Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek igazam van?

Szerintetek igazam van?

Figyelt kérdés
A történet röviden az, hogy van egy kislányom akinek múlt héten volt a névnapja. Keresztanyja aki egyben a párom nővére, kint él Németországban és hazajött a múlt hét végén. Azt mondta hogy nem vett semmit a gyereknek, menjünk el együtt és megveszi ami kell neki.Elmentünk egy plázába azon a címen hogy vásárolunk a kislánynak cipőt, kabátot meg ami éppen kell. Vittem babakocsit, már akkor megkérdezte a sógornőm hogy minek, amikor elindultunk. Mondtam neki hogy a gyerek csak üljön a babakocsiban.Beértünk, a sógornőm beszabadult az első butikba,és már ki is kapta a kocsiból a gyereket, próbálta rá a cipőt, aztán egy másikat. Megegyeztünk hogy megkapja a sportcipőt és egy másikat télre. A sportcipőt ki akartam fizetni amikor a sógornőm kikapta a pénztárnál a kezemből és mondta hogy ő fizeti .Majd a gyereket fogta és már rohant is át vele egy máik boltba ahol a kislány felfedezte a tutyikon a Hello Kitty-t, a sógornőm mást sem hajtogatott hogy szeretnéd? Megveszem neked! Mondtam neki hogy nem kell. Van benti cipője. Mintha meg sem hallotta volna.. Szétpakolta a fél üzletet, leült a bolt közepére a kislánnyal próbálni, nem a székre, a földre. A gyereknek vett még két tutyit csak azért mert rajta van a Kitty, de amikor szóltam mintha a fülén ült volna. Megvette. 4 cipő 25.000! Mást nem vett, csak rohant a gyerekkel butikról butikra, hagyta hogy pakoljon amit akart a gyerek , aztán valahol szólt a zene oda bementek táncolni... A pofámról sült le a bőr, nem a gyerek miatt hanem a hülye sógornőm miatt. Fogtam a kislányt betettem a kocsiba, mondtam most vége menjünk haza. Ő még be akart menni valahová vásárolni, mire odanéztem a gyerek már megint a kezében és mentek pakolászni. Elszállt az agyam és mondtam hogy mit képzel én egy pulcsit nem tudok rápróbálni a gyerekre mert állandóan őket kellett keresni. Aztán a parkolóban megmondtam neki, hogy ez volt az utolsó hogy vele megyünk valahová. Én a gyerekemet nem erre nevelem! Most ő van megsértődve hogy akkor vegyek cipőt neki máskor a piacon. Én is hibás vagyok nem kellett volna a kislányt ennek kitenni.Azt mondta ha tudnám hogy kint a németek mit csinálnak! Én teszek arra, mi itt élünk és nem erre szeretném tanítani a kislányt hogy pakolunk , rámolunk mindent és majd az eladók majd mindent a helyükre tesznek utánuk. Nem győztem mindent vissza pakolni!Este a kicsi úgy fel volt zaklatva hogy csak sírt. Sógornőm egyfolytában nyüzsög, bulizik és ezt akarja ránk is erőltetni, most én vagyok a savanyú és maradi mert mindezt szóvá tettem. Most azzal védekezik hogy a gyerek jól érezte magát. Igen , ő mindenhol jól érzi magát, de egy másfél éves kislánynak nem ez a szórakozás. És ne azt hallja egy üzletben hogy szeretnéd? Majd én megveszem neked. Nem. Ez nálam nem így működik.És majd ha egyszer el kezd hisztizni a gyerek valamiért , és én azt kell mondjam hogy ezt nem tudjuk megvenni, akkor a gyerek majd azt fogja a fejemhez vágni hogy bezzeg a keresztanyja megvenné neki.Bárhová megyünk szépen ül a babakocsiban , nincs hiszti. Úgy érzem hogy ha most nem tanítom meg neki hogy hogy kell viselkedni máshol akkor később már hiába fogok próbálkozni.Még egyszer hozzá teszem én is hibásnak érzem magam mert belementem ebbe az egészbe, de ki a fene tudta előre hogy egy 42 éves nő nem tud viselkedni egy üzletben?
2011. okt. 8. 16:06
1 2 3 4 5
 41/44 A kérdező kommentje:
Igen, én is így gondolom. Sajnos elfelejti hogy ez még egy aprócska kislány, és nem az a szórakozása ami neki.Amúgy a kiakadásom ,szerintem nem csak erre az egy alkalomra vonatkozott, hanem úgy gondolom ezzel telt be a pohár nálunk. A párom ugyan úgy ki van akadva rá más dolgok miatt is!Amúgy annyian irták ide hogy biztos irigy vagyok rá. Hát ma elgondolkoztam ezen is. Hogy mire is lehetnék irigy. Ő egyedül él, volt egy apja korabeli férje, aki pár éve meghalt. Bérelt lakása van, se kutyája se macskája.Gyereket soha nem akart. Van egy munkahelye és ennyi. Nekünk van egy családi házunk, egy gyönyörű kislányunk, mindkettőnknek van egy normális munkahelye. Elégedettek vagyunk az életünkkel.Tehát nincs mire irigy legyek.Egyszerűen égnek áll a hajam amikor irányítani akar bennünket,mert ő mindent jobban tud.Mert Németországban az van... Egy pár hónapig az a téma volt mindennapos hogy értsem már meg végre hogy nem szabad a gyereket minden nap fürdetni, mert ott náluk egy héten egyszer fürdetik a gyerekeket. És ez jött minden vonalról, üzente az anyósommal, telefonált a páromnak és minden egyes beszélgetésünknél felhozta.Elmagyaráztam neki hogy a gyerek ugyanúgy izzad mint bárki más, egy nap van hogy 3-4-szer bekakil, én márpedig mindennap fürdetem.( Én is minden nap fürdök..) Nem értette meg...Az idén egyfolytában azt mondogatta hogy jövőre kiviszi a gyereket az OKTÓBERFESZT-re. A párom kérdezte tőle hogy ez most komoly? Komoly. Majd biztos elengednénk!De azt egy szóval sem kérdezte hogy elengeditek? Kijelentette hogy viszi.Dehogy engedjük!! Szóval ilyenek, és lehet hogy hülyén jött ki ez a vásárlási dolog, de szerintem nálam betelt a pohár és ezért szállt el az agyam. A párom leült vele elmagyarázta neki hogy mi a bajunk.Nem értette meg. Tegnap elmagyaráztam az anyósomnak, igazat adott nekünk, de nem szól bele. Nem is kell, de legalább ő felfogja hogy miért volt ez az egész.Most hazament, nyugalom van , de már előre félek hogy mi lesz ha haza jön karácsonyra, mert ha az lesz ami tavaly akkor eret vágok magamon.
2011. okt. 10. 20:53
 42/44 anonim ***** válasza:
95%

Ha anyósod érti a probléma lényegét, az már haladás. Én a helyedben, ha egy kicsit lehiggad a hangulat, írnék a sógor asszonynak egy levelet.

Ebben nagyon pontosan és érthetően elmagyarázhatnád, hogy mivel volt a problémád. Te tiszteletben tartod, hogy ő hogy éli az életét, cserében viszont elvárod, hogy ő is tartsa tiszteletbe a ti gyereknevelési elveiteket és egyéb családi szokásaitokat. Ha 5 percre találkoztok évente akkor is.

Egy ilyen levélnek több haszna is lenne. Egyrészt tőled közvetlenül tudná meg, hogy mi nem tetszett a viselkedésében.

Ami le van írva, azon utólag nem lehet változtatni, és nem lehet semmit belemagyarázni, ami nincs benne.

Ha nem változik a helyzet, karácsonykor már mondhatod nyugodtan, hogy "Bocs, ennyit kértem, nem teljesült, ne tegyük tönkre egymás ünnepét..."

2011. okt. 10. 21:55
 43/44 A kérdező kommentje:
Igen, ez jó ötlet.Habár azt is elfelejti hamar ami le van írva. Pont a tavalyi karácsonyunkat tette tönkre. Írt egy emailt hogy jön haza ünnepekre és írjam meg neki hogy én hogy gondolom hogy legyen. Én megírtam neki hogy az öccsével megbeszéltük hogy ez az első karácsonyunk a kislánnyal, szeretnénk hármasban lenni. Náluk is leszünk egy kicsit a szüleimnél is , hozzánk is jöhetnek , de megbeszéljük hogy mikor. Úgy gondoltam hogy a szentesti nap legyen nálunk egy ebéd, meghívtam mindenkit. Sőt a kislányt rábíztam az anyósomra és a sógornőmre délelött amíg főzök. Meg volt az ebéd, kicsit még beszélgettünk majd mindenki hazament. Kérdezték mi legyen a következő két napban. Mondtuk hogy másnap a szüleimnél ebédelünk, de délután szeretnénk hármasban lenni. Anyuéknál meg volt az ebéd, hazamentünk. A kislány és a párom elment aludni. Egyszer csak szólt a telefon, sógornőm hogy mi van a gyerekkel, ő jönne hozzánk. Mondtam neki hogy alszik. Letette a telefont. Alig telt el negyed óra, valaki őrülten verte a gyerekszoba ablakát az utcáról. Kirohantam hogy ki az a hülye aki felveri a gyereket. Ő volt. Szóltam neki hogy alszik, ne zörögjön már. De mégis meddig alszik? Mondtam neki hogy nem tudom. Őt nem érdekli akkor vissza jön később. Visszajött és estig itt volt. A guta megütött. A páromat is. Másnap náluk volt az ebéd , de a párom már el sem jött. Én elvittem a gyereket ,mert nem akartam hogy anyósom emiatt szomorú legyen. Sógornőm megkérdezte hogy mi a baja a páromnak. Ő elmondta , de süket fülekre talált. Sőt öngyilkossággal fenyegetőzött. És ez csak egy szeletke az egész történetben....
2011. okt. 11. 05:43
 44/44 anonim ***** válasza:
89%

Valahol érthető az ő viselkedése is, még ha nehéz is elfogadni.

42 éves, saját családja már nem nagyon lesz, ha eddig nem lett. Ha jó körülmények között él is, a németek számára mindig is csak "Ausländer" marad.

Akkor lehet a központban, amikor hazajön, hiszen az itthoniakon kívül mást nem nagyon érdekel.

Ezzel a hangoskodó, feltűnő erőszakossággal akarja elérni, hogy legalább abban a pár napban ő legyen a főszereplő, amíg itthon van.

Valaki kedvesen elmagyarázhatná neki, hogy enélkül sokkal szeretetre méltóbb lehetne.

2011. okt. 11. 10:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!