Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek se lehet gyereket...

Szerintetek se lehet gyereket együtt nevelni kutyával?

Figyelt kérdés

Még nincs tervben a baba, csak jövőre lesz az esküvő, talán 2-3 év múlva szeretnénk gyereket. Van egy 2 éves, 5 kilós Bichon kutyusom. Nagyon jólnevelt, 2 év alatt az agresszió legkisebb jelét sem mutatta, simán kivehetem a kaját a szájából is, rám se morog. Mindenkivel nagyon barátságos, az utcán sokszor megsimogatják gyerekek, nagyon szépen tűri, sose volt semmi baj vele.

Anyukám már azon stresszel, hogy úúristen, mi lesz, ha lesz gyerekem, meg hogy akkor oda kell adjam a kutyát valakinek, mert nem lehet együtt. Egy teljesen biztos, a kutyát semmijen körülmények között nem adnám oda senkinek, ez biztos. Szerintem nagyon túlreagálja, sokan nevelnek együtt gyereket és kutyát, ha jólnevelt és tisztán van tartva, ápolva van, a lakás pedig rendesen takaírtva nem hiszem, hogy godnot okozna. De anyum annyit mondja...

Szerintetek?

2011. okt. 19. 09:50
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
88%
Egyik barátnőm szülei kutyatenyészők - csak jót mesélt ezzel kapcsolatban a gyerekkoráról.
2011. okt. 19. 11:45
 22/43 anonim ***** válasza:
93%

Csatlakozom az előttem szólókhoz! :) 7 éves közepes termetű kutyám és 3 éves fiam van! Imádják és védik egymást. Sőt, a gyerek még féltékenykedik is a kutyára, ha a játszin más gyerek jön oda simizni. Lakásban tartjuk a jószágot, bár annak idején eléggé elkényeztettük. És most kapaszkodjanak meg, akik nem bírják a kutyás anyukákat: egy ágyban aludtunk mindannyian!!! :D Az újszülött gyerek köztem és az apja között, a kutya a lábamnál! Persze az első hetekben nem hagytuk őket kettesben és óvatosan szokattuk őket egymáshoz, a néhány hónapos gyerekem mellé már simán odafeküdt szundikálni a kutyus is. Sőt, ha a másik szobában aludt a kiságyában és megébredt, ha én nem hallottam volna a kutya "jött szólni". :) Eddig nem volt beteges a fiam, de már tudja, hogy mikor kell enni-inni adni a kutyának, rászól, ha ugat és játszik vele.

Terhesen az én anyukám, anyósom is kérdezgették kétségbe esve, hogy jajj, mi lesz a kutyával, de mi olyan ellentmondást nem tűrő hangon mondtuk, hogy mi lenne, egy család vagyunk, hogy elhallgattak. Azóta belátták, hogy semmi baj nincs vele! :)

2011. okt. 19. 11:47
 23/43 A kérdező kommentje:

11:47

Nagyon tetszik a történeted:)

2011. okt. 19. 12:01
 24/43 anonim ***** válasza:
92%
Butaság. Nyugodtan lehet együtt kutya és gyerek.
2011. okt. 19. 12:19
 25/43 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 4 gyerek és 2 kutya van együtt, lakásban tartva.:-)

De volt olyan, hogy 3 kutya is volt (2 éven keresztül) a 4 gyerek mellett, de a tacskó azóta meghalt öregségben.:-(

2011. okt. 19. 13:37
 26/43 anonim ***** válasza:
100%
Simán lehet. Engem dobermann és németjuhász mellett neveltek, rengeteg képem van, ahogy ott vagyok a babakocsiban és a dobermann meg vígan pózol mellettem, annyira szerette anyukámat, hogy mindig vele/velünk volt. Bár 3 évesen majdnem leharapta a kezemet, de csak mert hülye voltam és piszkáltam. Erre figyelj, ne piszkálja a gyerek a kutyust, mert még a legszelídebb is bemérgesedhet.
2011. okt. 19. 13:45
 27/43 anonim ***** válasza:
100%

Az apám elég sokáig foglalkozott rottweilertenyésztéssel, és hihetetlen, de túléltem a gyerekkorom:)

A legszebb gyerekkori emlékeim kötődnek a kutyáinkhoz.

A kisfiam másfél éves, rotink ugyan nincs mellette, mert befogadtunk egy utcaharcost két évvel a születése előtt, de fel sem merült senkiben a családban, hogy el kellene passzolni.

Mellette nagy átlagban van mindig 3 macska is.

Ja! és jön a fiam mellé a tesó.

Szóval a kutya meg a gyerek nem zárja ki egymást.

2011. okt. 19. 14:32
 28/43 anonim ***** válasza:
100%
Ami a legfontosabb, hogy nagyon hamar meg kell tanítani a gyereknek, hogy NEM SZABAD a kutyát semmilyen módon bántalmazni, terrorizálni. Sok kisgyerek azt hiszi, hogy a kutyának nem fáj, csak mert tűri, de ez igenis fáj a kutyának, amitől bevadulhat. Ha ezt megtanítod neki, és a higiéniát (nem nyúlkálhat a szájába, arcához kutyás kézzel), akkor nagyon boldog lesz együtt a gyermek és a kutya. Nekünk is volt mindig kiskorom óta kutyám, és megtanultam a segítségükkel szeretni és tisztelni az állatokat és a természetet. Sajnálom azokat a gyerekeket, akiknek a szülei nem így gondolkodtak.
2011. okt. 19. 14:35
 29/43 anonim ***** válasza:

11-27: én a csigákkal vagyok így...

Persze, hogy lehet, ha az alapvető higiéniára ügyelsz, akkor gond sem lesz.

2011. okt. 19. 14:49
 30/43 anonim ***** válasza:

A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 14:49

Én is leveszem a csigákat, te nem én vagy?:D

2011. okt. 19. 14:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!