Miért van az, hogy a mai világban már annyit kell dolgozni, hogy az embernek semmi ideje nincs a családjára, és a legtöbb embernek kínszenvedés a mindennapok megélése?
most nem azert mondom, de regen az emberek sokkal de sokkal tobbet dolgoztak, napkeltetol napnyugtaig, mint a mai emberek - kiveve egy indiai szemettelepen ahol ma is gyerekek dolgoznak napi 14-16 orat taplalekert cserebe, vagy egy kinai gyarban pl, kb 4 forintos oraberert egesz nap varrjak a niket meg az adidast..ja bocs, z adidast kambodzsaban, nem hiszem hogy tobb a fizetesuk, mint egy atlag magyarnak. a fold lakossagana 75 szazalekanak nincs ruhaja, vagy vacsoraja... a fold lakossaganak 8 szazalekanak van penz a penztarcajaban, vagy jo esetben a bankban...
en 5eve dolgozom kulfoldon, afrikaban. normal esetben heti 6x 12orat, es mindenre jut idonk a parommal, baratokk is talalkozunk, fozunk, kimozdulunk, egymasra is jut idonk. keves, de jut, nem panaszkodom,mert szeretem a munkam :-) igaz, itt olcsobb az elet is. de senkinek nincs heti ket szabadnapja,itt az nem megszokott.
utolsó: a p!csába,én meg már tervezgettem hogy kimegyek valamikor Amcsiba...
:/
"Miért van az, hogy a mai világban már annyit kell dolgozni"
Mert ma már nem a boldog 19. században élünk, amikor a gyári munkás napi 11 órát dolgozott heti 6 napon, a paraszt pedig látástól vakulásig dolgozott 10 éves korától amíg fel nem fordult. Ma már kőkemény 40 órás munkahetek vannak.
"Sok embernek annyia az éoet, hogy dolgozik, hazamegy, eszik, tv-zik, alszik, majd elölröl kezdödik az egész."
Ki kell dobni a hülye tévét, és helyette olvasni. Vagy zongorázni, vagy festeni. Vagy hasonló gondolkodású barátokkal összejönni beszélgetni, kártyázni, borozni, vonósnégyeseket és szonátákat játszani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!