Pszichológiailag teljesen ellentétes nevelést kapott emberek képesek együtt "normálisan" felnevelni egy közös gyereket?
A párom 33 éves férfi, a szülei nem sokat foglalkoztak vele. Nem tanult gyengédséget, sem érzelemkinyilvánítást, a problémákat erőszakkal oldja meg, és bár igényli NAGYON a gondoskodást, azt is erőszakosan követeli. Nem tűri (gyerekkorában sem) a testi érintkezést, egyedül tőlem fogadja el az ölelést. Szeretetét inkább pénzben fejezi ki, a kedveskedés nehezére esik.
Én ezzel ellentétben, rengeteg ölelést, törődést kaptam, szerinte elkényeztettek. Viszont nekem jóval több érzékem van a finom dolgokhoz, művészetekhez, és egyéb eszmei értékű dolgokhoz. Ő ehhez képest kicsit otromba, nemtörődöm, "csak" a pénzkereséshez van érzéke, semmi egyébhez. Tőlem elvárja a gyengédséget és követeli a törődést. Nagyon szeretne már gyereket is, viszont nekem aggályaim vannak. Sok ellentét van köztünk, de mégis a legjobban egymással érezzük jól magunkat.
Képes 2 teljesen más értékrendű ember "normális nevelést" adni? Érdekelnének a vélemények, főleg aki jártas a pszichológia ezen témájában!
szia!
Volt egy ismerősöm. Nagyon kedves, érzelemgazdag lányzó, a simogatás, puszi, ölelés neki "természetes" volt. Összejött egy pasival, aki hozzá képest "fagy" volt, csók minek, ölelés minek? -típusú.A lány adott, mindig csak adott, a fiú meg ezt "alapnak" vette, még úgy is, ha ő semmit nem adott. Ha véletlenül mégis 1-2 szeretetmorzsát, a lány 10szeresére felnagyította, és nem akarta magának se bevallani, hogy ez nem az, amit ő akar.Egy idő után a pasinak minden gondolata csak maga körül forgott, a lányt meg reménykedett. Na, most ez egy reális történet. Viszont nem tudok tipizálni, nem vagyok ott veletek, nem látom; őket láttam, tudtam mi lesz a vége. Attól is függ a kapcsolat, hogy ő mennyire zárja rá a gondolataira a kulcsot? Nem kell hogy állandóan a füledbe lihegjen, hogy "imádlak", de ne kapjon teret az önzősége. Lehet hogy kevésbé tudja kimutatni az érzelmeit, de legbelül nagyon is szeret.Ennek apró jelei vannak (pl. néha főz valami finomat, megdicséri hogy milyen szép vagy, szex közben Rád is figyel....) Ezt egyedül Te érzed Kérdező!:)
szerintem, ha szeretitek egymást, és jól érzitek magatokat egymással, ahogyan írod,akkor semmi más nem számít.
találtok majd vmi középutat, ami mindkettőtöknek megfelel.
Tisztázni kell a hatalmi viszonyokat a gyermeknevelésben előre, hogy minél kevesebb legyen a konfliktus.
Nálunk hasonló volt a helyzet, én meleg légkörű családból vagyok, a férjemnek egy nagyon kemény apja volt, aki a családot érzelmileg terrorizálta. Olyan volt körülötte a légkör, mint egy sivatag, rossz volt vele lenni egy szobában.
Tisztázzatok néhány dolgot előre. Pl. a gyerek előtt nem helyteleníted a párod gyereknevelését. Ő nem alkalmazhat durva erőszakot a gyerekkel szemben. Ha kell, kaphat a gyerek csapit, de nem indulatból, hanem előre bejelentve és csak akkor, ha tudatosan ellenszegült. A gyereknek mindkét szülő felé engedelmeskednie kell, de apa szava a döntő. Apa általában helybenhagyja anya döntését. Soha nem járatjuk le a gyerek előtt a másik szülőt. Ezek csak példák, nálunk ezeket követjük. Így viszonylag jól működnek a dolgok. Apa azért sokkal keményebb, mint én vagyok, sokszor hozzám menekülnek előle, de én mindig tudatomban tartom, hogy nem szövetkezhetem velük az apjuk ellen, mert hosszú távon az balul ütne ki. Inkább próbálom szelíd hanggal a józanság felé terelni őt.
Te tudod, mennyire felelősségteljes ember a párod. Ha az, komolyan vett alapszabályokkal sok viszályt meg lehet előzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!