Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Pszichológiailag teljesen...

Pszichológiailag teljesen ellentétes nevelést kapott emberek képesek együtt "normálisan" felnevelni egy közös gyereket?

Figyelt kérdés

A párom 33 éves férfi, a szülei nem sokat foglalkoztak vele. Nem tanult gyengédséget, sem érzelemkinyilvánítást, a problémákat erőszakkal oldja meg, és bár igényli NAGYON a gondoskodást, azt is erőszakosan követeli. Nem tűri (gyerekkorában sem) a testi érintkezést, egyedül tőlem fogadja el az ölelést. Szeretetét inkább pénzben fejezi ki, a kedveskedés nehezére esik.

Én ezzel ellentétben, rengeteg ölelést, törődést kaptam, szerinte elkényeztettek. Viszont nekem jóval több érzékem van a finom dolgokhoz, művészetekhez, és egyéb eszmei értékű dolgokhoz. Ő ehhez képest kicsit otromba, nemtörődöm, "csak" a pénzkereséshez van érzéke, semmi egyébhez. Tőlem elvárja a gyengédséget és követeli a törődést. Nagyon szeretne már gyereket is, viszont nekem aggályaim vannak. Sok ellentét van köztünk, de mégis a legjobban egymással érezzük jól magunkat.

Képes 2 teljesen más értékrendű ember "normális nevelést" adni? Érdekelnének a vélemények, főleg aki jártas a pszichológia ezen témájában!

2010. febr. 15. 13:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Úgy látom, neked alapjában véve jó, ahogy a párod viselkedik veled. Akkor viszont nem értem miért lenne gond a gyereknevelés. Ő így bánik velük, te meg amúgy. Ahogy előttem írták, a lényeg az, hogy ne hazudtoljátok meg egymást a gyerek előtt, vagyis ne legyen az, hogy "most miért nem engeded meg neki...." a gyerek előtt.

Egyébként az értékrendetek nem más, csak máshogy mutatjátok ki az érzéseiteket. Hozzám is máshogy viszonyultak a szüleim, apám mindig is fiúként bánt velem, anyukám meg nem. De ettől még nem lettem hibbant :)

Viszont nagyon gondold meg mit teszel. Nekem is volt olyan férfi az életemben, akit a szülei nem nagyon szeretgettek stb. Ő is furán állt a dolgokhoz, tőlem követelte a gyengédséget (már már hisztériásan) és ha valami nem úgy történt, ahogy ő elképzelte egyből olyan volt mint egy durcás gyerek. nagyon jóképű és tehetős pasas volt, de hát ezt én nem bírom. hisztizzen mással. Szóval nem azzal volt a gond, hogy nem szeret, de a módja számomra nem volt megfelelő. Megmondtam, de nem tudott rajta változtatni, így elhagytam. 23 éves vagy, nincs túl sok tapasztalatod. Kérdezd szerintem ki a saját szüleid véleményét, ők jobban ismerik a fickót.

Az hogy szeret, önmagában nem elég egy boldog párkapcsolathoz!!!! Neked is meg kell adja amire vágysz, és nem csak bele kell nyugodni, hogy hát ő attól még szeret, akár hogy viselkedik. Hidd el, én végigjártam. ha nem kapod meg tőle fizikailag is azt amit keresel, akkor sajnos azt kell mondjam, 5-10 év múlva összeakadsz olyannal, aki meg igen, és akkor ott állsz hogy mi legyen.

Tudod, a nő, ha bele van esve egy pasiba, elképzeli, hogy milyen jó lenne egy kisbaba, és szeretne gyereket a pasitól. Meg elképzeli milyen jó apuka lenne (még akkor is ha mindenki tudja hogy ez nem igaz) De te pontosan látod a problémákat, tehát valami nem stimmel! nagyon gondold át a döntésedet, mert úgy jön le nekem, hogy hiányérzeted van valamiben. Találd meg, mi az, és mondd el neki, hátha sikerül változtatni. Én ott látom a problémát, hogy "erőszakosan követeli a gondoskodást és törődést" Ez nem jó! értem hogy a szülei ilyenné nevelték, de ebbe neked minek belemászni? elég nagy már, hogy tudja mit hogy kéne, vagy már biztos elmondtad, de nem sikerül változtatnia. Most akár mi van, akkor hisztizni fog? ne már.... Egyébként sok ilyen pasi van, nő is. De én már túl vagyok azon, hogy szerelemből megpróbáljam megváltoztatni, vagy megmutatni neki mi a helyes és a jó viselkedés, vagy én mire vágyom. Nem megy! mindig benned lesz hogy nem azt adja, amit igazán szeretnél.

De ettől függetlenül, a gyereknevelésben nem hiszem hogy gond lenne.

31/N

2010. febr. 20. 08:54
 12/15 anonim válasza:

1.Az én szüleim is ilyenek és alig vártam hogy felnőjek és eltünjek onnan

2.Hallgasd meg Csernus Imre előadását

3.Mi a fontosabb a gyerek egészsége vagy a te félelmeid

4.Nézz csak rá Tonz Hopkinsra ő is igy neveledett

2010. febr. 20. 10:27
 13/15 A kérdező kommentje:
Csernusra szoktam élőben is járni, mégsem vagyok okosabb! Általában csak kivesézi az egyik tanoncot mindenki előtt! A másik: fizikailag minden jó. Legalábbis szexuális és a közös programok terén! Úgy érzem apának is jó lenne, mert nagy adag szeretet bújik meg benne. Mondjuk úgy, hogy önmagamtól is félek:) mert annyira más a viszonyunk a szüleinkkel
2010. febr. 20. 12:10
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
és mégis hogyan gondolod, hogy jó apa lenne ha nem tudja kinyilvánítani az érzelmeit? a szeretetét pénzel fejezi ki? ne szülj neki. nem a pénz a legfontosabb egy gyereknek. meg hogy erőszakkal oldja meg a problémáit... egy gyerekke lsok gond van, remélem nem akarod hogy verje őket.
2010. febr. 20. 15:26
 15/15 anonim ***** válasza:

Hát én is meggondolnám, főleg amiatt, hogy irományodban többször szerepel az "erőszak" szó. Ez engem kicsit megijeszt, bár pontosan nem tudom, mit értesz ez alatt?

"a problémákat erőszakkal oldja meg, és bár igényli NAGYON a gondoskodást, azt is erőszakosan követeli." - ez mit jelent egészen pontosan????? Mondj már légy szíves példát egy erőszakos problémamegoldásra, meg erre a követelőzésre.

"Szeretetét inkább pénzben fejezi ki, a kedveskedés nehezére esik." - igaza van az egyik előző hozzászólónak, nem lehet, hogy a gyereknevelés miatti aggodalmaidba vetíted a saját hiányérzetedet???

Ezt írod: "Tőlem elvárja a gyengédséget és követeli a törődést." És Te nem kapsz, illetve nem olyan formában kapsz, amilyen formában ő "követeli" (eleve rém rosszul hangzik...) Tőled???

Az előző barátomnak a viszonya idős szüleivel nagyon távolságtartó, udvarias volt - kapcsolatunkból végig hiányoltam az ölelgetéseket, puszikat, szextől független csókokat, hasonló szeretetmegnyilvánulásokat. A mostani barátom egészen más, mindezt maximálisan megkapom Tőle, holott ő se volt egy agyonajnározott gyerek. Talán ez nem nevelés, hanem egyéniség kérdése.

29/N

2010. febr. 20. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!