Elmondjam a szüleimnek ezt az öcsémről?
Egyik haverom (nagyon jó barátom, biztos nem hazudik) látta öcsémet cigizni. Ráadásul nem egy buliban, hanem napközben az utcán.
Öcsém 19 éves, most lett ősztől egyetemista. Én eddig úgy tudtam, hogy nem cigizik. Nagyon összetartó és keménykezű család a miénk, szerinted elmondjam a szüleimnek, hogy öcsém cigizik? Vagy csak simán beszéljek vele?
Nem tudom mit tegyek, hiszen 19 évesen már felnőtt ember. De attól még úgy érzem, hogy nem hagyhatom, és ha tehetek a cigizése ellen bármit is, akkor azt meg szeretném tenni.
Magamat nem féltem, hogyha kiderül, akkor megutálna, vagy ilyesmi, mert nem az érdekel, hogy mennyire kedvel, hanem az, hogy ne tegye tönkre magát ilyen felesleges pénzkidobással.
Ti mit tennétek a helyemben?
ez nagyon dicséretes dolog!
én azt tudom tanácsolni, hogy semmiképp se próbáld kioktatni, azzal vszeg csak az ellenkezőjét érnéd el annak amit szeretnél.
inkább próbáld azzal meggyőzni (kedvesen, nagytesósan) hogy semmi egyébre nem jó csak hogy rengeteg pénzt kidobjon rá teljesen feleslegesen. először csak egy szállal kezdi az ember, a poén kedvéért, aztán néha már rá-rágyújt bulikban, haverokkal, stb...azért cigizget mert az menő meg buli van, dobjuk fel valamivel, meg már amúgy is felnőtt vagyok ugyebár. eleinte még nem létszükséglet a cigi. de néhány éven belül el fog oda jutni h reggelente ez lesz az első gondolata, tevékenysége, rágyújt ha unatkozik, rágyújt ha ki akar kicsit szabadulni a munkahelyéről, rágyújt ha gondolkodik, rágyújt ha csak bambul maga elé, rágyújt ha ideges, ha boldog, ha felszabadult, ha görcsös, ha szomorú, ha kijött a boltból, ha beszállt a kocsiba, ha telefonál és még sorolhatnám...észrevétlenül fog a cigi rabszolgájává válni, ami igen drága mulatság.
ha nem hagyja abba és függő lesz, a hamarosan még jobban felszökő cigiárak mellett, alsó hangon havi 25 ezret fog erre költeni.
az egy év alatt 300.000 Ft...alsóbb kategóriás bagóval számolva. gondolkodjon el ezen!
egy fiút ez valszeg jobban érdekel, minthogy sárgák lesznek a fogai és ráncos, sápadt, nyúzott a bőre, vagy hogy nem fogja tudni magát rendesen kialudni, mivel a méreganyagok megkötik az oxigént a vérében. bár azért ezt is megemlítheted neki. (plusz fulladozni fog a lépcsőn, és ocsmány dolgokat fog felkrahácsolni reggelente, bár ezeket biztosan tudja magától is. nem ismerem a tesódat, te mérlegeld h mit érdemes neki megemlíteni, mi hat rá a legjobban.;)
sok sikert!
Áh ne mond el :)
Bízd rá a tesódra!
Az ilyen jellegű árulkodás túl gyerekes lenne...Inkább mond neki, hogy ne szokjon rá vigyázzon magába és válogassa meg a barátait!
Manapság 1-1 buliba egyetmistaként 1 cigi nem nagy szám...Még mindig jobb cigizni mint drogozni!
Mi az, hogy keménykezű család? Ha mégis tovább cigizik, mit csináltok vele, keresztre feszítitek? Megkorbácsoljátok?
Nóóóóórmális?!?
azt írja a kérdésfeltevő hogy az utcán látta egy barátja cigizni a tesót. sem ő, sem a családja nem sejtett semmit. pedig egy nagyon összetartó családról van szó. tehát a srác valószínűleg még nem komoly dohányos, hisz arra már valószínűleg rájöttek volna vagy legalábbis gyanakodnának a családban.
ergo még nem komoly bagós az illető, valószínűleg csak néha rágyújt ha olyanja van. de még nem ekörül forog az élete.
ebben a stádiumban pedig még igenis tud hatni rá a környezete! főleg ha van egy nagytesója, akivel úgy sejtem jó viszonyban vannak. észérvekkel, vagy mással, ezt már az tudhatja aki ismeri őt. ilyenkor még nem hajthatatlanok... sokkal nagyobb az esély most lebeszélni, mint egy-két év múlva!
szóval ha megpróbálna valamit tenni a bratyó, azt igenis most kell, mert nemsokára tényleg mission impossible lesz.
Kedves 90%-os illető!
Nagyon tetszik a stílusod, és az érveid is, sokat segítettél, nagyon köszönöm a tanácsaidat. Átgondoltam a dolgokat, és beszélni fogok vele. Biztos nagyon jó testvér lehetsz, érződik rajtad az empátia.
Kedves pár hozzászólással előtti illető!
Ez a totál hasztalan válasz kategóriája lenne, ha válasz lett volna, nem pedig egy roppant értelmes kérdés.
Nem, képzeld nem feszítjük keresztre, nem törjük kerékbe, és nem kínozzuk meg, hogy vallja be a bűneit stb.!
De nem is fogjuk annyiban hagyni a dolgot, mondván, hogy felnőtt és akkor már azt csinál, amit akar.
;) örülök ha segíthettem!
nekem pedig te egy intelligens, jólelkű embernek tűnsz aki a mostani trendekkel szembemenve nem leszarja a családját és a környezetét, hanem odafigyel rájuk és megpróbál tenni az érdekükben. mert nemcsak saját magával van elfoglalva.
sajnos sokak agya nem képes feldolgozni, hogy bizony így is lehet...
persze az is benne van a pakliban, hogy öcsi esetleg nem hallgat rád és továbbra is füstölni fog. ez már az ő döntése lesz, amit nem hozhatsz meg helyette. viszont te akkor is tiszta lelkiismerettel jelentheted ki, hogy mindent megtettél ami tesóként elvárható!
de kívánom, hogy tudj hatni rá!!!
a cigi tényleg az egyik legnagyobb csapda, és igazából semmivel nem jobb mint valamilyen kemény drog. ugyanolyan. ugyanolyan ererről is iszonyú nehéz lejönni, rengeteg pénzt emészt fel, és nem igazán tesz jót az egészségnek sem
;) örülök ha segíthettem!
nekem pedig te egy intelligens, jólelkű embernek tűnsz, aki a mostani trendekkel szembemenve nem leszarja a családját és a környezetét, hanem megpróbál tenni az érdekükben. mert nemcsak saját magaddal vagy elfoglalva.
sajnos nagyon sok ember képtelen felfogni, hogy bizony így is lehet...
persze az is benne van a pakliban, hogy az öcsi esetleg nem hallgat rád, és továbbra is füstölni fog. bárhogy is, az ő döntése lesz amit te nem hozhatsz meg helyette. de ez esetben is tiszta lelkiismerettel kijelentheted, hogy te mindent megtettél, ami egy tesótól elvárható!
drukkolok hogy sikerüljön hatni rá!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!