Az anyám utál, mit tegyek?
hát úgy kezdődik hogy megismerkedett egy 6 évvel idősebb hapival aki utál engem szintén,de ezelőtt a hapi előtt naggggyon szép életünk volt... most az ő házába lakunk,és én néhányszor amikor fáradt vagyok(pl ma is) úgybeszéltem hozzá mint aki rögtön megakarja ölni...persze hogy amikor a suliszünetében felkeltik 6 órakor a gyereket nem?
és anyám nemrég felhívott és elkezdte: "megint köszönöm szépen a viselkedésedet Sanyival. te eddig csak rontottál az életemen és most már végleg betelt a pohár, beadlak az intézetbe...egyszer szívinfarktus jön rám és megdöglök(szószerint így mondta...),ezt érdemled te" és letette...én meg ezután a kutyámhoz bújva sírtam,mert csak ő az egyetlenem,és gondolkodtam hogy mit tegyek,a vége az lett hogy elsőnek megvárom a redőnyösöket aztán elszököm...vagy van valami tippetek? bocsi a regényért,és köszi a válaszokat előre!
Nekomi
én gy értelmeztem, hogy kettesben jobb volt nektek...
te és Sanyi miért nem jöttök ki egymással? ugye lány vagy? anyukád talán arra célzott, hogy nehezen talált új párt, úgy hogy közben egy gyereket nevelt, de természetesen erről nem te tehetsz, és nem szabadna felrónia!
Szia
Nagyon sajnalom, hogy anyukadnak igy elvette az eszet ez az uj kapcsolat!
Amugy hany eves vagy?
Az hogy elszoksz, hidd el nem megoldas (tapasztalatbol beszelek) csak rontani fog a helyzeten, mert nekik nem az jon majd le belole, hogy esetleg valtoztatni kene a kapcsolatotokon, hanem hogy "mar megint fel akarod oket idegesiteni"!
Amugy a hapsival milyen a viszonyod?Normalis veled/veszekedtek/probal a kedvedben a jarni?
Azert nem kellett volna am leorditani a hajat amiert felkeltett (bar nem tudok hatterinfokat, de azert erted)...
Egy par tanacsot tudok adni:mondjuk beszelhetsz anyaddal ha hazajon es megmondod neki, hogy nem akartal bunko lenni a pasijaval, sajnalod, de ahogyan O viselkedik veled az mar tarthatatlan, es ezzel indulatokat general benned a pasi irant is.Mondd meg neki, hogy ez neked nem jo, es probaljon megvaltozni-persze ehhez annyit kene tenned, hogy te is normalisabban viszonyulsz az uj pasijahoz (nem kell szeretni csak egy egeszseges elheto kapcsolatot kialakiatni!)Aztan ha ugy erzed akkor mondd neki, hogy mittomen egy honap a hatarido es ha addig sincs javulas akkor utana elkoltozol (mamahoz,nagybacsihoz,tesohoz).
Ha ezekre nincsen lehetoseged akkor nyarra elmehetsz dolgozni diakmunkat, es szeptemberben kollegista leszel, igy nem kell oket elviselned (a kutyodat meg megkersz valakit hogy gondozza).Es igy meg egesz nyaron sem kell veluk lenned, mert dolgozol, aztan ha akarsz azt a penzt el is nyaralhatod, vagy megsporolod, es akkor ev kozben lesz zsebpenzed!
Most igy ennyi jutott eszembe.
Ha meg nem vagy 14 eves akkor ha nagyon rossz a helyzet esetleg gyermekvedelmiseknek szolhatsz es hatha ok tudnak valamit kitalalni vagy legalabb elbeszelgetnek anyaddal, hogy persze mindenki megerdemli a boldogsagot, de azert a gyereke legyen mar fontosabb mint az uj fickoja.
Remelem lesz valtozas, de ne gondolkozz olyanokon, hogy elszoksz, mert
1.semmi ertelme
2.az ellenkezojet fogod elerni
3.gondolj bele, ki szeretgetne a kutyusod??? :D
Irjal majd meg
köszike a válaszokat =P és hát most egy kicsit jobb,mert a Sanyi apja is itt van a redőnyösökkel együtt és lehet hogyha kedves leszek vele ezt megmondja a Sanyinak aztán meg az anyámnak aki felhív és elkezdi hogy milyen ügyi voltam stb...:D és az elszökésen énis gondolkoztam hogy ki szeretgetné a kutyámat,és arrajutottam hogy senki más:D és igen lány vagyok 13 éves,és a Sanyival való kapcsolatom pörszö változó... van amikor tök kedves,bunkó,szemét,leéget engem,szal nemtom =S
ja és a Sanyival azért nem jövök jól ki mert ő jött ezzel a 8 hónap utáni költözéssel,meg anyámat leégeti és ellenem uszítja...=S
Mondd meg anyukadnak, hogy korabban nagyon jo kis eletetek volt egyutt, a pasi nelkul.
Koltozzetek kettesben vissza anyud lakasaba, es a pasijaval nem kell hogy egyutt eljen. Talalkozzon vele amikor es ahol akar, de ne eljenek egyutt, te ezt nem szereted.
Soha nem ertettem, hogy egy anyanak hogyan lehet egy idegen fontosabb az eleteben (sanyi), mint a sajat gyereke.
Beszelj anyukaddal, hogy boldogtalan vagy.
Igenis muszaj hogy a te eleted, a te boldogsaga ugyanolyan fontos legyen anyukadnak, mint a sajatja.
Es hogy te veszekszel a hapival, anyukad sem onfelett boldog, hiszen kettotok kozott all.
Mondd meg neki, hogy teljesen elcseszi a sanyi miatt a te eletedet, a lelkedet, mindenedet.
Jarjon vele, udvaroljon neki a sanyi, de ne eljetek egyutt, mert te ebbe tonkremesz!
a 3.válaszadónak:
köszi a tippet=) majd amikor este hazajön próbálom ezzel puhítani^-^ köszi-köszi
szia!
én is hasonló helyzetben voltam/vagyok, fel is tettem már itt egy ilyen jellegű kérdést, úgyhogy megadom a linket, abban elég részletesen leírom, hogy nálunk mi a helyzet, plusz kaptam rá jó sok választ, hátha neked is segít valamelyik :)
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Ha van kedved, mesélj még Magadról, meg hogy milyen a Te saját világod, mik foglakoztatnak, hogyan fogadta eddig ezt a család. Meg az előtörténetről, hogyan jutottak ide a dolgok. meg hogy milyen volt azelőtt az életetek.
Írtad, hogy félsz, mit fog tenni Édesanyád. Mennyire van jelen az erőszak a családban? Kell-e félni ütéstől, lökdösődéstől vagy ilyesmitől? Van-e kifejezett kegyetlenség?
Mennyire volt jelen az utálat a család légkörében? Úgy értem, korábban, még az új férfi előtt.
Ha nincs kedved mesélni, akkor egyelőre csak anyit tudok válaszolni, hogy itt esetleg tudnak tpasztalt emberek segíteni Neked:
ők direkt az ilyesmihez hasonló esetekkel foglalkoznak ezekhez értenek. No meg esetleg menedékházakat is tudnak, hogy mégse az utcára kelljen szöknöd, de szerintem tudnak ajánlani jobb megoldást is.
A gyámhatóságot említette Édesanyád. Valójában általában megkérdezik Tőled, hogy van-e olyan rokonod, akinél jól meglennél. Meg hogy Te mit szeretnél. Ha van olyan rokonod, akinél szívesen lennél, akkor valószínűleg oda helyeznek. Ma már megpróbálják elkerülni azt, hogy intézetbe vegyenek bárkit is.
A legjobb lenne, ha egy külön ilyen dolgokra felkészült pszichológus meghallgatná az esetet, mert lehet, hogy fel tudja oldani a problémát. Ha csak valami kölcsönös félreértés van, segít megoldani. Ha meg édesanyád kifejezetten téved valamiben, akkor talán egy szekembertől jobban elfogadja az igazságot. Ha meg tényleg kegyetlenségtől kell félned, akkor a pszichológus tud segíteni, kihez tudnál fordulni.
az utolsó válaszolónak:
hát amielőtt ez a pasi megjelent azelőtt nagyon szép életünk volt...nem volt semmi utálat,anyám nagyon kedves volt velem
közbe sírva írom a levelet mert anyám nemrég hívott fel és azt mondta: "ha bocsánatot akarsz kérni a Sanyitól akkor minél hamarabb,de semmin sem fog változtatni,és az apád(az igazira gondolt,akit imádtam és mindig majomnak hívott =) ) az apádat felhívhatod és elküldheted a büdös pcsába...na ővele aztán nem kell foglalkoznod...nem fogsz érdekelni és aligvárom hoy 18 éves legyél hogy elmenj végre a francba,na ennél többet már nemtudok mondani... hát igen =S és köszi a választ és a linket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!