Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ezért rossz vagyok?

Szerintetek ezért rossz vagyok?

Figyelt kérdés

A lányom nyáron diplomázott. Azóta csak alkalmival tud dolgozni, ugyanaz alkalmazza havi 15 napot. Jövő év elején még ugyanígy menne, kb. áprilisban felvenné munkaviszonyba (kicsit hamarabb, vagy kicsit később, attól függően, hogy indulna a szezonja) A barátjával nem egész 2 éve vannak együtt, most kiderült, hogy babát vár (nem tervezték, sőt a lányom egy pár évig még nem is szeretett volna szülni) A barátjának még (jó esetben) másfél éve van az egyetemen.

Azt mertem mondani nekik, hogy gondolják meg, hogy most vállalják-e a babát. Erre a leendő nászék és a leendő vő teljesen kiakadt, hogy milyen rossz anya vagyok.

De könyörgöm: Egyiküknek sincs munkahelye. A fiú az egyetemet nem akarja otthagyni, a szakja csak nappalin van. Jelenleg albérletben él (4en egy 2 szobás lakásban), tőlünk 250 km-re. Együtt csak annyit éltek, amíg nyáron itt lakott a fiú is. Ha megszületne a baba, nálunk laknának: albérletet nem tudnának fizetni a gyesből, amit a fiú keres, elmegy tandíjra, stbre. Mi falun lakunk, 3 szobás lakásban, a kisebbik gyerekünk most fog érettségizni (pont a baba születése után)

A fiú szülei nagyon örülnek a babának, "még megláthatják az unokát" (70 évesek) De azért az szóba sem jöhet, hogy odaköltözzenek (450 km-re lakunk egymástól), mert kicsi a lakásuk (1,5 szobás) A másik fiúk már rég elköltözött tőlük, ott van már gyerek is. A mennyel nem jönnek ki, a lányomnak is ott szapulták ahol tudták.

Nyáron folyton az volt a baja a fiúnak, hogy itt nem lehet semmit csinálni, itt nincs semmi, ha igazán szórakozni akar 40 km-t kell utazni, bezzeg nálunk mindig van valami program/buli. A lányomnak van úgy, hogy szombaton, vagy vasárnap is dolgoznia kell, az is baj, mert azon a hétvégén már nem lehet semmit sem csinálni, sehova se lehet menni.

Most én vagyok a rossz, mert nem tapsikolok, hogy nagymama leszek, hanem azt kértem, hogy gondolják végig, vállalják-e most ezt a babát. Szerintetek?

2011. okt. 18. 11:52
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
93%
Fel se vedd, amit az az elvakult..... írt. Kívánom, kerüljön abba a helyzetbe, hogy azon agyaljon, hogy pelenkára vagy ennivalóra esetleg rezsire költse a pénzét.
2011. okt. 18. 13:46
 32/42 anonim ***** válasza:
3%

Én annyiban látom a te felelősséged hogy ilyen fiatalon,munka,lakás megteremtése nélkül teherbe esett a lányod.

Miért nem világosítottad fel jobban?Nekem annyit mondták a szüleim hogy ne szülj még,"vigyázz", "csak terhes ne legyél" hogy nagyon vigyáztam rá,és csak 26 évesen lett babám.

Egyébként nekem is rosszul esne ha az anyám azt mondaná hogy ölessem meg a gyerekem,aki a saját vére is egyébként,holott ésszerű lenne a dolog.

Nehéz ügy,nincs jó megoldás!

2011. okt. 18. 13:48
 33/42 anonim ***** válasza:
100%

Ez az. Költöztesd abba a városba őket, ahol a srác tanul. Már írtam, kérdezz rá, Hol és MIBŐL fognak megélni. Aztán ültesd le őket. Mondd meg nekik, hogy 1 havi bért ti álltok, a srác szülei igenis álljanak szintén 1 havi bért. A többit oldják meg. Mégis honnan vette ez a nyikhaj, hogy jajj, de jó, hétvégente majd meglátogatja a gyerekét? Álljon meg a menet!

HA felelősségteljes apa lenne, már most másként gondolkodna, nem az!Akinek gyereke lesz és akarja, az nem így gondolkodik.

Igenis, ha ennyire akarják, akkor oldják meg, besegítesz te is, de NEM NEKED KELL ELTARTANI őket!

De ezeket időben közöl velük, mert lehet, ha belegondolnak, meggondolják magukat.

2011. okt. 18. 13:51
 34/42 anonim ***** válasza:
82%

Úristen!

Gondoljátok,hogy a kérdezőnek van pénze 2havi kaucióra és az 1.havi albérletre+rezsire?Ha így volna,ez a kérdés fel sem merült volna!

2011. okt. 18. 16:16
 35/42 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem azt a pénzt úgyis ki kéne adnia gyerekbútorra, ruhákra, hálapénzre stb. (Hacsak nincs kisbabás ismerős a családban, aki kölcsönad holmikat.) Plusz ha a nászék beszállnak, feleződik az albérlet-pénz.

Ha én lennék ebben a helyzetben, összekaparnám a pénzt, mert különben soha nem indulnak el a maguk útján, csak élősködnek a nyakamon. Ez így durván hangzik, de erről szól.

2011. okt. 18. 16:28
 36/42 A kérdező kommentje:

13:48-as: fel volt világosítva még az egyetemre menés előtt. Védekeztek, mégis terhes lett. Lehet, hogy ennek 1000 az 1hez az esélye, de azt az egyet akivel megtörténik, nem vigasztalja.

Halvány fogalmam sincs, mennyi egy albérlet Pesten, vagy bárhol máshol (a lányom kolis volt) Nem hiszem, hogy a gyesből és családi pótlékból jönne annyi pénz, hogy hozzátéve az apuka havi pénzéhez egy külön albérletet tartsanak fel, plusz elég legyen nekik és a babának is.

Nem szeretném, hogy a lányom is úgy járjon, mint némelyik kérdező itt a gyakorin. A múltkor is volt egy anyuka, akinek hónap közepén már nem volt a babájának pelenkája, pénze meg nem volt, hogy vegyen neki.

A lányom még egy pár évig nem szeretett volna gyereket, inkább a fiú erőlteti, és a szülei. És tudjátok, milyenek a szerelmes lányok...

2011. okt. 18. 16:55
 37/42 anonim ***** válasza:
77%
Akkor amit most ide írtál, mondd el nekik is.
2011. okt. 18. 17:23
 38/42 anonim ***** válasza:
97%

A szomszédom hasonlóképpen járt mint te.A lánya (akit rendesen nevelt,és felvilágosított,hiszen a szomszédom pszichológus)még a jó nevelés ellenére is terhes lett,egy link sráctól.Hiába beszélt vele az anyja se nem látott,se nem hallott egyik fiatal se.Nekik kell az a gyerek.Hogy miből nevelik fel,nem érdekelte őket,"majd csak lesz valahogy" szöveggel elintézték.9 hónap babavárás alatt a srác még a jelét sem mutatta,hogy szándékában van valamit tenni annak érdekében,hogy a gyermeke jó világba szülessen.A szomszédom már csak azért nyaggatta őket,hogy a srác legalább dolgozzon,mert szükség lesz a pénzére.

De a végén már Ő lett a gonosz,mert beleüti az orrát.

Végül lett egy nagy vita hármójuk között.Mindig az vágták a fejéhez,hogy felnőtt emberek,tudják mit csinálnak. A szomszédom mielőtt a baba megszületett volna kereset egy szobás kis garzon lakást.Kifizette az induló összeget.A kulcsot oda adta a lányának,hogy ha annyira felnőttek,hogy gyerek kellett,és ha annyira tudják mi a jó nekik akkor itt a lehetőség bizonyítani.Éljenek ott hárman,és kezdjék el a nagy betűs életet. Persze hozzátette,hogy ezer örömmel fog vigyázni a kicsire,ha szüksége van rá.Ha kell segít nekik anyagilag,és lelkileg is..

Szerintetek mennyire felnőtt emberek??Semennyire.A gyerek mivel sokat sír(hiszen csecsemő) így idegileg ki vannak akadva.Semmi sem jó neki. lánya állandóan veszekszik a pasasával,mert nem veszi ki a részét a feladatokban..Még hónap közepe sincs,de van amikor hozzánk jönnek kölcsönpénzért,mert már szégyenlik,hogy a lány az anyjától kérjen..Egyik nap mentem a postára,és amikor meglátott a lánya rohant hozzám,hogy csak 400 forintot adjak kölcsön,mert a turkálóban látott egy rugdalózott és szeretné megvenni.

A szomszédom sokat segít nekik,de nem tudják beosztani a pénzt amit kapnak..

Mégis volt értelme így gyereket vállalni?? A szomszédom a másik két gyermekének kénytelen mondani azt,hogy most nem kapjátok meg,mert a nővéretek megint elkért 30 ezret vagy 50 ezret..

Igaza van a kérdezőnek ha aggodalmaskodik.Hiszen neki van még a lányán kívül gyereke akinek szintén mindent szeretne megadni..Miért tőle vegye el a biztonságot,mert a lánya,és a link pasasa felnőttek akarnak lenni??

2011. okt. 18. 18:17
 39/42 anonim ***** válasza:
94%
utolsóval abszolut egyetértek.
2011. okt. 18. 20:18
 40/42 anonim ***** válasza:
0%

„Fel se vedd, amit az az elvakult..... írt. Kívánom, kerüljön abba a helyzetbe, hogy azon agyaljon, hogy pelenkára vagy ennivalóra esetleg rezsire költse a pénzét.

Ez a válasz 84%-ban hasznosnak tűnik.

A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 13:46 ”

Kedves Elvakult pontpontpont, esett a %-om , remélem kielégülést találsz benne.

Neked meg - ez a gonosz kívánságod 84%-ot ér! bruhaha

Elvetemült rablógyilkosoknak is van ügyvédjük, itt a gyk viszont összefogva rátámadnak arra, aki védeni próbálja egy szerelmes ifjú pár megfogant gyermekének életét. A kis élőlény nem tud védekezni. Mészárszékre vele, mert nehezebb, szerényebb életet követel tőlünk.

Mindenki tudja, hogy nem halnának éhen a kérdezőék, de áldozatot igényel tőlük.

És a kisebb testvér sem gyilkosokkal osztaná meg további életét, hanem olyan emberekkel, aki tudják, mi az érték, védik az életet. „Az élet él és élni akar” tanulja majd Ady sorait.

Mindegy, kár írni ide, ahol az ilyen önző, kapzsi emberek elvakultan védenek egy rossz döntést. Reméljük, az ifjú pár nem lesz ilyen lélektelen. És az orvos, akit esküje kötelez, hogy az életet gyógyítsa, védje, segítse, majd meghallgattatja a kicsi szívhangját, elmondja a lehetséges szövődményeket.

Neked Kedves 84% Elvakult pontpontpont, szerencséd van. Itt volt a TÜNDÉR: hallotta

szíved kívánságát. És valóban: 4 éve már és valószínűleg életre szólóan szegény vagyok. Teljesült a kívánságod.

De mert a tündérnek sok dolga van, egyet lehetett kívánni : és a TÜNDÉR elment.

Kívánhattál volna jó egészséget, kincset magadnak, szeretteidnek, a Kérdezőéknek.

De késő. Soha többet semmilyen kívánságod nem fog teljesülni.

2011. okt. 19. 19:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!