Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ezért rossz vagyok?

Szerintetek ezért rossz vagyok?

Figyelt kérdés

A lányom nyáron diplomázott. Azóta csak alkalmival tud dolgozni, ugyanaz alkalmazza havi 15 napot. Jövő év elején még ugyanígy menne, kb. áprilisban felvenné munkaviszonyba (kicsit hamarabb, vagy kicsit később, attól függően, hogy indulna a szezonja) A barátjával nem egész 2 éve vannak együtt, most kiderült, hogy babát vár (nem tervezték, sőt a lányom egy pár évig még nem is szeretett volna szülni) A barátjának még (jó esetben) másfél éve van az egyetemen.

Azt mertem mondani nekik, hogy gondolják meg, hogy most vállalják-e a babát. Erre a leendő nászék és a leendő vő teljesen kiakadt, hogy milyen rossz anya vagyok.

De könyörgöm: Egyiküknek sincs munkahelye. A fiú az egyetemet nem akarja otthagyni, a szakja csak nappalin van. Jelenleg albérletben él (4en egy 2 szobás lakásban), tőlünk 250 km-re. Együtt csak annyit éltek, amíg nyáron itt lakott a fiú is. Ha megszületne a baba, nálunk laknának: albérletet nem tudnának fizetni a gyesből, amit a fiú keres, elmegy tandíjra, stbre. Mi falun lakunk, 3 szobás lakásban, a kisebbik gyerekünk most fog érettségizni (pont a baba születése után)

A fiú szülei nagyon örülnek a babának, "még megláthatják az unokát" (70 évesek) De azért az szóba sem jöhet, hogy odaköltözzenek (450 km-re lakunk egymástól), mert kicsi a lakásuk (1,5 szobás) A másik fiúk már rég elköltözött tőlük, ott van már gyerek is. A mennyel nem jönnek ki, a lányomnak is ott szapulták ahol tudták.

Nyáron folyton az volt a baja a fiúnak, hogy itt nem lehet semmit csinálni, itt nincs semmi, ha igazán szórakozni akar 40 km-t kell utazni, bezzeg nálunk mindig van valami program/buli. A lányomnak van úgy, hogy szombaton, vagy vasárnap is dolgoznia kell, az is baj, mert azon a hétvégén már nem lehet semmit sem csinálni, sehova se lehet menni.

Most én vagyok a rossz, mert nem tapsikolok, hogy nagymama leszek, hanem azt kértem, hogy gondolják végig, vállalják-e most ezt a babát. Szerintetek?

2011. okt. 18. 11:52
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó! 84 %-os vagyok. Ha nincs valakinek pénze, ahogy a kérdező lányának, sem pedig a srácnak, akkor mire akar szülni, most őszintén? Az anyja nyakára? A lánya miatt kerüljön szarabb helyzetbe a család, mert az apuka nem akar dolgozni? Egy gyerek 2 ember döntése, de ha vállalják, akkor a felelősség nemcsak addig tart, amíg megszületik, hanem azt a gyereket fel is kell nevelni. A kedves szülők pedig idáig már nem látnak el. És persze, nevelje a nagyszülő a gyereket, ha más nincs, de amíg vannak életerős szülők, addig nem az ő dolga az unoka. Gyereket csinálni nem más nyakára kell, szerintem ebben egyetértünk.

De már megtörtént ez az eset, és mint írtam, kérdezze meg, miből akarják eltartani, sőt azt is én írtam, hogy béreljen lakást, azt Isten áldja őket. Ők akarják, egyék meg amit főztek. Ellentétben veled, aki fröcsög a rosszindulattól, és amikor a kérdező a véleményekre kíváncsi a KÉRDÉSE kapcsán, te nekiállsz észt osztani. Aki padlón van, rúgjunk bele még, nem? Nem az abortusz erkölcsi megítélése volt a kérdés, hanem az adott helyzetben lehetséges megoldások keresése. Nem tudom, mi a te bajod, lehet nem lehet gyereked, ezért állsz ki ilyen hevesen - az egyébként nem kérdezett véleményed mellett - nem tudhatom. De ellentétben veled és a zagyva tündéres hozzáoszlásoddal, én minden jót kívánok neked, és kívánom, hogy találj megnyugvást, illetve ami rossz az éltedben, az forduljon jóra.

2011. okt. 19. 20:42
 42/42 A kérdező kommentje:

Kedves tegnap 20:40-es: Ne foglalkozz az előtted író 19:12-esssel, teljesen zakkant. Lehet, abba tébolyult bele, hogy már 4 éve szegény és nem lát kiutat, vagy abba, hogy magányos (szegény vagyok és nem szegények vagyunk)

Vagy valami (esetleg egy abortusz miatt) nem lehet gyereke, vagy elhagyták a gyerekei is.

Dönteni úgyis csak a lányomék dönthetnek, és csak azt szerettem volna és szeretném, ha végiggondolnák alaposan a dolgokat és felelősségteljesen döntenének.

Sajnos nem egy család van a környéken, ahol bizony számolgatni kell, hogy ki tudom-e váltani a gyógyszert, tudok-e pelenkát venni, jut-e kajára, tüzelőre.

Mondjuk az is lehet, hogy a 19:12-es az jelenti a szegénységet, hogy nem tudok nyaralni menni, vagy moziba/színházba, netán nem mindennap hús van hússal. Ha csak ezekről lenne szó, nem kellene azon gondolkodni, hogy vállalják-e most ezt a babát.

2011. okt. 20. 07:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!