Motiválatlan vagyok, rossz a kapcsolatom édesapámmal, nem lehetek önmagam. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Először is: tudom, nem vagyok még elég érett (hiszen még csak 16 éves vagyok), ezért is kérném, hogy inkább hasznos tanácsot adjatok, és ne "szóljatok le". Az én problémám, hogy már egy ideje, pontosan nem tudom mióta, de a napokban jöttem rá, hogy tulajdonképpen semmi nem érdekel. Nincsennek céljaim, a tanulás nem motivál (bár 4-es az átlagom). Sportolok is, hiszen itt tudom levezetni a dühömet. Édesanyám meghalt, amikor 9 éves voltam, imádtam és nagyon hiányzik. Most apával élek, akivel nem igazán jó a viszonyunk. Valamiért úgy érzem, vele nem lehetek önmagam. Ha a véleményemet szeretném kinyílvánítani, ő vagy nem hallgatja végig, vagy lebecsmérli a gondolataimat, azt mondja rájuk, hogy butaság amit mondok. Minden úgy van jól, ahogy ő mondja. Nem lehet neki ellenszegülni, csak tűrni és tűrni kell. Pedig szerintem az ember életében fontos, hogy legyenek saját gondolatai, véleményei. Imádtam régen (nagyon régen) a társaságot, szerettem beszélgetni, sokat mosolyogtam. Most leginkább ülnék egész nap a szobámban, és legjobban esne, ha senki nem zavarna, senki nem szólna hozzám. Ez miért van? Esetleg valakinek személyes tapasztalata van ezzel kapcsolatban? Szeretnék megint egy céltudatos, társaságkedvelő, jó kisugárzású lány lenni. Még azt is hozzátenném, hogy a külvilág felé ezt nem mutatom ki, néha esténként sírok, persze amikor nem lát senki. De nem tudom kimutatni az érzéseimet. Kivéve egyvalakinek: van egy nagy szerelmem is, akivel sajnos nem tudok együttlenni, hiszen 9 év korkülönbség van köztünk. Tudom ő is szeretet, hiszen 6 év után is velem akar lenni, csak én nem engedem közel magamhoz, mert félek a következményektől és valamiylen szinten a mély érzelmektől is. És apának például ezt a témát is szívesen felhoznám. Megbeszélném vele a dolgokat, hogy ő mit szólna ehhez, stb... De tudom, hogy nem értene meg. Pedig ilyen szerelem se adatik meg mindenkinek. Valamint szeretnék új életcélokat, amiért érzem, hogy van értelme küzdeni. De nekem nem adatik meg ez a motiváció. Köszönöm előre is!2011. okt. 16. 15:34
1/2 anonim válasza:
Eloszor is attol meg hogy 16 eves vagy erett is lehetssz!!!Olyan nincs ,hogy valakinek nincs legalabb 1 celja az eletben.Gondolkozz csak el mi erdekel...ha a tanulas nem akkor valami mason gondolkozz...csalad....az a fiu akirol meseltel a vegen...o csak erdekel.Oszinte reszvetem edesanyad miatt,termeszetes,hogy ugy erzed,hogy apuddal nem lehetsz igazan onmagad,hisz egy lany sokmindenrol nem tud az edesapjaval beszelni.1 cipoben jarunk apum is pont ugy viselkedik,mint a tied.Szerintem azert lettel visszahuzodo(mint en)mert apud mindig leszolta az otleteidet,mindig csak te kellett meghallgasd azt amit o mondott es mindig igazat kellet neki adjal....a sok leszolastol elment a bizalmad,ezert mar a tobbi emberrel se mersz beszelni,nem mered kimutatni az erzeseidet.Merd kimutatni az erzeseidet,a szerelmeddel pedig jojj ossze ,ne torodj a korkulombseggel,hisz ha szereted,akkor....o pedig nagyban tudna segiteni az onbizalmadon ...jol mondtad,hogy "Pedig ilyen szerelem se adatik meg mindenkinek."....gondolkozz el,hogy miben vagy a legjobb,lehet ez tantargy,hobbi....es foglalkozz aval! ha akarsz irj egy privit ugy tobbet tudnak segiteni!!!
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod. Már azóta valamennyire összeszedtem magam (eléggé mélyponton voltam, amikor ezt írtam). Apával már jobb a viszonyom azóta. Köszi köszi :))
2011. nov. 16. 12:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!