Milyen barátnő illik egy orvoshoz?
Az orvostanhallgatókba azt nevelik, hogy egyetemen belül ismerkedjenek, és házasodjanak, mert ők egy "külön kaszt", különleges életmóddal -nem túl előnyös- és ezt azok könnyebben tolerálják, akik maguk is benne vannak.
Ennek ellenére, én fuvarszervező vagyok, és jól megvagyunk a doktor vőlegényemmel.
Tegnap is leírtam:
Szerintem közgazdász v jogász illik hozzá.
az orvosokban valóban van egy felsőbbrendűségi érzés, szóval szóba sem állnak olyannal, akinek nincs minimum diplomája.
végülis megvan hozzá a joguk, mindenki olyan partnert választ, amilyet szeretne.
12:54
Igen, és még egymást is lenézik
Például a sebész alantasnak tartja a fogorvost.
Milyen kérdés ez? Hát ne haragudj, de akár egy takarító is illik hozzá, ha megvan az összhang közöttük. Nem hiszem, hogy mindenki úgy választ párt, hogy a lexikális tudás egyenlő legyen.
Aki azt írta, hogy suba-subával guba-gubával. Üzenem neki, hogy ez egy nagy böszmeség amivel soha nem értettem egyet, de Te csak legyél ebben a hitben.
Embere válogatja. Sokféle orvos van, és nem csak a specializáció tekintetében, hanem abban is, ahogy ők maguk gondolkodnak az orvos-ságukról. Pl. valóban léteznek olyan orvosok, akik kasztnak tekintik a szakmájukat és nem igazán állnak szóba másokkal. De vannak olyanok is, akiknek teljesen mindegy, hogy a másiknak mi a munkája. Az viszont közös tulajdonságnak látszik, hogy egy orvos sokat dolgozik és lehetetlen időpontokban is rendelkezésre kell állnia.
A közgázos v. jogász pár orvosnak elég megmosolyogtató (ma már)... miért illene pont az egy orvosnak? Azért, mert gyakran a jogászok és a közgázosok is ugyanolyan nagyképűek tudnak lenni, pláne közösségi szinten? Vagy azért, mert a társadalom szemében ők számítanak a "klasszikus produktív értelmiség" KASZTjába? Jó reggelt, 2011 van!
A kérdésre a leghelyesebb válasz szerintem valahogy így hangzik: "Akivel működik a kapcsolat." És kivel működik? Ki kell próbálni!
Bárki, akivel jól megvan?
Bár a saját bőrömön tapasztaltam, hogy tényleg nem jó a nagy társadalmi különbség :(
Diplomás vagyok, 5 évig volt barátom akinek még érettségije sincs, betanított munkás.
Elvoltunk, de se közös téma, se közös érdeklődés, és az ő elképzelése az életről nem egyezett az enyémmel.
Másnak lehet működik, nekem nem volt jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!