Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a mai...

Miért van az, hogy a mai világban már annyit kell dolgozni, hogy az embernek semmi ideje nincs a családjára, és a legtöbb embernek kínszenvedés a mindennapok megélése?

Figyelt kérdés
Én ezt komolyan nem értem. Mivel én még nem vagyok felnött, lehet azért nem, de akkor is nagyon rossz ez így. A saját környezetemben is látok számos példát rá, az én szüleim is éjjel-nappal dolgoznak, mégsem élünk jól, sőt! Sok embernek annyia az éoet, hogy dolgozik, hazamegy, eszik, tv-zik, alszik, majd elölröl kezdödik az egész. Ráadásul sokan nem is szeretik a munkájukat! Ti mit gondoltok erröl?? Én nem értem! 15/L
2011. okt. 12. 15:35
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Utolsó: a vonósnégyest húzd ki. Nekem már attól kiakadtak a szomszédaim (panel), amikor átjött a barátnőm és Schubert dalokat énekelt a szopránján, én meg zongorán kísértem este. Négy vonóssal szerintem meglincseltek volna :D
2011. okt. 13. 07:33
 22/23 anonim ***** válasza:

Tudod kérdező, -a posztmodern ember archetípusa szörnyű kreatúra, amely életének gyorsasága és intenzitása annak minden személyiség- és lélekromboló hatásával együtt még néhány évtizede is csak egy rossz lehetőség volt. Mindenre van ideje és energiája, csak éppen a legfontosabbra nincs, a családra és a szeretetre elégséges ideje. És az egyensúlyvesztésért éppen azt nem lehet hibáztatni, aki annak megőrzéséért küzd.

Mivel a modern kor társadalmai, annak vezető rétegei az ésszerű munka(végzés) fontosságát vallják természetesen minimális bérekért. Tehát hazánkban és külföldön is megy a kizsákmányolás,

Az is kérdés, hogy "ésszerű munka(végzés) fontosságán" mit értünk e fogalom alatt, hiszen a három műszakban dolgozó munkás és a napi tizennyolc órát gép előtt töltő „modern munkavállaló” különböző utakon ugyan, de ugyanarra a sorsra juthat.- szükségért dolgozik a megélhetésért, a mindennapi betevőért--- annak ellenére hogy automatizált lassan a világunk, ami azt jelenti hogy az árunak van értéke nem pedig a dolgozónak aki megtermeli azt... S az árú értékét pénzben fejezzük ki aminek a többségét mindig a tőkések nyúlják le azok akiké újabban a gyárak üzemek, nem pedig azok kapják akik előállítják; a dolgozók.

Így jut rád sajnos mint gyermekre, kevesebb ideje a szüleidnek.

Tudod a munka relatív alkotó tevékenység. valamikor azt tanították hogy a munka tette a kőkorszakit emberré és gondolkodóvá--- igen bizonyos értelemben az alkotás feljebb vitte szellemében, de a munka nagyon ritkán olyan tevékenység amilyen tehetséget hordoz az ember önmagában, többnyire csak szükségből végzett kényszer tevékenység igy az idők folyamán az ember csupán egy alulfizetett eszközzé vált a termelés folyamataiban sajnos, nem emberré válik manapság hanem egy "láncok nélküli" kihasználható rabszolgává.

2013. ápr. 1. 13:58
 23/23 anonim ***** válasza:

Nekem soha nem lesz családom.

26 vagyok,de jó ez így.

Ilyen feltételekkel nekem erre nincs szükségem.

Örülök,ha magamat eltudom tartani.

2014. okt. 2. 21:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!