Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elmondjam a szüleimnek ezt az...

Elmondjam a szüleimnek ezt az öcsémről?

Figyelt kérdés

Egyik haverom (nagyon jó barátom, biztos nem hazudik) látta öcsémet cigizni. Ráadásul nem egy buliban, hanem napközben az utcán.

Öcsém 19 éves, most lett ősztől egyetemista. Én eddig úgy tudtam, hogy nem cigizik. Nagyon összetartó és keménykezű család a miénk, szerinted elmondjam a szüleimnek, hogy öcsém cigizik? Vagy csak simán beszéljek vele?

Nem tudom mit tegyek, hiszen 19 évesen már felnőtt ember. De attól még úgy érzem, hogy nem hagyhatom, és ha tehetek a cigizése ellen bármit is, akkor azt meg szeretném tenni.

Magamat nem féltem, hogyha kiderül, akkor megutálna, vagy ilyesmi, mert nem az érdekel, hogy mennyire kedvel, hanem az, hogy ne tegye tönkre magát ilyen felesleges pénzkidobással.

Ti mit tennétek a helyemben?

2011. okt. 4. 22:06
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Az öcséddel beszélj vele erről.

Ne győzködd, csak mond el neki, hogy aggódsz érte.

2011. okt. 4. 22:09
 2/22 anonim ***** válasza:
87%

Inkább az öcsivel beszéljél.

Te egyébként hány éves vagy?

lány vagy?

2011. okt. 4. 22:09
 3/22 anonim ***** válasza:
89%
És azzal teszel ellene, hogy beárulod? 19-nél több vagy mégis ilyen gyerekes vagy már bocsánat! Igen, ha akarsz valamit tenni TE beszélj vele mint két felnőtt akik ráadásul jó viszonyban vannak egymással! Egyébként az ő élete, ha ezt választja...
2011. okt. 4. 22:10
 4/22 anonim ***** válasza:
0%
Ez beköpés szerintem undoritó,és felnöt ember...!
2011. okt. 4. 22:12
 5/22 anonim ***** válasza:
85%
19 évesen be akarod mózerolni hogy cigizik? Hány éves vagy? Az én tesóm 15 évesen kezdte. Rájöttek, tiltották, sz*rt sem ért. 19 évesen ha erre költi a pénzt, akkor se tudsz mit csinálni. A szülők se. Ha pedig csak bulikban gyújt rá akkor meg főleg semmi értelme. Ha drogozna, azt mondanám igen. Így viszont szerintem hagyd a francba, majd rájönnek ha rendszeres. Gondolom nem dohányzik a családodban senki, ha ezt itt kérdezed, és ekkora probléma. Gondolom 19 évesen felfogja a káros hatásait is, szóval ennek se sok értelme van. Amúgy lehet régóta dohányzik, csak még most bukott le.
2011. okt. 4. 22:12
 6/22 anonim ***** válasza:
84%

szerintem az ocseddel beszelj elotte.

aztan ha ugy erzed tudnia kell a szuleidnek rola, mondd meg neki, hogy vagy o mondja el (az ocsed), vagy te

nyiltan tedd, ha teszed ne a hata mogott

2011. okt. 4. 22:13
 7/22 A kérdező kommentje:

23 éves vagyok és fiú.

Nem dohányzik senki a családban.

Jó, akkor nem árulom be, hanem csak beszélek vele.

Elvileg is így terveztem.

De nem azért, mert undorító vagy gyerekes, hanem mert így talán jobban megnyílik és őszinte lesz, és talán meg tudom győzni.

Tudom, hogy felnőtt önálló ember, de nem tudom hagyni, hogy ilyen hülyeséget csináljon.

2011. okt. 4. 22:15
 8/22 A kérdező kommentje:
Bár fogalmam sincs hogyan győzhetné meg, de majd kigondolok valamit. :S
2011. okt. 4. 22:16
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

az öcsivel beszélj, elég nagyok vagytok már, a szülőket hagyd ki ebből ;)

remélem sikerül elérned valamit, legalább egy kis bogárkát ültetni a fülébe hogy ez nem jó dolog...

én most szenvedek a dohányzásról leszokással, borzalmas....és természetesen verem a fejem a falba, h annak idején rászoktam.

egyébként nekem nagyon tetszik, hogy így odafigyelsz rá és aggódsz érte. bár az én tesóm lenne ilyen. :)

2011. okt. 4. 22:20
 10/22 anonim ***** válasza:
mármint az öcsédre :D
2011. okt. 4. 22:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!