Szerintetek igazam van?
De értjük, viszont figyelj, hányszor találkozik évente ezzel a keresztanyjával a gyereked? Mert ha egyszer kétszer, akkor nem fogja ezt a vásárlási szokást átvenni.
Az hogy sok mindent vett neki, az némiképp érthető, mert gondolom, ha itt lakna, minden látogatáskor vinne nektek egy kis ajándékot. hát így pótolja be:) Abban igazad van, hogy nem kell szétrumlizni egy boltot, de a kicsi 1,5 évesen nem tudja ezt átvenni, és nem hiszem, hogy ettől sírt volna este. biztos egy picit ő is jól érezte magát :)
ja és ezt magyarázd el a keresztanyának is, szépen, érthetően, ahogy nekünk leírtad.
Én úgy gondolom, ha megteheti, hogy 25ezerért vegyen 4 cipőt, hát tegye.Ha én lennék ilyen helyzetben akkor biztos elfogadom. Az ő pénze a keresztanyja, stb. Főleg úgy ha én esetleg nem adhatnám meg ezeket a kicsinek.
Az oké, hogy nem egészen így működik, hogy szétrámolunk stb. De mivel ez nem mindennapos, így nem fog a gyerek hozzászokni ehhez. Gondolom ritkán mentek így vásárolni, vagy egyáltalán nem. 1 évben meg egyszer ki lehet bírni.
Még mindig jobb amikor sok gyereknél láttam mivel plázában dolgoztam, hogy levesznek pár dolgot a polcról és majdnem hogy megverik emiatt a gyereket, meg elmennek kicsivel vásárolni, anyu-apu vásárolgat a gyerekről meg azt sem tudják hol van. Utána meg leordítják, mert leborít esetleg pár ruhát.cipőt.
Az én véleményem, hogy ennyi belefér. Nem kell ráförmedni, meg lehet beszélni nyugodtan is, hogy figyelj mi másképp szoktuk, engem ez picit zavart stb. Ha én lennék a keresztanya lehet én is megsértődöm azon, hogy jót akarok, és cserébe lecsesznek....
Szegény nő csak jó napot akart a kislánynak. Tényleg irritáló a viselkedése, ha bolttulajdonos lennék ki is dobtam volna őket,de az azért túlzás ahogyan te beszéltél vele.
És akármennyire bizonygatod az ellenkezőjét, szerintem az a gondod, hogy neki futja erre, ez pedig tipikus magyar mentalitás.
Én a két kezemet összetenném, ha valaki ilyen drága, minőségi cuccokat venne a gyerekemnek - én ugyanis nem tehetem meg ezt, de melyik szülő nem akarná a legjobbat a gyerekének?
Persze, akkor sem lesz semmi baja egy gyereknek, ha piacos, turis cuccokban nő fel, ez vitathatatlan. De ami megy ezen az oldalon a tehetősebb szülők ellen, az röhejes. Miért baj, ha valaki, aki megteheti, márkás, drága ruhát vesz a gyerekének, akár csak fél évre is? Ha egyszer neki az nem tétel, miért ne venné meg? Ti is megvennétek, én is megvenném. Persze lehet álszenteskedni, de ez így van.
Én nagyon örülnék, ha ekkora segítséget kapnék.
A sógornőd nyilván azt próbálja kompenzálni, hogy egyébként keveset van a gyerekkel, így nem látja el keresztszülői teendőit, plusz neki van pénze, nektek nincs, miért ne segítene az öccse gyerekének?
Én pontosan értem mi a kérdező gondja. Vásároltam már olyan ismerőssel, aki Ausztráliából "ruccant" haza. Úgy gondolta, hogy azért mert bőven van pénze, úgy viselkedhet mint egy hóbortos milliomos.
Nagyjából ugyanígy romba döntötte az üzleteket, hangoskodott, mindenbe belekotorászott, letegezte az eladókat...Baromi kínos volt.
Nem csak azért, mert nekem eszemben sincs így viselkedni egy üzletben. Inkább azért, mert biztos vagyok benne, hogy "otthon" ő sem merné megtenni ugyanezt. Csak úgy gondolta, hogy a pénzéért megtehet. Ugyanezt a "baromi pörgős, bulizós, és laza vagyok, mert megfizethetem" szerepet játszotta mindenhol. És ugyanígy televásárolta az ismerősöket, rokonokat mindenfélével, néha teljesen feleslegesen. Mintha azoknak máskor nem jutna pénze cipőre, ennivalóra, ruhára, vagy egy karton cigire.
AMIT tett, abban nem volt semmi rossz, mert jó szívvel tette. AHOGY csinálta, az volt visszatetsző és zavaró.
Amúgy Kérdező, attól valóban felesleges tartanod, hogy ezt "megszokja" a kislányod. Ahhoz egy-egy ilyen alkalom kevés. Maximum annyit tudsz tenni, hogy ha legközelebb ajándékozási rohamot kap a keresztmama, akkor előre megbeszéled vele, hogy mire lenne szüksége a kicsinek. Plusz megkéred, ha valahova együtt mentek, ne viselkedjen úgy, mint ha gyarmatosító lenne a bennszülöttek között. Ha ilyesmire vágyik, csinálja Németországban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!