Szerintetek se lehet gyereket együtt nevelni kutyával?
Még nincs tervben a baba, csak jövőre lesz az esküvő, talán 2-3 év múlva szeretnénk gyereket. Van egy 2 éves, 5 kilós Bichon kutyusom. Nagyon jólnevelt, 2 év alatt az agresszió legkisebb jelét sem mutatta, simán kivehetem a kaját a szájából is, rám se morog. Mindenkivel nagyon barátságos, az utcán sokszor megsimogatják gyerekek, nagyon szépen tűri, sose volt semmi baj vele.
Anyukám már azon stresszel, hogy úúristen, mi lesz, ha lesz gyerekem, meg hogy akkor oda kell adjam a kutyát valakinek, mert nem lehet együtt. Egy teljesen biztos, a kutyát semmijen körülmények között nem adnám oda senkinek, ez biztos. Szerintem nagyon túlreagálja, sokan nevelnek együtt gyereket és kutyát, ha jólnevelt és tisztán van tartva, ápolva van, a lakás pedig rendesen takaírtva nem hiszem, hogy godnot okozna. De anyum annyit mondja...
Szerintetek?
Kedves 10:05!
Lehet nem hallottál róla, de létezik féregtelenítés és bolhairtás! Az én kutyám rendszeresen féregtelenítve és bolhátalanítva van. Addig se tűrném, hogy bolhás, férges kutyám legyen, amíg nincs gyerekem, ez nyilvánvaló!( Persze, azért a tényért nem nyalatjuk ki vele, van neki saját tálja, abból eszik)
A 10:05-nek igaza van annyiban, hogy a galandféreg veszélyes. A kutyaürüléket össze kell szedni az udvarról, rendszeresen kell féregteleníteni a kutyát, és a gyereket megtanítani arra, hogy sose vegye a kezébe a száját! A gyerekszobába ne mehessen be a kutya, hogy nehogy a gyerekjátékra ráragassza a petéket, szelvényeket. Engem emiatt műtöttek 13 éves koromban, majdnem belehaltam, a májamban ciszta alakult ki a galandféreg miatt, iszonyatosan lefogytam, mert kisbabafej nagyságúra megnőtt, és elnyomta a szerveimet...
DE! A mai napig imádom a kutyákat (nem majomszeretettel, hanem hihetetlen sikerélményt okoz a tanításuk, nevelésük), és nagyon boldog gyerekkort köszönhettem nekik. Sosem lett belőlem züllött tini, egyáltalán nem voltam berúgva soha, nem dohányoztam, mert diszkózás helyett mindig valamelyik kutyánkkal a természetben bóklásztam, rájöttem, ez engem mennyire kikapcsol, megnyugtat, boldoggá tesz, nem volt szükségem tudatmódosító szerekre ahhoz, hogy jól érezzem magam. Egészséges értékrendű felnőtt lettem. Vannak barátaim, akikkel itt-ott egy dohánymentes kocsmába is beültünk beszélgetni, de nem őrjöngtünk részegen. Mániákusan mentettem az állatokat gyerekkoromtól kezdve, és sok állatunk volt. A vőlegényem ugyanolyan értékrendű, életvitelű, mint én, tanyán nőtt fel állatok között, egészséges. A gyereket nem szabad burokban nevelni, szüksége van a sok bacira is, hogy kifejlődjön az immunrendszere, különben allergiás és asztmás lesz! Ha a kutyád oltva, féregtelenítve és időnként fürdetve van, semmi baj nem lesz! A netboard Kutya fórumban van olyan nevű topic, hogy "Az élet zajlik tovább kutyával és kisgyerekkel", lapozgass bele (az elejétől kezdd), sok mindent tanulhatsz belőle!
22/L
10:32
Köszönöm a válaszod! Olvasd el az utolsó 3 hozzászólásomat, azzal válaszolok.
Nekem 2 bichonom van!Én is már gyereket szeretnék.És a kutyáim maradnak ha tetszik valakinek ha nem!!!
Majd figyeld meg,hogy két tábor lesz:akik elitélik és akik nem!
Ha egyszer kutyát vállalunk azért felelőséggel tartozunk amíg élünk!
Ez alap dolog!
Semmi baja nem lesz a gyereknek ha kutyával nő fel!
Az ismerőseim között is van ilyen..és nincs(és nem is volt)semmi gond!
Nembeszélve arról ,h rengeteg kutyás műsort láttam már,ahol pl 2 nagytestű kutyához érkezett a baba!
Nyugodtan tartsd együtt. Nem ért a kutyákhoz, aki ennek az ellenkezőjét mondja. Az ilyen rikácsoló anyukákat felénk mindenki utálja, szóval nagyon jó, hogy te nem így gondolkozol :D
Én is kutya és macska mellett nőttem fel és soha semmi bajom nem lett. A lelki fejlődésnek is jót tesznek az állatok. Én a mai napig leviszem akár a földi gilisztát is az útról, más meg szándékosan keresztülhajt mindenen.
Azt sem felejtem el soha milyen volt a kutyákkal játszani :) A legszebb gyerekkori élmények. Nem is engedném, hogy bárki megfosszon ettől egy gyereket.
Semmi baja nem lesz a gyerkőcnek! Nálunk is volt 1 kutya és 1 macska, mikor születtem, és még mindig élek... Sőt, NEM vagyok allergiás az állatszőrre, ellentétben azokkal az emberekkel, akik állatot csak állatkertben látnak, életükben talán 10 évesen először...
Imádni fogja egymást a baba és a kutya!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!