Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerek nélkül is élet az élet?

Gyerek nélkül is élet az élet?

Figyelt kérdés
Mi van ha valaki nem akar se gyereket, maximum csak házasságot? (vagy még azt sem) Lehet valaki így boldog? Illetve Ti hogy gondolkodtok erről?
2009. máj. 5. 12:51
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
87%
Ja, és köszönöm a lepontozást, de nem a gyerek van a szülőért, hanem fordítva, a szülő volt előbb. És amíg ezt valaki nem látja be, addig nagyon sajnálom, és baromira nem érdekel a pontozgatás egy olyan kérdésben, ahol egyesek nem tisztelik önös érdekeik miatt mások véleményét, hiába hoz példát, igaz példát...
2009. máj. 5. 21:58
 32/60 anonim ***** válasza:
74%

Másik állatpárti vagyok, most értem haza.:)

Feltettek itt egy tök egyszerű kérdést, erre most hol tartunk? Mi ketten, állatbarátok agyon-vissza vagyunk fikázva, a többiek meg, akik szintén nem akarnak gyereket, de más okból, jól le vannak pontozva.

Azzal a válaszolóval is egyetértek, aki azt mondta, hogy ennek az államnak nem szül gyereket. A barátom dettó ugyanezt mondja. Mindenki azt mondja, hogy a gyerek nem a pénzem múlik, de jönnek itt nekünk a jobbnál jobb miniszterelnökök és szépen lassan elkezd éhezni a nép. Több ezer gyerek éhezik már most Mo-on, éppen tegnap hallottam. Ha úgy lennék vele, hogy akarok gyereket, akkor sem ebben az országban szülném meg.

Na, lehet megint nekem esni, úgyis csak a kérdezővel tesztek jót, mert jó sok válasz érkezik a kérdésére.:)

2009. máj. 5. 23:02
 33/60 anonim válasza:
80%

Én férfi vagyok! És én sem szeretnék gyereket! Erre a világra egy ilyen államnak minek?

Teljesen egyetértek azokkal akik manapság inkább az állatokat választják a gyerek helyett.

Egyébként én vagyok az előző válaszoló "leendő férje".

Mi már a kapcsolatunk elején eldöntöttük, hogy nem akarunk gyereket, hanem inkább állatok megmentésével fogunk foglalkozni.

Nem azt mondom, hogy nem szabad gyereket vállalni manapság, de nagyon meg kell fontolni. Biztos nagyon jó érzés a saját gyerekedet a kezedben tartani, de én inkább tartom az ismerősök gyerekét és én nem vállalom be azt, hogy ne tudjam felnevelni.

Maradok az állatoknál és inkább velük foglalkozunk a párommal.

Lehet ezért most lepontozni és nekem esni!

2009. máj. 5. 23:19
 34/60 anonim ***** válasza:
69%
Sziasztok! Új vagyok :) Én is azt gondolom, h gyerek nélkül nem élet az élet, DE itt kultúrált formában válaszolt pár olyan ember is, aki nem szeretne gyereket, az ő véleményüket is tiszteletben tartom ugyanúgy, mint azét, aki "ilyen világba" 20 gyereket vállal. Engem például kifejezetten érdekelnek az okok, amiért valaki nem vállal gyereket, tettem is fel már ilyen kérdést :) Légyszi senki ne pontozzon le senkit, h mindkét oldal válaszolói merjenek írni!
2009. máj. 6. 18:47
 35/60 anonim válasza:
35%
Előbb utobb végülis érdemes gyereket összehozni. Öreg korodra jo ha foglalkozik veled valaki. Csak azért a gyerek nagyon sok pénz...
2009. máj. 8. 08:52
 36/60 anonim ***** válasza:
90%
08:52 - Na ez hülyeség. Tudod, miért? Mert hiába hoztak össze a szüleim, apám annyit ártott és bántott, hogy ezzel azt érte el, hogy felé se fogok nézni... Aki azért vállal gyereket, hogy legyen, aki ránéz öreg korára, az önző.
2009. máj. 8. 09:37
 37/60 anonim ***** válasza:
25%

Lehet gyerek nélkül is boldogulni, de nem érdemes. Aki azt mondja ugyan olyan boldogságot lehet találni másban, mint egy gyermekben NINCS IGAZA!!És lehet vitatkozni, de akkor is CSAK NEKEM VAN EBBEN IGAZAM!!Hogy miért? Mert ha nincs gyermeke valakinek akkor nem tudja milyen, ha van. Így nem tudja felmérni, hogy most mennyire boldog és mennyire lenne akkor. Szóval abban igazuk van, hogy most boldogok és nem vágynak gyerekre, de senki nem tudhatja akkor mi lenne, ha lenne egy gyermekük.

Ez egyéni dolog szerintem, de aki nem érez gyeremeknevelésre vágyat az NE SZÜLJÖN, illetve ne vállaljon gyermeket, mert akkor nem lesz jó szülő, ha ez nem a belsőjéből fakad.

Én részemről szeretnék babát, és ennyi, de előfordulhat, hogy valaki nem.

2009. máj. 8. 17:35
 38/60 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem meg nincs igazad. Hogy miért? Azért mert te sem tudod, hogy milyen az amit mondjuk én csinálok gyerek helyett. Így azt sem tudhatod, hogy az jobb-e. Másrészt meg azért sem igaz, mert aki nem akar gyereket, az azt a fajta boldogságot, dolgot sem akarja amit a gyerek "nyújt". Hát nem? Én nem azt a boldogságot keresem a abban amit csinálok, mint a gyerekben, mert ez nekem nem kell, hanem azt a boldogságot ami nekem kell! Szóval nem gyerekpótlónak foglalkozom állatokkal, hanem azért mert nekem az a fajta boldogság kell. A kutyáimnak nem kell anyucinak szólítani és nem adok rájuk ruhácskát. Állatként bánok velük, és nem gyerek helyett vannak. Különben akarnék gyereket. És még azért sinics igazad szerintem, mert nem tudom elképzelni, hogy valaki olyan dolog miatt legyen boldog amit nagyon nem akart és mégis megkapta! Tehát ha valaki nagyon nem akar gyereket, akkor nem lesz boldog ha mégis szül egyet, CSAK esély van rá, hogy esetleg belejön a dologba és megszereti. Ugyan mégis mitől lennék hirtelen boldog ha olyan történne velem amihez még gondolatban sem fűlik a fogam- vagyis teherbe esnék?! Szerintem aki akar gyereket az magából indul ki, hogy jó jó boldog vagyok, de majd a gyerekkel még jobb lesz! De aki nem akar gyereket, annak a helyébe nem tudja képzelni magát. Igenis akinek nincs gyereke és nem is akar az is lehet boldog. És ez igazság...
2009. máj. 8. 17:55
 39/60 anonim ***** válasza:
29%
Természetesen gyerek nélkül is lehet élni, csak előbb-utóbb mindenki kezdi érezni, hogy hiányzik egy baba az életéből. Ez mindenkinek máskor jön el. Olyan is van, hogy semikor, de általában azok utasítják el mereven a gyerekvállalást, akiknek valamilyen gyermekkori rossz élményük, családi problémájuk, negatív anya-képük stb. van. Pedig egy gyerek tényleg semmihez sem fogahtó boldogságot jelent! Én viszonylag későn-29 ill.33 évesen-szültem, addig én sem akartam anya lenni, most viszont már nem tudom elképzelni, hogy tudtam a gyerekeim nélkül létezni!
2009. máj. 8. 21:19
 40/60 anonim ***** válasza:
90%
Hadd meséljem el anyukám egyik nagynénjének a történetét. Lyukas szívvel született, nem lehetett gyereke, mégis teljes és boldog életet élt a férjével, aki ezt tudomásul vette, és így is ugyanúgy szerette, nem fogadtak örökbe (gondolom, a betegség miatt se, bármikor történhetett valami), óvónőként dolgozott, sajnos már nem él, de biztos jó anya lett volna, én mindig szeretettel emlékszem rá, példaértékű volt, ahogy élt a betegségével együtt, nem is látszott rajta, pedig biztos voltak fájdalmai. Arra emlékszem, hogy MINDIG MOSOLYGOTT.
2009. máj. 8. 22:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!