Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meghalt a gyermekem, hogy...

Meghalt a gyermekem, hogy tegyem túl magam?

Figyelt kérdés
9 éves gyermekem meghalt egy figyelmetlen autós miatt. :(
2011. okt. 2. 13:12
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
72%
Őszinte részvétem. Nagyon nagy fájdalmad lehet most. Próbálj meg arra gondolni, hogy ő valójában nem halt meg, csak elutazott egy másik dimenzióba, ahol boldogabb mint itt a földön.
2011. okt. 2. 13:36
 22/41 anonim ***** válasza:
93%

Menj el pszichológushoz, létezik kifejezett "gyászterápia', ami segít elfogadni a veszteséget. Ahogy írtad, már több traumában volt részed (másik gyermeked elvesztése, válás), így már halmozott veszteségekről beszélhetünk, amivel egyedül rettenetesen nehéz megküzdeni.

Csodát a pszichológus sem tesz, de abban sokat segíthet, hogy egy kis lelki megnyugvást találj. Ez általában egy hosszú folyamat, de szerintem itt igazán a szakember segíthet átértékelni, feldolgozni a dolgokat.

Részvétem.

2011. okt. 2. 13:37
 23/41 anonim ***** válasza:
90%

Őszinte részvétem!

Halálesetkor az a biztos tudat jelent számomra kapaszkodót, hogy az ember nem csak szerves vegyületek tömege, hiszen tele van érzelmekkel. Egy ilyen gazdag lény nyilván nem tud csak úgy magától megteremtődni, ergo kell lennie valami felsőbb hatalomnak. Hogy azt hogyan képzeljük, az már egy másik kérdés, de abban biztoz vagyok, hogy az anyagon túl is van valami.

2011. okt. 2. 13:45
 24/41 anonim ***** válasza:
81%
Részvétem...
2011. okt. 2. 13:45
 25/41 anonim ***** válasza:
70%

Őszinte részvétem!

Ezen biztos, hogy nem fogod túltenni magad, de egy idő után belenyugszol és valamivel jobb lesz!

Addig is ne engedd meg magadnak, hogy mindenki siránkozzon meg kérdezősködjön, hiszen annál rosszabb lesz, hiszen ahogy meséled a dolgokat, olyankor újra átéled! :(

2011. okt. 2. 13:46
 26/41 anonim ***** válasza:
87%
Ez borzasztó:( Remélem van valaki,akire rámaszkodni tudsz..
2011. okt. 2. 14:19
 27/41 anonim ***** válasza:
100%

Amikor az első gyereked halt meg, mi segített? Talán ahhoz visszanyúlhatsz.

Nem tudom, mit hiszel életről és halálról, de ha belefér neked, gondolj arra, hogy most már két kis védőszented van odaát...

Csak ismételni tudom magam: gyászcsoport, pszichológus.

És a nagylányodnak is kellhet, neki is nagy trauma lehet a 2 testvér halála....

2011. okt. 2. 14:57
 28/41 A kérdező kommentje:
Nagylányom mellettem van, első gyermekemnél a volt férjem és akkor még a 2 gyermekem segített sokat, így túl tettem magam rajta, de most már hónapok óta küzdök. Sehogy nem sikerül. De megpróbálom amit mondtatok. Köszönöm.
2011. okt. 2. 15:25
 29/41 anonim ***** válasza:

www.figyelem.net

Részvétem.

2011. okt. 2. 19:55
 30/41 anonim ***** válasza:

Túltenni nem kell - a gyászt és a (kettős, többes, mert a válsá is az) traumát feldolgozni kell tudni. Abban pedig egy kiváló szakember mindig tud segíteni, ha te is akarod és elakadsz valahol a gyászban.

Mindent fel lehet dolgozni, hidd el, csak nehéz. Van, amikor nagyon-nagyon nehéz.

Őszinte részvétem. Tudom, hogy a friss gyász nagyon fáj, nmeigen lehet itt mit mondani - én az egész családomat elvesztettem -, most az a legjobb, ha egyszerűen kisírod magad.

2011. okt. 2. 21:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!