Ha hiperaktív gyerek van a családban, a testvér szempontából és a szülők házasága szempontjából milyen az élet?
Elfogadás kérdése az egész.
A hiperaktív gyerek, túl azon, hogy hiperaktív, nem mindegy milyen iskolába jár.
Nálunk a negyedik iskola volt megfelelő, folyton rohangáltam, intézkedtem, figyeltem a gyereket, míg a férjem szerint hiperaktív gyerek nincs, csak nem megfelelően nevelt. Volt is veszekedés, mert szerinte felesleges a gyerek miatt ennyit rohangálnom.
Persze ez a tanulásban is megmutatkozik, amikor a gyerek az egyik tárgyból országos versenyt nyer, akkor ő büszke apa, de ha a gyerek megbukik valami másból, akkor a gyerek egy lusta disznó, aki nem képes tanulni.
A testvérével szemben rendes, és imádja, amikor beteg volt a kisebbik és hányt, szó nélkül felkelt, tiszta ágyneműt húzott, feltörölt utána, átöltöztette de van idő, amikor szőke zsidónak hívja, ha a helyére ül felborítja székestül, folyton kritizálja.
Van, hogy ajándékot vesz neki, tanítja, ölelgeti, máskor kiabál vele, megszégyeníti.
Tudom, hogy szereti a testvérét, de ilyen. Ha a rosszabbik kedvében van, olyankor inkább elhívom az öccsét a közeléből, de a kicsi egyébként is tudja, hogy olyankor jobb a tesót egyedül hagyni.
Nem egyszerű velük, de el kell őket fogadni ilyennek.
Tudni kell azt, hogy egy hiperaktív gyerek két "normális" gyereket jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!