Szerintetek ezért rossz vagyok?
A lányom nyáron diplomázott. Azóta csak alkalmival tud dolgozni, ugyanaz alkalmazza havi 15 napot. Jövő év elején még ugyanígy menne, kb. áprilisban felvenné munkaviszonyba (kicsit hamarabb, vagy kicsit később, attól függően, hogy indulna a szezonja) A barátjával nem egész 2 éve vannak együtt, most kiderült, hogy babát vár (nem tervezték, sőt a lányom egy pár évig még nem is szeretett volna szülni) A barátjának még (jó esetben) másfél éve van az egyetemen.
Azt mertem mondani nekik, hogy gondolják meg, hogy most vállalják-e a babát. Erre a leendő nászék és a leendő vő teljesen kiakadt, hogy milyen rossz anya vagyok.
De könyörgöm: Egyiküknek sincs munkahelye. A fiú az egyetemet nem akarja otthagyni, a szakja csak nappalin van. Jelenleg albérletben él (4en egy 2 szobás lakásban), tőlünk 250 km-re. Együtt csak annyit éltek, amíg nyáron itt lakott a fiú is. Ha megszületne a baba, nálunk laknának: albérletet nem tudnának fizetni a gyesből, amit a fiú keres, elmegy tandíjra, stbre. Mi falun lakunk, 3 szobás lakásban, a kisebbik gyerekünk most fog érettségizni (pont a baba születése után)
A fiú szülei nagyon örülnek a babának, "még megláthatják az unokát" (70 évesek) De azért az szóba sem jöhet, hogy odaköltözzenek (450 km-re lakunk egymástól), mert kicsi a lakásuk (1,5 szobás) A másik fiúk már rég elköltözött tőlük, ott van már gyerek is. A mennyel nem jönnek ki, a lányomnak is ott szapulták ahol tudták.
Nyáron folyton az volt a baja a fiúnak, hogy itt nem lehet semmit csinálni, itt nincs semmi, ha igazán szórakozni akar 40 km-t kell utazni, bezzeg nálunk mindig van valami program/buli. A lányomnak van úgy, hogy szombaton, vagy vasárnap is dolgoznia kell, az is baj, mert azon a hétvégén már nem lehet semmit sem csinálni, sehova se lehet menni.
Most én vagyok a rossz, mert nem tapsikolok, hogy nagymama leszek, hanem azt kértem, hogy gondolják végig, vállalják-e most ezt a babát. Szerintetek?
Én egyet értek veled.Mindig is szoktam mondani,hogyha két fiatal családot alapít,és gyereket akarnak akkor tegyék,de MAGUKNAK,és ne a nagyszülőknek.
Én sem örülnék annak ha az életem gyökeresen megváltozna mert a lányom a semmire akar szülni.Ha szülni akar ,tegye meg,de úgy hogy vegye tudomásul ő az édesanyja,és van egy édesapa is.Szeretni fogom az unokámat,elmegyek,és vigyázok rá,de ne változtassa meg az én életemet,meg az öccse életét.
Mi már nem vágyunk csecsemő sírásra,hajnali kelésekre,és arra,hogy állandóan nálunk legyenek.Ha család kell akkor külön család keljen..Legyen biztos állásuk,vagy legyen hol élniük..
Minden fiatal megváltoztathatja az életét..De nincs joga mások életét is megváltoztatni..
Legalábbis én így gondolom..Arról nem is beszélve,hogy ha az anyós és a menyi nem lakik egy fedél alatt akkor elég szépen el tudnak lenni egymással..(ugyanez a helyzet anya és lányával is,mert nincs állandó beleszólás a gyereknevelésbe)
Én és a férjem anyummal élünk. Amikor teherbe estem (nem várt baba volt) férjemnek nem volt munkája. Mondjuk volt pénnzünk, félretett. Azt mondta anyum, hogyha a pénz miatt aggódunk és veszekszünk, akkor ne vállaljuk a babát (62éves amúgy) mert nemcsak a gyereknek lesz rossz, hanem a házasságunk is tönkre fog menni. Én ettől függetlenül, hogy ezt mondta, nem tartottam rossz anyámnak, sőt...az én érdekeimet és az unokája érdekeit nézte. Persze jól végződött a sztori, férjem kapott munkát, baba maradt.
Ismerek olyan párt is,ahol a csaj 19éves, a fiú 20. Mindketten sulisok, u.e a helyzet, mint nálatok. Bevállalták a babát, albérletbe. A srác halasztott,elment dolgozni, a lány átment levelezőre.A szülők segítik akjával őket, meg pénzzel ha van. Náluk is szóba jött az abortálás.
Ettől nem vagy rossz anya! Ne aggódj! Te csak a lányod boldogságát tartod szem előtt. Aztán ha mégis vállalja, akkor meg mellette kell állni. Nehéz az anyukák sorsa, most már én is tudom :)
Kitartást és törelmet, na meg bölcsességet kívánok!
Szerintem nem vagy rossz!
Kiforratlan kapcsolatba érkezik a baba, bele sem gondoltak a fiatalok, hogy a picit majd el is kell látni, jóideig le kell mondani a szórakozásról, elmászkálásról. De ez az ő dolguk.
Ami viszont nem az ő dolguk, hogy rád helyezik az egész helyzet súlyát, mert biztos, hogy te leszel az, aki legtöbbet törődni fog a gyerekkel anyagilag és talán érzelmileg is.
A fiú nagyon éretlennek tűnik, remélem, a lányod átgondolja a javaslatod. Ha megtartja a babát, akkor tegyen rendet az agyában és a te kihasználásod nélkül álljon helyt az életében anyaként.
Tudom, ha ez lesz a helyzet, inkább megcsinálsz az unokádért mindent, csak ne szenvedjen kárt.
A helyedben kemény feltételekhez kötném a fiú odaköltözését.
nem tartalak rossz anyának,hanem inkább felelőtlennek a fiatalokat.A barátnőm sajnos úgy járt,hogy a 18 éves lánya terhes lett.A barátnőm is mondta a lányának hogy szerinte nincs abban a helyzetben hogy családot alapítson,hiszen a semmire szülni nem a legjobb megoldás.De nem hallgatott rá,mert neki mindenáron kellett a gyerek.Mi a helyzet ma?
A barátnőm neveli a kisfiút,mert az ő nyakán maradt.A lánya simán elalszik a kisbaba mellet,mert ő álmos a bulizások után.A gyerek apja már rég lelépett,nem kért az apaságból mégsem.Szerencsétlen barátnőm dolgozik,majd rohan haza reménykedve hogy a lánya vigyázott a gyerekére,és végre felfogja,hogy egy gyereket nem lehet kikapcsolni,a polcra tenni,mert megunta...
A fiataloknak fel kéne fogni,hogy maguknak akarnak gyereket és nem a szülőknek..
Talán néhányotoknak el kellene még egyszer olvasni a kérdést.
Nem azt mondtam, hogy vetesse el, hanem azt, hogy gondolják végig, vállalják-e a babát.
Az apuka meg nem hajlandó lemondani az egyetemről, a szülei arról hallani sem akarnak. A babával meg majd csak alakulnak a dolgok szerintük.
Nem is szólva arról, hogy a fiú még most is inkább azon gondolkodik, hogy akkor tavasszal kellene elmenni "nyaralni", vagy nyár végén.
Persze, hogy nem raknám ki a lányomat sem, meg a babát sem, de én a másik gyerekemért is felelős vagyok, ő mondjon le a továbbtanulásról, vagy halassza el, mert anyagilag nem tudjuk vállalni a pici babát is és a taníttatást is? Mert az ingyenes oktatás azért még az államilag finanszírozott helyen is elég sokba kerül.
Könnyű azt mondani, hogy majdcsak lesz valahogy, ahol elfér 4, ott elfér 5-6 is.
"vállaljátok-e" ez elég egyértelmű..ne maszatolj.
Remélem, nem fognak odaköltözni, hanem megoldják máshogy. Te nézegessed a plazmatv-t, jobb, ha nem számítanak ilyen indulatokkal terhes segítségre!!
Sok-sok kis család megoldja- nincs egy éhenhalt baba sem ilyen helyen.(ott van ilyen baj, ahol elisszák, és mélyen vannak a társadalomban)
most:Jönnek a magzatgyilkos nők és pontoznak a lélektelen, materialista baromállatok!
Abból, hogy itt dühödten pontoznak: csak az derül ki, tudatalatt,vérükben, ösztönükben tudják: a megfogant élet kimarcangolása, kitépése a testből: brutális, életellenes dolog, megbocsáthatatlan. Tessék ezt felelősségtelejesen átgondolni, pontozás helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!