Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az anyám utál, mit tegyek?

Az anyám utál, mit tegyek?

Figyelt kérdés

hát úgy kezdődik hogy megismerkedett egy 6 évvel idősebb hapival aki utál engem szintén,de ezelőtt a hapi előtt naggggyon szép életünk volt... most az ő házába lakunk,és én néhányszor amikor fáradt vagyok(pl ma is) úgybeszéltem hozzá mint aki rögtön megakarja ölni...persze hogy amikor a suliszünetében felkeltik 6 órakor a gyereket nem?

és anyám nemrég felhívott és elkezdte: "megint köszönöm szépen a viselkedésedet Sanyival. te eddig csak rontottál az életemen és most már végleg betelt a pohár, beadlak az intézetbe...egyszer szívinfarktus jön rám és megdöglök(szószerint így mondta...),ezt érdemled te" és letette...én meg ezután a kutyámhoz bújva sírtam,mert csak ő az egyetlenem,és gondolkodtam hogy mit tegyek,a vége az lett hogy elsőnek megvárom a redőnyösöket aztán elszököm...vagy van valami tippetek? bocsi a regényért,és köszi a válaszokat előre!

Nekomi

2009. ápr. 28. 10:08
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

A háziorvossal, körzeti orvossal, családorvossal milyen a viszonyod? Nem mintha ö maga közvetlenül tudna segíteni Neked, hiszen ő nem ért az ilyen dolgokhoz, de ő valószínűleg tudja azt, hogy hol fogad Téged pszichológus ingyenesen (azaz társadalombiztosítás alapon). Persze nem olyan pszichoógusra gondolok, aki nyugtatókat ír fel, hanem olyanra, aki az ilyen család dolgokhoz ért, direkt ezekkel foglakozik, és rendbe is tudja tenni őket. Ha elmondod egy ilyen szakembernek a történetet, akkor neki lesz valami ötlete, hogyan lehet elindulni.

Nem csináltam még sohasem ilyet, szóval biztosat nem tudok ígérni, de az a sejtésem, hogy nem kell félned attól, hogy az édesanyád megtudná, pszichológust kerestél. Szerintem titokban lehet tartani az egészet addig, ameddig csak jónak látod. Szerintem nem fogja megtudni Édesanyád az akaratodon kívül, a pszichológus mindent titokban tart, ha Te úgy akarod. Nem tudom, hogy kell-e az édesanyád engedélye a pszichológushoz, de szerintem nem kell: elég furcsa is lenne, hiszen úgy meg mi értelme lenne az egésznek? Nyilván azért megy egy gyerek pszichológushoz, emrt gond van otthon, akkor meg nyilván nem fog engedélyt kérni! Szóval én úgy gondolom, meg lehet az egészet teljes titokban csinálni, nem kell félned.

2009. ápr. 28. 12:17
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha a családorvossal nem jön össze a dolog, vagy nem tud semmit mondani, akkor a krízistelefon (amit azelőbb megadtam), az is tud ajánlani Neked ingyenes pszichológust. persze lehet, hogy másban is tudnak segíteni, de ebben mindenképp.
2009. ápr. 28. 12:19
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Édesapádról is meséltél, no, Őnála szívesen elnnél? Mit tudsz róla, Ő tudna fogadni Téged? Ha mindkét részről összejön a dolog, a gyámhatóság valószínűleg oda helyez Téged, akár a Te saját kérésedre is.
2009. ápr. 28. 12:21
 14/24 A kérdező kommentje:

hát háziorvosom nincs,de viszont engem amiért lógtam a suliból 2 hónapig(belefáradtam mindenkibe ezért) azt mondták hogy menjek az suli pszichologusához(bocsi nemtom leirni:D) és ami ingyen... állítólag holnapra szól ez

és az apámhoz való költözés nem lenne jó mert ő Angliába van =S

2009. ápr. 28. 12:26
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szomorú,hogy ilyen lett az édesanyád:( Apukádhoz vagy valamelyik nagyszülőhöz nem, tudnál költözni? Ennél minden jobb lenne,nem akarlak elkeseríteni,de ha anyukád így tud veled beszélni,nem sok jóra számíthatsz tőlle. Nem tudom,hogy milyen a telefonod,de ha van rajta hangfelvevő,nem ártana egy ilyen beszélgetést felvenned,és Apukádnak vagy nagyszülőknek megmutatni. Kérd mindenképp a segítségüket.
2009. ápr. 28. 12:27
 16/24 A kérdező kommentje:
semelyik nagyszülőhöz nemtudok költözni mert az egyik román(férreértés ne essék,nem vagyok cigány...) és a másik meg olyan mint az anyám...és nemtom de még így is szeretem az anyámat =S
2009. ápr. 28. 12:28
 17/24 anonim ***** válasza:

Jó lesz az iskolai pszichológus, holnap vele mindent megbeszélhetsz, akár előre át is gondolhatod, vagy ha nehezen tudsz beszélni ilyen új, szokatlan helyzetekben, akkor össze is írhatod előre. Ha nincs kedved vagy erőd ehhez, és úgy érzed, beszélni sem tudsz előtte könnyedén, akkor szerintem egyszerűen mutasd meg neki az irodájában ezt az internetes oldaladat, szóval mindazt, amit ide írtál, ebből szerintem neki lesznek ötletei, amivel el lehet indulni. Ha azt mondja, nem ért pontosan az ilyen jellegű ügyekhez, akkor kérheted, hogy ajánljon egy másikat.

A krízistelefon mellett még egy ingyenes, titkos számot tudok még:

[link]

Édesapád ügyében nem tudom pontosan, mik a szabályok. Egyébként szeretnél nála lenni, vagy csak félsz, hogy úgysem sikerül? Ha Te egyébként nagyon szeretnéd, és Ő is nagyon szeretné, akkor szerintem meg lehet csinálni, azt jogász tudja megmondani, hogyan kell.

2009. ápr. 28. 12:37
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

höt bevallom,szomoruan olvastam végig itt a välaszaidat,meg a kéRdésedet is.egyrészt azéRt,mert az én anyäm is iilye.öcsémmel..

ugy beszél vele mintha kutya lenne.egyzser a vasszéket hozävägta,meg a hajänäl fogva felemelte,majd ledobta ,és rugta a földön öcsémet!!!:(neki is ilyeneket mond,söt még cifräbbakat is.nekem mär van egy gyerekem,pärom,de multkor anyuéknél voltam 2 hetet..egyszer kiborult a bili nälam..és beolvastam neki hogy nem igy kéne gyereket neveleni.nem välogattam meg a szavaim,de nem is bänom!soha anyämra akrmilyen gonosz volt hangot,kezet nem emeltem,most azonban jo volt beolvasni neki,és elmondani felnött fejjel mit baszott el.3 gyereke van,mind a 3 utälja..azt tudm neked mondani,hogy sajnos,amig nem leszel nagykoru,és nem tudsz egyedül a sajät läbadon megällni,addig ott kell laknod.és tudom,akärhogy is akarsz megfeleni,nem megy majd...mindig kötekedni fog veled anyäd,bärmit csinälsz.én a helyedben,amikor mär szakadna a cérna nagyon,a tanäromtol kéRnék négyszemközt segitséget.hogy valahogy elmenj otthonrol.de gondolom intézetbe nem akarsz,és ne is menj!alahogy bird ki szerintem otthon,én tudom nagyon is jol hogy milyen a helyzeted,és azt is hogy nem könnyü.kamasz vagy,feleselsz..néha huzod a szädat,dehöt ilyeneket a gyerekek!tudod mit mondtam anyämnak a vita alkalmäval?hogy egyet köszönök neki az életben,de azt nagoyn!hogy igy bönt velem!és tudja miéRt?mert megtanitott arra hogy én soha ne legyek ilyen a fiammal!!!nem is hiänyzik nekem anyu,(külföldön lakunk a kisfiammal és a pärommal)elrontott nagyon mindent az évek folyamän.ja és az öcsém is mindig a nevelöapja miatt sziv jelenleg is..:(kitartäst:(

2009. ápr. 28. 12:42
 19/24 anonim ***** válasza:

Érthetetlenül írtam. Szóval úgy értem:

ha úgy látod, hogy az iskolai pszichológus nem ért ehhez az ügyedhez, akkor is kérheted őt, ajánljon egy másik pszichológust, aki direkt az ilyen családi ügyekhz ért. De remélem, ő maga is érteni fog hozzá.

A külföld önmagában talán még nem akadály, ha egyébként szeretnéd.

Remélem, az iskolai pszichológus tud segíteni. Nagyon jól elkezted összeírni itt az ügyet, szóval ha ott a pszichógusnál hirtelen elvesztenéd az erődet, akkor is megmutathatod neki mindazt, amit ide írtál eddig. Sőt, ha előre szólsz neki erről az oldalról, akkor előre is fel tud készülni, többet tid segíteni.

Sok sikert és bodogságot kívánok Neked.

2009. ápr. 28. 12:46
 20/24 A kérdező kommentje:

az utolsóelőtti válaszadónak:

hát köszi megint a linket =) és nemnagyon akarok átmenni apámhoz mert ő is kezd dilis lenni =S

viszont normálisabb anyámnál

utolsónak:

úristen mit csináltak az öcséddel...=S nemcsodálom hogy egyszer kiborultál nagyon és megmondtad neki a frankót..

megpróbálok kitartani,és köszi a segítséget mindkettőtöknek =)

2009. ápr. 28. 12:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!