Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek se lehet gyereket...

Szerintetek se lehet gyereket együtt nevelni kutyával?

Figyelt kérdés

Még nincs tervben a baba, csak jövőre lesz az esküvő, talán 2-3 év múlva szeretnénk gyereket. Van egy 2 éves, 5 kilós Bichon kutyusom. Nagyon jólnevelt, 2 év alatt az agresszió legkisebb jelét sem mutatta, simán kivehetem a kaját a szájából is, rám se morog. Mindenkivel nagyon barátságos, az utcán sokszor megsimogatják gyerekek, nagyon szépen tűri, sose volt semmi baj vele.

Anyukám már azon stresszel, hogy úúristen, mi lesz, ha lesz gyerekem, meg hogy akkor oda kell adjam a kutyát valakinek, mert nem lehet együtt. Egy teljesen biztos, a kutyát semmijen körülmények között nem adnám oda senkinek, ez biztos. Szerintem nagyon túlreagálja, sokan nevelnek együtt gyereket és kutyát, ha jólnevelt és tisztán van tartva, ápolva van, a lakás pedig rendesen takaírtva nem hiszem, hogy godnot okozna. De anyum annyit mondja...

Szerintetek?

2011. okt. 19. 09:50
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
100%

Nahát, de sokan vagyunk!!

Én is leviszem a csigát meg a gilisztát! :))

Sajnos a legtöbb ( szinte mindegyik ) ember emiatt furán néz rám, pedig attól, hogy kicsik, meg ragadósak, még ugyanolyan élőlények, mint az aranyos kiskutyák...

Amúgy nekünk is van egy 2 éves kutyánk lakásban és így várjuk a babánkat.

A kutya szocializálva van gyerekekkel is, féregtelenítve, ápolva van, így nem aggódom cseppet sem sőt örülök, hogy az én gyerekem kutya mellett nőhet fel.

Én erről csak álmodoztam kiskoromban.

2011. okt. 19. 15:21
 32/43 anonim ***** válasza:
Én is lelkiismeretes csigamentő vagyok! :)
2011. okt. 19. 15:35
 33/43 anonim ***** válasza:
1%
A kutya nem való lakásba és főleg nem gyerek mellé. Soha nem lehet 100%-os biztonságban a gyerek mind a fertőzésektől és a kutya agressziójától sem. A kutya állat vagyis ösztönlény ezeket a tényeket csak a legvehemensebb állatimádók nem képesek felfogni. Attól még hogy nem tudsz róla lehetsz férges vagy fertőzött. Ráadásul annyi de annyi hír van arról hogy kutya marcangolt szét embereket egy bichon téged nem fog szétmarcangolni de egy csecsemőt képes lehet. Aki azt nem bírja elfogadni az nem normális.
2011. okt. 19. 16:11
 34/43 anonim ***** válasza:
84%
Utolsó mesélj már, milyen fertőző betegséget lehet elkapni a kutyától?
2011. okt. 19. 19:04
 35/43 A kérdező kommentje:

16:11

Anyu, te vagy? :))

2011. okt. 19. 20:29
 36/43 anonim ***** válasza:
0%

[link]

Undorodom a hozzátok hasonló beteg, kutya fanatikus emberektől. Idióták.

2011. okt. 20. 16:21
 37/43 anonim ***** válasza:

Te idiótázod le a kutyaszeretőket ?

Miért nem akarod burokban nevelni azt a gyereket ? N e itass vele vizet, mert hormon van benne, ne itasd színezékkel, ne itasd ásványvízzel, mert vesekövet lehet kapni tőle. Ne etesd hússal, mert az is tele van hormonnal, de vega se legyen, mert nem egészséges. Ne vidd ki az udvarra, mert megfázik, sőt, ne is engedd, hogy mozognjon, mert még leesik valahonnan és eltörik valamije. Ültesd be egy szobába, és nézzétek egymást 18 évig.

És még te idiótázol...

Én kuyával nevelkedtem, sőt, a kutya előbb megvolt, mint én, és kifejezetten csak előnyét láttam. Én például a kutya mellett tanulgattam járni. Ott volt mellettem, megtámasztott oldalról, hogy ne essek el, kapaszkodhattam a szőrébe, szerettem őt és ő is engem. Sőt, volt, hogy szórakozásból kalapáccsal ütögettem a fejét kiskoromban, de még egy árva morgást sem kaptam tőle.

Nem pitpullt kell venni, és kész.

2011. okt. 20. 16:29
 38/43 A kérdező kommentje:

Legalább olvasd el, amit belinkelsz

# A Toxocara canis, a kutyagalandféreg és a Dipylidium caninum az emberre is átterjedhet.

* Ha a fertőzőképes Toxocara canis petéket tartalmazó földet az ember (általában gyermek) lenyeli, annak belében kialakul a lárva, ami a bélfalon keresztüljutva vándorolni kezd a szervezetben, majd végül elpusztul. A fertőzés leggyakrabban tünetmentes, s a fejlett országokban a népesség 2–10%-a átesik rajta. Ritkábban a vándorló féreg lázat és májmegnagyobbodást, súlyosabb esetben akár látásromlást vagy halálos betegségeket (szívizomgyulladást, agyvelőgyulladást és tüdőgyulladást) is okozhat.

* Ha a kutyagalandféreg-peték kutyaszőrrel vagy szennyezett élelemmel az emberbe kerülnek, a kialakult lárvák átfúrják magukat a vékonybél falán, és a véráram útján a májba, a tüdőbe, az izmokba vagy más szervekbe jutnak, ahol tokkal körülvett cisztát képeznek maguk körül – benne több ezer lárvával. A betegség többnyire tünetmentes, de ha a ciszta mérete túl nagy, nyomásával károsíthatja a szomszédos szerveket; valamint ha megreped, a belőle kiáramló folyadék miatt életveszélyes sokk alakulhat ki. A kutya-galandférgesség is világszerte előfordul, és a higiénés szabályokat elhanyagoló kutyatulajdonosok 10%-át érinti.

* Előfordul, hogy a kutyával játszó kisgyermekek nyelik le véletlenül a Dipylidium caninum lárvát hordozó bolhát, s így az ő belükben fejlődik ki a féreg. A fertőzés legtöbbször tünetmentes, de előfordulhat hasfájás, hasmenés, és végbéltáji viszketés is.

# A kutyák szőrével szemben kialakulhat allergia. A tüneteket rendszerint a szőrszál belégzése váltja ki.

Itt féregről és bolhapetéről van szó. Ha a kutya ápolva van, féregtelenítve, bolhátalanítva, akkor ezek nem fordulhatnak elő. Arra meg nagyon könnyen lehet figyelni, hogy az ürülékét ne egye meg.

A veszettség elleni oltás kötelező és amúgyis minimális a lehetősége, hogy megvesszen egy kutya.

Az allergia meg köztudottan azoknál fordul elő, akik nem léptek kapcsolatba kutyával gyerekkorukban.

Előbb tájékozódj, aztán linkelgess.

2011. okt. 20. 18:48
 39/43 anonim ***** válasza:

Ha már itt tartunk, a kedve linkelgetőnek a saját linkjéből. Ajánlom figyelmébe az első pontot, talán pont ezért olyan barátságos velünk... :)

A kutyatartás egészségügyi előnyei

* Egyre több vizsgálat mutatja ki, hogy a kutya, vagy macskatartók mentális és fizikai állapota jobb, ritkábban látogatják az orvost mint azok, akik nem tartanak állatot.

* Egy vizsgálat szerint az új kutyatulajdonosok kisebb egészségügyi problémái jelentősen enyhültek, és ez az állapot fennmaradt a vizsgálat végéig. Az eredményhez valószínűleg hozzájárult, hogy a kutyatulajdonosok fizikai aktivitása nagyobb volt, mint a kutyával nem rendelkezőké.

* A kutyák megkönnyítik az idegenek közötti kommunikációt

2011. okt. 20. 21:07
 40/43 anonim ***** válasza:
0%

"Arra meg nagyon könnyen lehet figyelni, hogy az ürülékét ne egye meg. " Igen majd mindig ott leszel amikor sz*rnia kell.

Nekem semmi bajom a kutyákkal, szeretem őket de a sok hozzátok hasonló fanatikus aki többre tart egy állatot mint embertársát irritálnak. Ne próbáljátok bemagyarázni hogy egészséges ha egy csecsemő egy kutya mellet nő fel. 6-7 éves kortól kutyázhat de a kutya csak szigorúan a lakáson kívül tartható. Épeszű ember ezt felfogja.

2011. okt. 20. 23:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!