Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ezért rossz vagyok?

Szerintetek ezért rossz vagyok?

Figyelt kérdés

A lányom nyáron diplomázott. Azóta csak alkalmival tud dolgozni, ugyanaz alkalmazza havi 15 napot. Jövő év elején még ugyanígy menne, kb. áprilisban felvenné munkaviszonyba (kicsit hamarabb, vagy kicsit később, attól függően, hogy indulna a szezonja) A barátjával nem egész 2 éve vannak együtt, most kiderült, hogy babát vár (nem tervezték, sőt a lányom egy pár évig még nem is szeretett volna szülni) A barátjának még (jó esetben) másfél éve van az egyetemen.

Azt mertem mondani nekik, hogy gondolják meg, hogy most vállalják-e a babát. Erre a leendő nászék és a leendő vő teljesen kiakadt, hogy milyen rossz anya vagyok.

De könyörgöm: Egyiküknek sincs munkahelye. A fiú az egyetemet nem akarja otthagyni, a szakja csak nappalin van. Jelenleg albérletben él (4en egy 2 szobás lakásban), tőlünk 250 km-re. Együtt csak annyit éltek, amíg nyáron itt lakott a fiú is. Ha megszületne a baba, nálunk laknának: albérletet nem tudnának fizetni a gyesből, amit a fiú keres, elmegy tandíjra, stbre. Mi falun lakunk, 3 szobás lakásban, a kisebbik gyerekünk most fog érettségizni (pont a baba születése után)

A fiú szülei nagyon örülnek a babának, "még megláthatják az unokát" (70 évesek) De azért az szóba sem jöhet, hogy odaköltözzenek (450 km-re lakunk egymástól), mert kicsi a lakásuk (1,5 szobás) A másik fiúk már rég elköltözött tőlük, ott van már gyerek is. A mennyel nem jönnek ki, a lányomnak is ott szapulták ahol tudták.

Nyáron folyton az volt a baja a fiúnak, hogy itt nem lehet semmit csinálni, itt nincs semmi, ha igazán szórakozni akar 40 km-t kell utazni, bezzeg nálunk mindig van valami program/buli. A lányomnak van úgy, hogy szombaton, vagy vasárnap is dolgoznia kell, az is baj, mert azon a hétvégén már nem lehet semmit sem csinálni, sehova se lehet menni.

Most én vagyok a rossz, mert nem tapsikolok, hogy nagymama leszek, hanem azt kértem, hogy gondolják végig, vállalják-e most ezt a babát. Szerintetek?

2011. okt. 18. 11:52
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
55%

1. Egyáltalán nem vagy ezért rossz!

2. Akire rosszat lehet mondani azok a fiú szülei, nagyon önző dolog tőlük, hogy "maguknak" unokát akarnak, közbe az meg szóba se jöhet, h odaköltözhessenek a babával, mert ha valaki valamit igazán akar azt meg tudja oldani még akkor is, ha kicsi a lakás, nincs lehetetlen, csak tehetetlen, s ez esetben ők a tehetetlenek, ha nem nevelik fel az unokájukat, mivel nem az ő döntésük a baba születése!

3. Nincs értelme világra szülni egy babát, ha még ilyen fiatal a kapcsolat, 2 éves kapcsolat nagyon rövid idő, főleg, hogy nem voltak még összeköltözve, így meggondolatlanság lenne szülnie.

4. Van esetleg még lehetőség a baba elvetetésére?

Hányadik hónapban van? Mert ha még az elején tart, akkor egy kisebb műtéttel meg lehet oldani, ami nem számít abortusznak!

5. Gondolj bele, nagyon kis ideje ismeri párját a lányod, még csak 2 éve, nagyon durva lenne, ha így megszülné a babát, nem beszélve arról, hogy nem lenne hol együtt lakniuk, se lakás, se munkahely, ha jól tudom mindketten gyerekek még, gyerek ne szüljön gyereket!

6. Saját tapasztalatból mondom, hogy ez a 2 év mennyire kevés idő, nekem 6 és fél év kellett arra, hogy rájöjjek nem illek össze exemmel, s vele 4 év járás után költöztünk össze, s 2 évnyi együttélés után jöttünk rá arra, hogy nem tudjuk egymást elviselni, szakítottunk is, s azóta már van új párom, akivel sokkal jobb minden, igaz, hogy vele még csak 8 hónapja vagyok együtt, de már érzem, hogy százszor jobb, mint az előző kapcsolatom, szeretem Őt!

25/N

2011. okt. 18. 13:03
 22/42 anonim ***** válasza:
95%

egyáltalán nem vagy rossz. sőt!

én azt mondanám a helyedbe a lányodnak és a barátjának, hogy te leszel a legboldogabb nagymama a világon ezzért el is kezdted tervezni, hogy mi legyen a baba megszületése után. és a kezükbe nyomod azt a papírt amin kiszámoltad a költségeket nagyából ami egy babával jár. és gondolkozhatnak hogy mi legyen vele.persze a fiú kötelessége előkeríteni a pénzt, ezt is el kell magyarázni neki, merthogy mégiscsak ő csinálta és ő a férfi.

2011. okt. 18. 13:08
 23/42 A kérdező kommentje:

Tudod kedves 12:40-es, plazma TVt még csak boltban láttam.

A TVnk 10 éves elmúlt, és ha újra lesz szükségünk, akkor sem a plazma TVk között fogunk keresgélni (hacsak nem ránkszakad a Nemzeti Bank)

Nem azt mondtam, hogy éhen fog halni a baba.

De azt se szeretném, ha azon kellene gondolkodni, hogy tüzelőt vegyek, vagy pelenkát.

Te valószínűleg több piát megittál/megiszol életedben, mint mi.

Lehet, hogy neked nehéz elképzelni, de egyikünk sem iszik, nem is dohányzik.

Mégis úgy adódott, hogy anyagilag nehéz helyzetbe kerültünk.

Nem az a felelősségteljes gondolkodás, ha ész nélkül szülöm a gyereket.

Te rettenetesen elvakult és rosszindulatú ember vagy. Tudod, az szokott így fröcsögni, mint te, akinek sokkal nagyobb bűnei vannak mint annak akire így fröcsög.

2011. okt. 18. 13:13
 24/42 anonim ***** válasza:
8%

Nem nagyon talált a jellemzésed, de ez nem érdekes.

("Fröcsögésről" nem volt eddig szó, amig te el nem kezdted)

Kérdező. Amikor a te édesanyád megtudta, hogy jelentkeztél, egészen biztos, hogy nehezebb idők voltak.

És jól döntött, hogy nem ÖLT meg???

Valószínű, hogy nehezebb volt-

de többet tudtak,még akkor, mit jelent a fogantatás.

2011. okt. 18. 13:21
 25/42 A kérdező kommentje:

Az összeköltözés most is csak annyi lenne, hogy a fiú ide járna haza a hétvégékre meg szünetekre, mint már egy ideje. 250 kmről esély sincs a bejárásra.

Még csak 7-8 hetes.

2011. okt. 18. 13:27
 26/42 anonim ***** válasza:
93%
Tudod kérdező, én a te helyedben kifizetném nekik egy szoba-konyhás albérlet kaucióját és az első havi lakbért, aztán a többi az ő dolguk. Ha elég érettnek érzik magukat a papás-mamáshoz, akkor felnőtt módjára legyen az ő gondjuk a gyerek és saját anyagi szükségleteinek felelőssége.
2011. okt. 18. 13:29
 27/42 anonim ***** válasza:
96%
szóval akkor csak hétvégente látná és nevelné a gyereket? ez durva
2011. okt. 18. 13:30
 28/42 A kérdező kommentje:

Ma 13:21-es: szóval talált, ha így tiltakozol.

Amikor én megfogantam, édesanyám házasságban élt már 4 éve. Mindkettejüknek volt biztos munkahelye (a házasságkötésük előtt is), és a nagyszülőktől örökölt lakásban laktak.

Nem voltak nehezebb idők. Most sokkal nehezebb idők vannak.

Kivéve persze az ügyeskedőket és akik beleszületnek a gazdagságba.

2011. okt. 18. 13:35
 29/42 anonim ***** válasza:

Huh, ahogy írod a részleteket még durvább a helyzet. Szerintem joguk van dönteni a baba helyzetéről, de utána kötelességük emberhez méltó életet biztosítaniuk neki. Csak az a baj, most nyilván mindent megígérnek, fogadkoznak, és el is hiszem, hogy érzelmileg szeretnék a babát. De az érzelem önmagában kevés, és itt nem arról van szó, hogy pénzt kell neki is szorítani egy alapvető létbiztonság mellett, hanem nekik NULLÁRÓL kell megteremteniük egy egész egzisztenciát.

Legalább a srác lenne egy kicsit határozottabb, reális gondolkodású, olyan, aki tűzön-vízen átmegy, ha a családjáról, gyerekéről van szó! De ez a fiú linknek és kényelmesnek tűnik, aki kihasználja azt, hogy ti úgysem hagyjátok éhenhalni a kicsit.

Amit fentebb írtak, jó ötlet: béreljetek a fiú egyetemi városában egy albérletet a lányotoknak (1-2 havi pént adjatok rá), és oldják meg onnantól a dolgokat. Persze úgyis vesztek majd ezt-azt a kicsinek, de ismerkedjenek csak a FELNŐTT élettel.

A lányodat ismerve, mit gondolsz? Ő felfogja a gyerekvállalás súlyát?

Mert ha ő komoly gondolkodású és mindent megtenne a kicsiért, szeretné, törődne vele, lemondana a saját igényeiről is hónapokra (pl. éjszakai nem alvás a szoptatások miatt, társasági élet korlátozása stb.), akkor talán van esély, hogy megéri a döntését támogatnod akár úgy is, ha a fiú lelép egy idő után. Hogy látod, szeretik ők egymást eléggé?

Szerintem még idő kell a lányodnak is felfogni ezt az egész ijesztő helyzetet. (Ami tudom, nincs sok.) Bízz abban, hogy ami erkölcsi, emberi tartást, felelősségtudatot beleneveltél eddig, az segít a döntése meghozatalában. És bárhogy is dönt, nem az a lényeg, hanem hogy utána vállalja a mindennapok felelősségét is a helyzetért.

2011. okt. 18. 13:43
 30/42 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem a másik nagyszülő páros az önző. Csak azért, hogy ők láthassák az unokát, nem kell gyereket vállalni. A fiukból pedig már startban hétvégi apuka lenne. A lányod az, aki dolgozik, természetesen szülés után már nem fog. Ebből adódóan (durván hangzik de így van), a te nyakadba varrják a gyereket, gondolom apuka nem fog dolgozni, hanem egyetemre jár. Ez így nem család. Lányod nálatok a gyerekkel, apuka hétvégén eljön, közben pedig éli az egyetemisták mindennapi életét.

Nem vagy rossz, sem gonosz, manapság bizony meg kell gondolni a gyerekvállalást, főleg akkor ha ilyenek a körülmények, mint ahogyan leírtad. Ha a nászék annyira szeretnének unokát, fizessenek albérletet a fiataloknak, ott ahol a srác egyetemre jár és segítsék őket. Esetleg a kedves apuka halasszon az egyetemen. Egy gyerek nem felhúzhatós játék!

2011. okt. 18. 13:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!