem szerint megtartanám a picit, és úgy költöznék, de ez anyagilag egyszerűen kivitelezhetetlen lenne.....

Létezik erre a helyzetre értelmes megoldás?

2011. nov. 15. 08:08
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
44%
#45, és #50-es! Részemröl ment a Zöld kéz, ugyanez a véleményem!
2011. nov. 16. 11:21
 52/57 anonim ***** válasza:
75%

9-29-vagyok

Nem értek veled egyet.

Én is 2 gyerekes anyuka vagyok,boldog házasságban élek.A férjem sokat dolgozik,és jó apa.Pár éve én nagyon szerettem volna egy kislányt a srácok mellé.De mi leültünk és megbeszéltük,hogy lehet-e harmadik,hogy fogjuk-e bírni anyagilag,és lelkileg.Mindent átrágtunk.megbeszéltük a jó oldalát,és a rossz oldalát is.Egy kicsit fájt,hogy a férjem szerint nem tudunk három gyermeket felnevelni,mert így is erőn felül dolgozik,hogy mindenünk meglegyen..De azt mondta hogy 1 hónapig gondolkodjunk mindketten,számolgassunk,ha kell kérdezzünk meg másokat is hogy ők mit tennének..Végül is beláttam igaza volt.Ha lett volna még egy gyerekünk minden más lett volna.Akkor a férjem még többet dolgozott volna,és a gyerekek szinte sosem látnák.Akkor az lett volna a bajom,hogy miért nincs velünk,miért dolgozik ennyit..Mindent végig gondoltunk,és úgy döntöttünk várunk még..Hiszen a fiúk csak 1-3 évesek,még nem késő 4-5 év múlva sem szülni..

Szóval mindent meg lehet beszélni ha a felek kommunikálnak egymással.

A kérdező története nem szól másról csak arról,hogy a férjnek semmi beleszólási joga nincs az életükbe..Az asszony eldöntötte és kész..Nem mérlegelt,nem gondolkodik..Teljesen mindegy hogy ki mit ír.Ő már a kérdés kiírása előtt is tudta a választ.Megtartja a baát,és elhagyja a férjét.Csak megerősítésre várt,remélve,hogy sokan a férjet fogják link alaknak tartani,és igazat adnak a feleségnek..Én ezt nem tartom helyes viselkedésnek(nem azt hogy meg akarja tartani a babát,nem vagyok abortusz párti)csak az eljárást ahogy hozzá áll az egészhez..

2011. nov. 16. 11:42
 53/57 anonim ***** válasza:
bocsánat rosszul írtam..Amikor a fiaim 1 és 3 évesek voltak akkor akartam kislányt.Most 3 és 5 évesek..
2011. nov. 16. 11:44
 54/57 anonim ***** válasza:
100%

11:42-es: azért a te történeted meg a kérdezöé között van egy kicsi különbség - te elöre megbeszéltétek a dolgot, nem volt ott a terhesség. A kérdezö pedig terhes. Azt feltételezem, hogy mivel az elözö baba még csak négy hónapos, (és valósinüleg még szoptat), ezért nem gondolták, hogy komolyabb védekezésre szükség lehet. (Most nem is ez a téma, de igen elterjedt tévhit, hogy ilyenkor nem lehet teherbeesni)

Ilyenkor azért nehezebb dönteni, és tényleg neki kell elszenvedni adott esetben a mütétet. Viszont azt isirta, hogy anyagilag nem lenne igazán gond a harmadik gyerek, csak apuka nem akar több gyereksirást hallgatni. Igy azért kicsit más a helyzet szerintem.

De a megoldás mindenképpen az, hogy leülnek és alaposan átbeszélgetik a dolgot, mert ha a nöt rákényszeritik az abortuszra, akkor garantáltan vége a házasságuknak, ha esetleg belátja, hogy nincs más megoldás, akkor se nagy az esély, hogy együtt maradnak, ha apuka megváltoztatja a véleményét, akkor még lehet belöle normális kapcsolat.

2011. nov. 16. 11:56
 55/57 anonim ***** válasza:
Kérdezö! Döntöttél már? Írj valamit, kiváncsian várjuk a fejleményeket!
2011. nov. 16. 12:42
 56/57 anonim ***** válasza:

egy szuper kapcsolatban nincs ilyen gond,egy szuper kapcsolatban nem kell a gyk-n tanácsot kérni.Ahhoz meg aztán pláne a jó kapcsolat is elég,h ezt családon belül meg lehessen oldani/beszélni...

Ja,és a szoptatásosra,dokik 6 hetes kontrollon direkt felhívják a védekezésre a figyelmet,akár szoptatsz,akár nem....

2011. nov. 16. 12:48
 57/57 anonim ***** válasza:
Tehát vagy megváltoztatja apuka a véleményét, vagy annyi a kapcsolatnak. Ez aztán az opció. Vajon ha spontán vetélés történne mi történne?
2011. nov. 16. 16:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!