Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a mai...

Miért van az, hogy a mai világban már annyit kell dolgozni, hogy az embernek semmi ideje nincs a családjára, és a legtöbb embernek kínszenvedés a mindennapok megélése?

Figyelt kérdés
Én ezt komolyan nem értem. Mivel én még nem vagyok felnött, lehet azért nem, de akkor is nagyon rossz ez így. A saját környezetemben is látok számos példát rá, az én szüleim is éjjel-nappal dolgoznak, mégsem élünk jól, sőt! Sok embernek annyia az éoet, hogy dolgozik, hazamegy, eszik, tv-zik, alszik, majd elölröl kezdödik az egész. Ráadásul sokan nem is szeretik a munkájukat! Ti mit gondoltok erröl?? Én nem értem! 15/L
2011. okt. 12. 15:35
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
66%
a tévézés helyett lehet pl. bármit csinálni. A napi +1-4 óra!
2011. okt. 12. 16:06
 12/23 anonim ***** válasza:
79%

most nem azert mondom, de regen az emberek sokkal de sokkal tobbet dolgoztak, napkeltetol napnyugtaig, mint a mai emberek - kiveve egy indiai szemettelepen ahol ma is gyerekek dolgoznak napi 14-16 orat taplalekert cserebe, vagy egy kinai gyarban pl, kb 4 forintos oraberert egesz nap varrjak a niket meg az adidast..ja bocs, z adidast kambodzsaban, nem hiszem hogy tobb a fizetesuk, mint egy atlag magyarnak. a fold lakossagana 75 szazalekanak nincs ruhaja, vagy vacsoraja... a fold lakossaganak 8 szazalekanak van penz a penztarcajaban, vagy jo esetben a bankban...

en 5eve dolgozom kulfoldon, afrikaban. normal esetben heti 6x 12orat, es mindenre jut idonk a parommal, baratokk is talalkozunk, fozunk, kimozdulunk, egymasra is jut idonk. keves, de jut, nem panaszkodom,mert szeretem a munkam :-) igaz, itt olcsobb az elet is. de senkinek nincs heti ket szabadnapja,itt az nem megszokott.

2011. okt. 12. 16:43
 13/23 anonim ***** válasza:

utolsó: a p!csába,én meg már tervezgettem hogy kimegyek valamikor Amcsiba...

:/

2011. okt. 12. 16:57
 14/23 anonim ***** válasza:
64%
Én abszolút nem látom semmi értelmét az életemnek,felkelek,dolgozok,hazajövök,eszek valamit,aztán ha még marad energiám,beülök a gép elé.Sajnos hiába van OKJ-s szakmám,az max.seggtörlésre jó.De mivel valamiből nekem is meg kell élnem egy olyan helyen dolgozok 3 műszakban,amit gyűlölök.Pénzt félretenni szinte nem is tudok,pedig szórakozni sem járok és nem költök fölösleges dolgokra,csak arra amire muszáj.Az utóbbi időben túlórázni sem lehet a munkahelyemen,mert nincs annyi megrendelés.El nem tudnám mondani,hogy ez mennyire frusztráló.Ha lenne rá lehetőségem már tipliznék ki az országból,mert itt nem lehet tisztességben megélni.Azt tanácsolom a kérdezőnek,hogy tanuljon,és ha végzett,irány külföld.
2011. okt. 12. 17:13
 15/23 anonim ***** válasza:
48%
Látod, én ezért fogok külföldre menni. Tegnap ofőn meg volt bent két csaj, akik az ELTE-re járnak, és csak panaszkodtak, hogy bárcsak inkább nyelvet tanultak volna..akkor most kimehetnének külföldre. Nekem ez az utolsó évem, már tudom hogy fordító/tolmács szeretnék lenni:) Most készülök az angol felsőfokú nyelvvizsgára, utána jöhet a német. Aztán OKJ-s képzésre megyek (2 éves) ahol mindent, tehát főként szakmai dolgokat is, németül fogok tanulni. (Közbe pedig terveim szerint elkezdem az oroszt) Szóval ezek az én terveim egyelőre, húzás kifelé ebből az országból.. őszintén szólva, teszek az itthoni helyzetre magasról, elvégre én is családot szeretnék majd, akiknek mindent meg tudok adni, amit kell. Na meg persze a szüleimet segíteni majd a jövőben:))
2011. okt. 12. 18:02
 16/23 anonim ***** válasza:
66%
Nálunk az embereket nemcsak anyagilag, hanem erkölcsileg, szellemileg is kizsákmányolják, megalázzák. Áldemokráciát akarnak ráerőltetnim kiszívják a vérét és minden erejét. Ezért fásultak és elkeseredettek az emberek. Jövő képük meg már szinte egyáltalán nincs a rohatd nagy bizonytalanságban. Folyamatos fenyegetettségben élnek, mert ezer felől érheti őket támadás. A magyarok ennek ellenére igazi túlélők. Isten segítsen bennünket!
2011. okt. 12. 18:26
 17/23 A kérdező kommentje:
:( Igen, én is úgy tervezem, hogy amint lehet, megyek el innen. Lehet, hogy még a gimit sem befejezem be, de majd ahogy alakul. New Yorkban lakik a növérem pár hete, hozzá szeretnék költözni, amint lehet. Én nyelvet tanulok emelt szinten, az angol már szinte folyékonyan megy, szóval azzal nincs annyira gond. Próbálok gyüjteni a jövöre, mert tudom, hogy nem lesz egyszerü. Mindenkinek kirartást, és aki csak tud, az próbáljon szerencsét külföldön!
2011. okt. 12. 18:46
 18/23 anonim ***** válasza:
46%
Menj, menj, kislány! Vissza se nézz! Máshol még boldog is lehetsz!
2011. okt. 12. 20:11
 19/23 anonim válasza:
66%
Rendesen üres lesz az ország 20 év múlva. :D Nem baj, én satu vagyok nyelvből, illetve sosem tudnék már olyan szintű szókincset szerezni mint amilyen most van, anyanyelvemen. Szóval majd elleszek itt Viktor királlyal, Palikával az első osztályból, meg Ferikével a börtönből. Univerzális monarchia lesz az államforma, és libatöméssel fogunk meggazdagodni újra. Az élet szopás, de ha feltalálod magad akkor lehetsz boldog is. ;) Csak merni kell változtatni. :)
2011. okt. 12. 22:36
 20/23 anonim ***** válasza:

"Miért van az, hogy a mai világban már annyit kell dolgozni"

Mert ma már nem a boldog 19. században élünk, amikor a gyári munkás napi 11 órát dolgozott heti 6 napon, a paraszt pedig látástól vakulásig dolgozott 10 éves korától amíg fel nem fordult. Ma már kőkemény 40 órás munkahetek vannak.

"Sok embernek annyia az éoet, hogy dolgozik, hazamegy, eszik, tv-zik, alszik, majd elölröl kezdödik az egész."

Ki kell dobni a hülye tévét, és helyette olvasni. Vagy zongorázni, vagy festeni. Vagy hasonló gondolkodású barátokkal összejönni beszélgetni, kártyázni, borozni, vonósnégyeseket és szonátákat játszani.

2011. okt. 12. 22:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!